DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

236 okunma

ENEZ’DE GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR…

ABONE OL
14 Temmuz 2024 16:41
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Neyse ki Enez için hala güzel şeyler düşünen, bu düşünceleri ile kente renk katan kişiler de var. Örneğin sahilde Belediyenin katkılarıyla bir kütüphane oluşturan ve tek başına burasını ayakta tutmak için çabalayan Em. Öğretmen Fikret Seçkin Kurtiş var… Tek istediği bu kütüphaneyi sahilde herkesin bir kez olsun, gelip görmesi… Çocuklarını getirmesi… Bu çağda insan olmanın öncelikli özelliğinin günde en az bir saat kitap okumak olduğunu bilenlerin bu kütüphaneye sahip çıkmaları ve tanıtmaları… Zor mu?


Enez’de bir başka güzelliği de 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nda Enez Amatör Denizciler ve Su Sporları Derneği yıllar önce çok büyük coşku ile kutlandığını bildiğim ama zamanla unutulduğunu düşündüğüm bu bayram bu yıl çok farklı bir coşku ile kutlandı., Bu yıl bu Dernek Yönetimi ve onun başkanı Gökhan Tuzladan nihayet bizlerin deniz kenarında yaşadığımızı bu güzel programla hatırlattı.. Onlar küçücük dokunuşlarla ne kadar önemli güzellikler yaşanabileceğini hepimize gösterdiler.
Bu aşı tutar.. Gelecek yıllarda bu bayramın tüm Edirne’de büyük ses getirecek organizasyonlarla daha da güzelleşeceğini söylemek kehanet değil.


Bir başka güzel haber de Edirne Ceren Cafe sahibi Seref Kurtis’in kitap evinin bir şubesini Enez’de, sahilde açarak yarattığı harika bir Kültür Merkezi… Umarım yakında bu mekanı keşfetmeyen kalmaz.. Özellikle sahil sakinlerinin, gençlerin, genç kalanların, kitabı, okumayı sevenlerin aradıkları pek çok güzellik bu mekana taşınmış. Burası yakında yazarlarla okurların buluşacağı, söyleşilerin yapılacağı, sergilerin açılacağı “çölde bir vaha” olmuş.


Birileri dirense de, yön vermeyi beceremese de, akılları ermese de Enez bir gün layık olduğu yere mutlaka varacak. Enezliler sahip çıkmakta başarılı olamasalar da Edirne’den gelen Fikret, Beyler, Gökhan beyler, Şeref beyler Enez’e değer katmaya devam edecekler..


Bir önerim var…. Fikret Bey’e geçen yıl bir ödül verdik. Bu yıl da Şeref Kurtiş’i ve Enez Amatör Denizciler ve Su Sporları Derneği ve onun Başkanı Gökhan Tuzladan’ı Kartopu Ödülleri için düşünmeli miyiz?
Bence Enez’de fark yarattılar ve hak ettiler…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ