DOLAR 32,2482 0.09%
EURO 35,1189 0.03%
ALTIN 2.503,220,11
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2137765-0,96%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

278 okunma

Modern Tavlacılar Kurtuluş’ için ter döktü

Edirne Tavla Derneği'nce Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ''Kurtuluş Kupası Modern Tavla Turnuvası' 104 oyuncunun katılımı ile gerçekleştirildi…

ABONE OL
29 Kasım 2023 17:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gökalp TOPYAN
Edirne Tavla Derneği’nce düzenlenen ‘Kurtuluş Kupası Modern Tavla Turnuvası’ 104 oyuncunun katılımı ile gerçekleştirildi. Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’nci yılı nedeniyle bu yıl ikinci kez düzenlenen Turnuva, Edirne Lagom Hotel’de 25-26 Kasım tarihlerinde yapıldı. Yoğun bir katılımla Edirne, Bursa, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Muğla illerinin Modern Tavla Dernekleri ile Bulgaristan’dan da 13 oyuncu turnuvada mücadele etti. Edirne Tavla Derneği Başkanı Mehmet Başkut, turnuvayı Edirne’nin Kurtuluşu anısına her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Yarışmalar iki gün boyunca dört kategoride gerçekleşti ve Ana Aktivite, Danışman Çiftler, 1 Puan Şampiyonası ve Yan Aktivite oyunlarında şampiyonlar belirlendi. İki gün boyunca 14 tur oynanan maçlar sonucunda şampiyonların sıralaması da belli oldu.
Edirne Belediyesi, Ercan Elektrik (Edirne), Aydın Uçar İnşaat (Edirne) sponsorluğunda gerçekleşen turnuvada kupa ödülleri Edirne Tavla Derneği tarafından verildi. Turnuvayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da ziyaret ederek oyunculara başarı diledi. Gürkan, daha sonra Dünya Tavla Şampiyonu olan ve İstanbul’dan katılım sağlayan oyuncu Cihangir Çetinel ile bir gösteri maçı yaptı.


TURNUVANIN KAZANAN OYUNCULARI
Kurtuluş Kupası Modern Tavla Turnuvası’nın ilki geçen yıl 64 oyuncunun katılımı ile Edirne Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Turnuva bu yıl daha da gelişerek 104 kişiye ulaştı ve yurt dışından da 13 oyuncunun katıldığı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Turnuvada Ana Aktivite’de Eskişehir’den Ali Haydar Bayar birinci, İstanbul’dan Serkan Şener ikinci, Bulgaristan’dan Velin Trendafilov üçüncü, Sakarya’dan Caner Çelik dördüncü oldu.
Danışman Çiftler’de Eskişehir’den Necmettin Sarısaltık birinci, Eskişehir’den Ali Haydar Bayar ikinci olurken, İstanbul’dan Metin Erikler ile Ali Yaldız finalist olma başarısını gösterdi.
Bir Puan Şampiyonları da İstanbul’dan Bahattin Uzunoğlu ve Bursa’dan Haşmet Ersoy oldu.
Yan Aktivite’de ise Edirne’den Tuğrul Duman, Sakarya’dan Muhlis Elbi, Sakarya’dan Erkan Yüksel, Edirne’den Kerim Eliboler, Edirne’den Soner Kahraman ilk beş sırayı paylaştı.
AMAÇ TURNUVAYI GELEREKSEL HALE GETİRMEK
Edirne Tavla Derneği 2022 yılında kuruldu ve ilk etkinliğini geçen yıl Kurtuluş Kupası ile gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Başkut, turnuvayı her yıl geleneksel kurtuluş anısına gerçekleştirmek istediklerini kaydetti. Derneğin Kurucu Yönetim Kurulu’nda yardımcı Burak Sezgi Eliboler, Volkan Mudrişler, Soner Kahraman, Tezcan Fidan, Rıdvan Özkan, Faruk Şah Eser halen görevde bulunuyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ