DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

176 okunma

GELECEK

ABONE OL
22 Mart 2024 14:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Herkes gelecek için çalışıp mücadele ediyor. Eğer bunun dışında kimseler varsa da bunlar istisna teşkil eder veya boş verdimci kimselerdir. Dünyaya geldiğimizden beri hep gelecek için bir mücadele içindeyizdir. Sebebi işe yaramaz yaşa geldiğimiz zaman yaşantımızı sürdürebilmek için.

Dünyaya geldiğimiz günden yedi sekiz yaşına gelene kadar hep ana babamızın yönlendirilmesi ile yaşardık. Bu yaştan sonra biraz ileriyi görmeye başlarız. Biraz ilerisi için çaba sarf ederiz, hiç olmazsa okulda sınavlarda yüksek not almaya çabalarız. Bu gelecek için bir adımdır.

Daha ileriki yaşlarda vücut gelişimi ile birlikte benlik duygumuzda gelişmiştir, ilerisi için meslek seçimi yapmaya başlarız. Bunu yaparken de yeteneğimizi, aile büyüklerinin, öğretmenlerimizin telkin ve tavsiyelerini dinleriz. Bunlar gelecek için yol olur.

Yaşımız onsekizi bulduğunda ciddi karar alma günü gelmiştir. Ya üniversite tahsili yaparız, eğer askerliği yapmışsak doğrudan bir işe girip gelecek için çabalarız.

Hayata atılma yaşını genç yaş olarak kabul edersek gelecek için ne yapmalıyız, hangi uğraşı kabullenmeliyiz? Bu o gencin yani meslek seçimi, bu konuda en önemli faktör yetenek meselesi olur. Hangi mesleği, hangi iş alanını seçersek seçelim birazda o seçilen alana sempati duyulan bir iş kolu olmalı. Bugünkü devirde iş seçiminde daha çok kazanç rol oynuyor. Doğru ama her şey parayla dönüyorsa da sevmediğin bir işi yapmak verimli olmuyor. Bir işi severek yapmak başarıya giden yoldur. Meslek seçiminde yetenek en büyük faktörse de etrafın etkisi de rol oynar.

Gençlerin çoğu meslek seçiminde kazancı ön plana alıyor, çünkü bu günün dünyasında en büyük rolü para oynuyor. Paran varsa, zenginsen toplumda itibarlı, sözü geçen adam yerine konan kimse oluyorsun.

Bugünün dünyasında en geçerli meslek gurupları, teknik, tıp oluyor. Örneğin bilgisayar, elektronik, makine, enerji, petrol mühendisliği, doktorluk, biyoloji, futbolculuk, turizm alanları revaçta olan mesleklerdir. Tabi bunları seçerken yetenek ve mesleğe olan sempatiyi de göz önünde tutmak gerekir.

Eğer mesele gelecek içinse iyi gün kötü gün olayını da göz önüne almak gerekir. İyi günde paralar kazanırken, kötü gün içinde bir kenarda birikim yapmak gerekir, çünkü paraya ihtiyacın olduğunda kimse sana para vermez.

Sıfırdan zengin olmanın yolu başta birikimdir. Peki bu nasıl olacak; bazı zevklerimizden, hobilerimizden fedakarlık ederek, günde üç öğün yemek yiyeceğine iki öğün yemek ye ve kenara biraz para koy. Ama zengin olmak için bu yeterli değil. O biriken parayı da çoğaltmak gerekir. Hiçbir iş yapmadan çoğaltmak için de yatırım yapmalısınız. Çeşitli yatırım olanakları var, en basiti banka faizleri, tahviller, hisse senetleri, gayri menkuller vs. Bu tarz yatırımlar paranın durduğu yerde aşınmasını önler, yatırımla parayı enflasyondan korumuş olursun.

Gelecek için hatta çocuklarının geleceği için zengin olmanın yollarını aramalısın ama dürüstçe zengin olmak, aksi halde başın çok ağrır. Zengin olacam da ne olacak diyebilirsin, para en geçerli güçtür, her kapıyı açmasa da bir çok kapıyı açar. Sen yine de zengin olmaya bak, rahat edersin, geleceğin rahat olur. Çalış çabala GELEÇEK için…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ