DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22335030,63%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

236 okunma

Uluslararası Edirne Maratonu 21 Nisan’da

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu'nun, 21 Nisan'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

ABONE OL
29 Aralık 2023 10:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Edirne Maratonu’nun, 21 Nisan’da gerçekleştirileceğini açıkladı.
Edirne’de BÜDDER organizasyonunda, her yıl yapılarak geleneksel hale gelen Uluslararası Edirne Maratonu’nda 2024 yılı tarihi belli oldu. BÜDDER Bakşanı Önder Akdağ, düzenlediği basın toplantısıyla 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nun 21 Nisan’da gerçekleştirileceğini duyurdu. Toplantıya dernek yönetim kurulu üyeleri ve organizasyonun teknik komitesinden Muammer Mirsal Teknik ile Zehra Er katıldı.
‘TARİH 21 NİSAN OLARAK BELİRLENDİ’
Maratonun Türkiye Atletizm Federasyonu Takvimi’ne alındığını belirten Akdağ, “9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu için Türkiye Atletizm Federasyonu 2024 takviminde 21 Nisan olarak maratonun tarihini belirledik. Ayın biri itibariyle de maratonla ilgili kayıtlarımız başlayacak. Tabii biliyorsunuz artık bu geleneksel bir organizasyon. Şehrin bileşenleriyle gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da farklı bir formatımız var, görüşmelerimiz devam ediyor. Valiliğimiz bünyesinde biliyorsunuz bir Balkan Platformu oluşturuldu. Bu platform kapsamında biz de 9’uncu Uluslararası Edirne Maratonu’nu geliştireceğiz. Balkanlar’da biraz daha yoğun çalışıp Balkanlar’dan daha çok sporcunun katılımını sağlayacağız, hedefimiz o yönde. Tabii bununla ilgili valilikle ilgili son nokta protokolümüzü gerçekleştirdikten sonra o platform adı altında da sizlerle kayıtın başladığını hem de o sürecin bir fiziki sürece dönüştüğünü paylaşacağız kamuoyuyla zaten” dedi.


‘İŞ İNSANLARI VE ESNAFLARDAN KATKI BEKLİYORUZ’
Organizasyonun şehrin turizmine de büyük katkı sağladığını ifade eden Akdağ, “Bu organizasyonlar bir spor turizmi etkinliği aynı zamanda. Şehrin ekonomisine, turizmine, tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Doğal olarak da şehirden ve iş insanlarından, esnaflardan bu organizasyonlara katkı sunmasını da bekliyoruz. Yani katkı sunmak demek sadece ekonomik anlamda katkı sunmaktan bahsetmiyorum. Gelen sporculara ev sahibi gibi onları iyi ağırlarsak bu da bir katkıdır. Çünkü buradan her mutlu ayrılan insan Edirne’nin tanıtımı için bir paylaşımda bulunuyor. O yüzden her şeyin iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zor da olsa başardığımızı da düşünüyoruz. Bundan sonraki yıllarda da ömrümüz vefa ederse bu organizasyonu yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
‘ETKİNLİK SELİMİYE MEYDANI’NDAN BAŞLAYACAK’
21 Nisan’daki organizasyonda, maratonun uzun sürenin ardından yeniden eski yerine, Selimiye Meydanı’na alınacağını dile getiren Akdağ, “Biliyorsunuz iki yıldır Selimiye Meydanı’ndaki çalışmalardan dolayı parkuru Karaağaç’taki Güzel Sanatlar Fakültesi’ne almıştık. Etkinlik alanımız orasıydı. Sayın valimiz, dokuzuncusu yapılacak bu maratonun Selimiye Meydanı’nda, eski yerinde yapılmasıyla ilgili bir tasarrufu olduğunu söyledi. O süreci de sanıyorum belediyeyle görüşüp olgunlaştıracaklar. Eğer bu süreç doğru bir şekilde ilerlerse, etkinlik alanımız yine Selimiye Meydanı olmuş olacak” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ