DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

194 okunma

NELER OLUYOR HAYATTA

ABONE OL
18 Temmuz 2024 10:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kader, harekete geçmeyen
Kişiye asla yardım etmez.

TRAMP KULAĞINDAN VURULDU

ABD başkan adayı Trump’ a suikast düzenlendi. Amerikalıların genlerinde bunlar var. Daha önce John Kennedy ,ardından kardeşi Robert Kennedy suikaste kurban gitti. John başkan olduktan sonra, kardeşi başkan olmadan vuruldu. Araştırdım ABD’nin geleneğinde bu iş var. 14 başkan veya başkan adayı siyasetçi öldürülmüş. Kimler yok ki; Martin Luther King’ten Abraham Lincoln’e. Amerika’da derin devlet bizden daha derin. İşlerine gelmeyeni dizayn ediyorlar. Trump’a da Bayden’a bir bakın akılları yerinde mi? bBnlar bizim ülkemizde başkanlık yapabilirler mi, bunların kukla oldukları besbelli.

Şöyle bir hatırlayalım; Trump Çin’e racon kesti ‘sen benim paralarımla bu hale geldin bana 320 milyar dolar ödeyeceksin’ dedi. Çin bunu kaale almadı. Amerikalılar HUAWEİ nin sahibinin kızını kaçırdılar, Çinli iş insanlarını tutukladılar.

Trump, bozuk giden ABD ekonomisini toparlamak için sağa sola saldırıyordu, ardından Suudi Arabistan’a ‘ben senin kabileni koruyorum’ diyerek köşeye sıkıştırdı ve 131 milyar dolarlık silah sattı. Oradan geçerken Katar’a uğradı, aşağı inip Katarla da 12 milyar dolarlık silah anlaşması yaptı. Katarlılar parayı verip kontrat yaptılar, günü geldiğinde F 35 leri istediler, o da ‘sizin oralar çöl uçaklar tozlanır, sizin için biz hangarlarda saklıyoruz’ deyip kafa yaptı.

Daha önceleri de İran’a, Irak lideri Saddam’a silahlar satmış ve daha sonra da Saddam’ın canına okumuştu ABD. Libya lideri Kaddafi’ye yaptıkları ortada. Saddam’a Kuveyt’i yağmalattıklarını unutmayalım, eşkıyalık bunların içinde var.

Şimdi bunlar ne manaya geliyor diyecek olursanız, cumhurbaşkanımıza da rest çekmişti ve ‘ekonominizin canına okuyacağım’ dediğini unutmayalım. Açık açık söyleyip bizi krize sokmuştu. TRUMP ın kanlı yüzünü tişörtlere bastılar, Çin’de bile satışı yapılıyor, para akıyor. Kağıt üzerinde Kasım’daki seçimi kazandı gibi. Devlete karşı suçlardan yargılanan Trump mağdur pozisyonu ile hemen öne geçti. Hey algı sen nelere kadirsin.

Trumpla sayın Erdoğan’ın üsluplarında benzerlikler var ama Trump dengesiz. Son suikast bir mizansen de olabilir, çünkü konuşmasın diye suikastçiyi anında öldürdüler. On yıl içinde Çin ekonomisi ABD yi geçecek, üretim Asya’ya kaydı. ABD’nin düzelmesi mümkün görünmüyor ama sayın Erdoğan çok iyi pazarlık edebilen biri, ABD le ticaret hacmini artttırıp, dünyanın en büyük pazarına daha çok satış yapabiliriz. Reyting kuruluşları puanlarımızı arttırabilir, bu da faizlerin düşmesine sebep olur. ABD TÜRKİYE yi üçüncü dünya ülkesi gibi görmekten vazgeçti, bir çıt yukardayız şimdi. Yaşayacağız ve göreceğiz.

BİTCOİN

Hayatımda bilmediğim ve görmediğim, ilgilenmediğim bir şey ama bütün dünyayı salladı adeta. Ortada milyarlar gidiyor, geliyor, üretim yok ama kar çok. Sahte karlar daha çok siyasilere yakın olup sağım yapan ve sonra da yurt dışına kaçanları okuyoruz. Arnavutluk’tan İngiltere’ye her tarafa vurgun yapıp kaçanları duyuyoruz. Ama dünyayı dizayn edenler, bu işi artık yasallaştırmak istiyorlar. Bir savaş anında dolar da Euro da alt üst olup duman atacakları kesin. Her savaş zamanı olduğu gibi herkes altına hücum edecek, altın 3 bin doları bulursa şaşmayın. Bitcoin de yakında yasallaşıp piyasaya girecek gibi. Trump suikastinden önce Bitcoin tepe taklaktı, olay sonrası adeta paraşüt taktı yükseliyor.

GİTTİ GENCECİK ÇOCUĞUMUZ

İzmir Konak’ta yağmurda ıslanan kablolara basan üniversiteli öğrencimiz elektriğe çarpılması sonucu hayatını kaybetti, onu kurtarmaya çalışan esnafta hayatını kaybetti. Olay üzerine yıllardır hatayı düzeltmeyen Gediz Elektrik aynı gün arızayı düzelltti. Hayatımız pamuk ipliğine bağlı vesselam.

TÜRK TATİLCİLER YUNANİSTANA YÖNELDİ

Bütün Edirne halkı çok iyi biliyor ki Yunanistan’da Edirne’dekinin yarı fiyatına daha güzel yemek yenebiliyor. Yunanistanla aramızda yaşam kalitesi olarak hiçbir far kalmadı, tek bir fark var onların soyguncuları artık zaptı rapt altına alındı. Açık eşkare soyamıyorlar Yunan halkını, darısı başımıza.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ