DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

120 okunma

Pera, Bulgaristan’da parladı

ABONE OL
17 Mayıs 2024 16:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne’nin cimnastik sporundaki parlayan yıldızı Pera Cimnastik Kulübü Bulgaristan’da katıldığı Uluslararası Alegro Cup Ritmik Cimnastik Turnuvası’na damga vurdu. Toplam 10 sporcu ile turnuvaya katılan ve Türkiye’yi bu turnuvada temsil eden tek kulüp olan Pera Cimnastik yarıştığı 8 kategoride toplam 22 madalya alarak çok önemli bir başarıya imza attı.


Birce Derya Hazneci, Gülfem Arda, Deniz Ecem Yıldırım, Zeynep Uz, İkra Nisa Demir, Ece Bozkurt, Mira Polat, Damla Kanat, Zeynep Öykü Çakıroğlu ve İlke Akbuz’dan oluşan Pera Cimnastik takımının böylesi önemli bir organizasyonda elde ettiği bu büyük başarı turnuvadaki tüm cimnastik otoritelerinden tam not aldı.


2 gün süren turnuvadan sonra önceki akşam yurda dönen Pera Cimnastik takımının kurucusu ve aynı zamanda antrenörlerinden olan Eski Milli Sporcu Banu Seri şu açıklamalarda bulundu.


“Pera Cimnastik Kulübü olarak uzun zamandır Yağmur Vardar hocamla birlikte çocuklarımızın gelişimi noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu tip organizasyonları da sporcularımızın tecrübe kazanmaları adına çok önemsiyoruz. Alegro Cup Turnuvası da sene başında takım olarak koyduğumuz hedeflerimizden bir tanesiydi. Toplam 10 sporcu ile mücadele ettik ve tüm sporcularımız çok önemli performanslara imza atarak, 8 farklı kategoride 22 madalya aldılar ve hepimizi gururlandırdılar. Yurtdışında uluslararası bir turnuvada Türk bayrağımızı gururla temsil ettikleri için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca takım olarak ortaya koyduğumuz birliktelik ve disiplin de bizim için çok kıymetli. Edirne’mizi ve ülkemizi çok güzel temsil ettiğimizi düşünüyorum. Cimnastik sporunda Edirne’yi tekrardan o özlediğimiz eski başarıları günlerine taşıyacağımıza inanıyoruz. Sporcularımın yanı sıra bu başarılarda büyük emekleri olan ve bizleri her zaman destekleyen tüm velilerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onların desteği ve sporcularımızın gayretiyle birlikte çok güçlü bir Aile olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.”


Pera Cimnastik sporcu kafilesi dışında turnuvada ülkemizi hakem olarak temsil eden Edirne Bölgesi Milli Hakemlerinden Elif Vargün’de turnuvaya ilişkin şu açıklamaları yaptı:
“Alegro Cup çok güzel bir organizasyon oldu. Edirne’den bir kulübün Türkiye’yi temsilen burada yer alması Edirne Cimnastik sporu için çok kıymetli. Ayrıca turnuva boyunca birlikte olduğumuz Bulgar hakem arkadaşlarım ve organizasyon komitesi de sporcularımızla ilgili olarak çok güzel yorumlar yaptılar. Yıllardır bu camianın içinde hem sporcu ve hem de hakem olarak yer alan biri olarak Edirne’deki bir kulübün yurtdışında adından bu şekilde söz ettirmesinden dolayı gurur duydum. Bu başarıda büyük emekleri olan Banu Seri ve Yağmur Vardar arkadaşlarımızı kutluyorum. Pera Cimnastik Kulübü’nün gelecekte çok daha güzel başarılara imza atacağına inanıyorum.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ