
2026-2027 Eğitim – Öğretim Yılı için geri sayım sürerken yıl boyunca yürütülecek çalışmalar, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Okul Sporları Koordinasyon Toplantısı’nda değerlendirildi.
Edirne Valiliği himayelerinde, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı kapsamında yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Okul Sporları Koordinasyon Toplantısı, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Edirne İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Müzekka Bayrak ve Edirne Gençlik ve Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır başkanlığında, Edirne’de görev yapan okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; öğrencilerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması ve okul sporlarının daha etkin şekilde yürütülmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca Okuldan Spora, Okul Sporları ve Mahalle Ligi başta olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen projeler ele alınarak, önümüzdeki dönemde yürütülecek çalışmalar ve iş birliği süreçleri değerlendirildi.
Öğrencilerin sporla daha fazla buluşmasını ve sportif faaliyetlere aktif katılımını destekleyen çalışmaların, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon içerisinde sürdürülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
EDİRNE’DE 14 BİN 334 LİSANSLI SPORCU
Toplantıda paylaşılan tüm illeri kapsayan 2025-2026 Lisans ve Oyuncu Kartı Sayı tablosuna göre İstanbul 363 bin 342 lisans sayısı, 934 bin 900 oyuncu kartı sayısı olmak üzere toplam 1 milyon 298 bin 332 kişi ile yüzde 29,08 ile birinci sırada yer alırken, Edirne ise 14 bin 334 lisans sayısı, 26 bin 407 oyuncu kartı sayısı olmak üzere toplam 40 bin 741 kişi ile yüzde 29,08 ile 24. sırada bulunuyor.