DOLAR 34,2734 0%
EURO 36,9919 -0.04%
ALTIN 3.036,580,30
BIST 8.741,97-1,09%
BITCOIN 2275822-0,73%
Edirne
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

484 okunma

YEREL SEÇİMLER VE İYİ PARTİ ÜZERİNE SAPTAMALAR…

ABONE OL
12 Kasım 2023 16:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Kurultayı’nın ardından Yerel seçimler için start verildi. Enez CHP’de henüz resmen aday başvuruları başlamasa da adaylık konusunda adı geçenlerin sayısı 6-7 civarında.. AKP’de resmi adaylık başvuruları başlamış olsa da henüz 2 kişinin başvurduğu söyleniyor. Ama AKP’de de aday adayı sayısının önümüzdeki günlerde 7-8 civarında olabileceği anlaşılıyor. İYİ Parti’nin de bu defa seçilebilir bir aday arayışının sürdüğü biliniyor. Tüm bu kesin olmayan bilgiler değerlendirildiğinde, Enez’de başa oynayacak 3 partinin sadece Belediye Başkan aday adayları toplamı 20 civarında olarak tahmin ediliyor..


Ayrıca üç partinin dışında, ama partilerle de görüşmeye açık ve kendilerini “DEĞİŞİM GÖNÜLLÜLERİ” diye adlandırılan bir grup, önümüzdeki seçimde birilerini “23 Nisan çocuğu” gibi koltuk sahibi yapmak ve sevindirmek yerine bir kadro hareketi ile seçimleri yönlendirmeye ve gerekirse ayrı bir partiden ve hatta bağımsız olarak görev almaya hazırlanıyor. Enez’in makus talihini yenmenin ancak bir kadro hareketi ile mümkün olacağını düşünen bu grup, örgütlenme ve destekleyebilecekleri Belediye Başkanı ile Meclis Üyesi adaylarını belirleme çabalarını hızla sürdürüyor.


Daha kesin bilgilere ulaşabileceğimiz, hatta şimdilik açıklanmaması koşulu ile elde ettiğimiz bilgiler ışığında önümüzdeki hafta içinde önemli sayıda ismi de açıklayabileceğimiz anlaşılıyor. İlk edinilen bilgilere göre hem Enez’de, hem Keşan’da eski tüfekler de yeniden sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Keşan’da Mustafa Bezbaş, Ender Mağden, Ufuk Kanışkan, Feridun Tümer ve Şenol Yalı’nı yanı sıra eski Belediye Başkanı Dr. Mehmet Özcan’ın da aday adaylığına kesin gözü ile bakılıyor.
Bu arada AKP’nin Keşan’daki TEK adayının Mustafa Helvacıoğlu olduğu tartışılmıyor. Edirne’de de İl Başkanı Belgin İba’nın öne çıktığı anlaşılıyor..


Böylece artık gazetecilerin 5-6 ay haber sıkıntısı çekmeyecekleri, yerel basının daha fazla okurların ilgi alanına gireceği, doğum, nişan, düğün ve en önemlisi cenazelerin daha çok rağbet göreceği bir sürecin başladığı anlaşılıyor.. Bu süreçte “Çeyrek altın ve şarap” piyasasının da borsada önemli ölçüde değer kazanacağı tahmin edilebiliyor.
Ne yazık ki çok az kişinin tenezzül ettiği bu çıkar beklentileri ve bu beklentilere pirim verenler yüzünden yerel demokrasimiz, bir türlü gerçek değerine kavuşamıyor. Lanetlenmesi ve deşifre edilmesi bir yurttaşlık görevi olarak öne çıkıyor.


Ben bu yazımda, siyasi yaşamımızda Meral Akşener için çok büyük umutlar besleyen biri olarak geldiğim noktadaki hayal kırıklığımı ve öngörümü de İYİ Partili arkadaşlarımla, hoşgörülerine sığınarak paylaşmak istiyorum..
İYİ Parti tabanının büyük bölümü MHP’den çok CHP’ye yakındır. CHP’nin bu moral veren Kurultayı’nın ardından, Sn. Akşener’in akıl almaz yerel seçim stratejisi, İYİ Parti’yi siyaset arenasında yok edecek bir yola sokmuştur.
Kısacası yerel seçimlerin ardından Akşener de son kullanma tarihi bitmiş olarak ya kendisi ayrılacak ya da Kılıçdaroğlu’nun uğradığı hazin sonu yaşayacak ve seçim sonrası muhtemelen İYİ Parti, MHP ile birleşerek kendisini sonlandıracaktır.
Yanıldığımı ummak istiyorum…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ