DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

186 okunma

SAL’da’Play-Off’ krizi!

Edirne'de Pazar günü Mega Genç ve Osmanlıspor arasında oynanacak Süper Amatör Ligi Play-Off karşılaşmasının, takımların Edirne merkezde oynama taleplerine rağmen tertip komitesince Süloğlu'na alınması, tepkilere yol açtı… İpsalaspor - Genç Arslanlar karşılaşmasının da aynı gün aynı sahaya verildiğine dikkat çeken Osmanlıspor Kulüp Başkanı Çağrı Muştu, Süloğlu'ndaki tesisin yetersizliğine dikkat çekip tertip komitesini karardan dönmeye davet ederek, "Spor kamuoyunu bu şekilde cezalandırırlarsa maça çıkmamak da dahil olmak üzere karar alacağız. Alınan kararı da maç günü açıklayacağız" dedi…

ABONE OL
17 Mayıs 2024 16:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de Pazar günü Mega Genç ve Osmanlıspor arasında oynanacak Süper Amatör Ligi Play-Off karşılaşmasının, takımların Edirne merkezde oynama taleplerine rağmen tertip komitesince Süloğlu’na alınması, tepkilere yol açtı.
Edirne’de Süper Amatör Ligi’nde Pazar günü Osmanlıspor Mega Geç ile İpsalaspor ise Genç Arslanlar’la mücadele edecek. İki karşılaşmanın galibinin oynanacağı final maçının ardından şampiyon olacak takım, Edirne’yi Keşanspor’un ardından Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) temsil edecek ikinci takım olacak.
TERTİP KOMİTESİ TAKIMLARIN TALEPLERİNİ KABUL ETMEDİ
Karşılaşmalar öncesi müsabakaların düzenlemesini yapan tertip komitesine dilekçe veren Osmanlıspor ve Mega Genç Spor, karşılaşmayı Edirne merkezde oynamayı talep etti. Komite, Mega Genç Spor’un dilekçesini geç verdiği gerekçesiyle karşılaşmanın tarafsız sahada oynanmasına hükmederek, maçı Süloğlu ilçesine aldı. İpsalaspor ile Genç Arslanlar’ın maçının da aynı gün aynı sahaya alındığını öğrenen takımlar, karara itiraz etti.
‘ŞAHSİ İNATLAŞMALARIN CEZASINI SPOR SEVERLER ÇEKMESİN’
Konuyla ilgili açıklama yapan Osmanlıspor Kulüp Başkanı Çağrı Muştu, her iki kulübün de talebine rağmen maçın Süloğlu’nda oynanması kararında diretilmesini anlayamadıklarını belirtti. Muştu, “Alınan bu karar her iki kulübün de merkezde oynamak istemesine rağmen hala daha bunun ilçede oynatılması, diretilmesini biz anlamış değiliz. Burada şahsi bir inatlaşma varsa burada Edirne Spor kamuoyunun ya da Edirne sporseverlerinin bu cezayı çekmesine gerek yok. Kimin kimle ne problemi varsa gidip bunu kendileri çözebilirler. Düşünün biz iki yıl önce yanlış hatırlamıyorsam Mega Genç’te bir final maçı oynadık. Bu final maçı son yıllarda Edirne’de en çok seyircinin gelip izlediği, katıldığı bir maçtı. Bir tatil günü, bayram günü Edirneli spor severler maçı seyretmek isteyen kişiler, sporcuların aileleri, yakınları, yöneticiler, bunlar bir yıldır bunu bekleyen, aylardır bir buçuk aydır bu müsabaka idman yapıyor bizim topçularımız. Sırf bu maçı bekliyorlar. Bu komitenin aldığı bu kararla Süloğlu’na gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.
‘SÜLOĞLU’NDAKİ FİZİKİ ŞARTLAR, İKİ MAÇI KALDIRAMAZ’
Süloğlu’ndaki tesisin fiziki şartlarının, söz konusu iki maçın ark arkaya oynanması için yeterli olmadığını ifade eden Muştu, “Süloğlu’ndaki tesisin fiziki şartları bu iki maçı arka arkaya kaldırmak için yeterli değil. İki tane soyunma odası var, biz maça çıkacağız. Bizim maç başlayacak. Bizim maç başladıktan sonra dışarıya çıkacak ki bizim oyuncumuz diğer takımlar soyunmak için içeriye girebilsinler. Başka soyunma odası yok. Peki bizim maçın bitişinin saati belli mi? 90 berabere bitti. Uzatma berabere bitti ve penaltılar berabere bitti. Siz dörde maç koymuşsunuz. Dörde kadar bu maçın bitmesini nasıl ayarlayacaksınız? Talebimizle hem kendilerini de rahatlatıyoruz. Edirne’de oynanırsa bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.
‘KARADAN DÖNÜLMEZSE MAÇA ÇIKMAYACAĞIZ’
Karardan dönülmediği takdirde, Mega Genç ile aldıkları ortak karar sonucu maça çıkmama yoluna da gideceklerini ifade eden Muştu, “Biz tekrar sizin de aracılığınızla bu çağrımızı yeniliyoruz. Bu hatadan, bu alınan karardan dönülsün, bizim maçımız talebimiz doğrultusunda Edirne’de eğer mümkünse anlamı da olması açısından, 25 Kasım Stadyumu’nda, son maç olması hasebiyle oynanması, saatinin de 13.00 değil, daha uygun 15.00 gibi bir saate alınarak tertiplenmesi ortak kararımız budur. Eğer bu değişiklik gerçekleşmezse, eğer yine bu inatla devam ederlerse spor kamuoyunu bu şekilde cezalandırırlarsa şahsi durumlarından maça çıkmamak da dahil olmak üzere karar alacağız. Alınan kararı da maç günü açıklayacağız. Yine maça çıkmamak da dahil olmak üzere, bu sadece biz değil iki takım da karşılıklı olarak maça çıkmamak yönünde değerlendirmemiz var. Toplanmaları çok zor değil. Bu komitenin hepsi Edirne’de. Burada ikamet ediyorlar. Bir araya gelmeleri problem değil. Bu yanlıştan dönülmesini tüm spor kamuoyu adına talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ