DOLAR 32,2642 0.02%
EURO 34,7266 0%
ALTIN 2.398,30-0,07
BIST 10.266,92-0,67%
BITCOIN 2004274-1,88%
Edirne
26°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

316 okunma

Milli Takım’ın Edirnelisi

Edirneli Mehmet Üstev Basketbol A Milli Takımı 2024 yılı eleme maçları kadrosuna masör olarak davet edildi.

ABONE OL
16 Şubat 2024 11:09
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirneli Mehmet Üstev Basketbol A Milli Takımı 2024 yılı eleme maçları kadrosuna masör olarak davet edildi.
Asıl mesleği Beden Eğitimi Öğretmenliği’nin yanında basketbolda profesyonel masör olar görev yapan Mehmet Üstev Basketbol Koç’u Mülkü Karadeniz ile birlikte aynı zaman Edirne’de kurdukları M&M Basketbol Akademi Kulübü’nde gençleri basketbola kazandırabilmek için mücadele ederek şehrin basketboluna katkı sunmaya devam ediyorlar.


SARAÇ FİKRET’İN KÜÇÜK OĞLU
1979 yılı Edirne doğumlu Mehmet Üstev. babası Edirne sanayi esnaflarının pirlerinden Saraç Fikret. Annesi Fikriye hanım.
Mehmet Üstev öğrenim hayatının tamamını doğum yeri olan Edirne’de tamamlar. Trakya Üniversitesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak mezun olduktan sonra KPSS sınavında Edirne 3’üncüsü olarak derece yapınca mesleğini de Edirne’de devam ettirmeye karar verir.
Üniversite son yılında öğretmenlik eğitiminin yanında İzmir’e masörlük kursunu gider Mehmet Üstev. Daha o zamanlar gelecekteki mesleğinin kilometre taşlarını döşemeye başlar.


BÜYÜK HEDEFE BÜYÜK BEDEL
İlk hedef olarak spor salonunda masörlük yaparak mesleğini ilerletir. Yetmez.
O zamanki ismiyle Efes Pilsen Basketbol Takımı’nda ücretsiz olarak masör asistanı olarak görev yapar. Hedefler büyük olunca ödenecek olan bedel de büyüktür. Ücret almadığı gibi bütün masraflarını da cebinden karşılar Mehmet Üstev masörlük eğitimi yolunda.
2003’te Beden Eğitimi Öğretmeni olarak Edirne’de görev yapmaya başlar. Aklı aynı zamanda temel eğitimini aldığı masörlüktedir.


OLİN’LE MESLEĞİNİN ZİRVESİNDE
2008’de Olin Basketbol Kulübü kuruluşunda takımın masörü olara gönüllü olarak takımda yerini alır. Bölgesel Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Türkiye Basketbol Süper Ligi tecrübeleri yaşar Olin’le birlikte. 2008-2014 yılları arasında 6 yıl Olin macerasına günü gününe şahitlik eder. Mesleğinde zirveyi görmüştür artık Mehmet Üstev, sırada yeni hedefler vardır.
Mehmet Üstev için Milli Takım’ların yolu açılır 2011 yılında. İlk görevi Basketbol Erkek Yıldız B Genç Milli Takımı kadrosunda masör olarak görev alır. Başarılıdır mesleğinde. Severek yaptığı mesleği ona A milli takım kapılarını sonuna kadar açması için çok beklemeyecektir Mehmet Üstev.


KADIN BASKETBOL TAKIMINDA
2012 yılında A Milli Erkek Basketbol Takımı masörü olarak göreve başlar.
Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası, Olimpiyat elemeleri dahil olmak üzere Basketbol Milli Takımı’nın mücadele ettiği bütün kulvarlarda 2016 yılına kadar 4 yıl boyunca Milli Takımın masörü olarak görev yapar.
Mehmet Üstev Edirne’de öğretmenlik mesleğinin yanında A Milli Takım’da görevini sürdürürken gürültülü bir şekilde basketbol macerasına nokta koyan Olin’in ardından bu defa sahneye kadınlar çıkacaktır. Mehmet Üstev yine masör olarak görevinin başında.
Edirnespor Kadın Basketbol Takımı’yla birlikte 2014/2015 ve 2016/2017 sezonlarında takımla birliktedir.


EDİRNESPOR’UN DA YANINDA
2017 yılında Edirne Belediyesi Edirnespor Erkek Basketbol Takımı Basketbol Erkekler Bölgesel Ligi’ne katılma kararı alır. Dönemin Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteği, kulübün başında Savaş Üner, Serdar Yiğitsoy’un menajer, Mülkü Karadeniz’in koç olarak görev yaptığı bu yapılanmada Mehmet Üstev takımın masörü olarak kolları sıvar.
İçinde olduğu teknik kadronun mükemmel planlamasıyla birlikte çok düşük bir bütçeyle imkansızı gerçekleştirerek 6’li finallerde ilk ikiye girmeyi başararak 2. Lige çıkar Edirne Belediyesi Edirnespor.

  1. Lig’de takviyeli kadro ligin altını üstüne getirir bir sezon boyunca. Sezon sonunda 3. olarak Türkiye Basketbol 1. Ligi’ne yükselmeyi başarır Edirne Belediyesi Edirnespor Basketbol Kulübü.
    ÖDENMEYEN MAAŞLAR, TUTULMAYAN SÖZLER
    1.Lig’de daha sezon başında yönetimin sözünü tutmaması, desteğini çekmesiyle Teknik Kadro takım oyuncularıyla karşı karşıya kalır. İki yabancı oyuncu ve yerli oyuncuların bazıları anında ayrılır takımdan. Yaprak dökümü başlamıştır. Mehmet Üstev de maaşını alamamaktadır. Söz vermesine karşın Savaş Üner tarafından maaşı ödenmeyen Mehmet Üstev görevini bırakmak zorunda kalır.
    Takım dağılır sezon sonunda. Voleybolla birlikte basketbol şubesinin de kapısına kilit vurulur o dönemde. Varsa yoksa futbol için yaratılacaktır bütün imkanlar. Futbol borsası kazanmış, salon sporlarının fetret dönemi başlamıştır artık.
    Ama Mehmet Üstev bütün yaşananlara karşın basketbolun içinde kalmaya mesleğini devam ettirmeye kararlıdır.
    2016-2019 yılları arasında Basketbol alt yapı Milli Takımlarında görev yapar.
    EDİRNE BASKETBOLUNUN HEP YANINDA
    Edirneli Basketbol koçu Mülkü Karadeniz ile birlikte Edirne basketbolunda var olma mücadelesi içinde M&M Basketbol Akademi Kulübü’nü kurarlar 2020 yılında. Her yaştan gençleri Edirne basketboluna yetiştirmek için mücadele ederler. Miniklerin de masörüdür Mehmet Üstev aynı zamanda.
    2024 yılında Ergin Ataman’ın başında olduğu Basketbol A Milli Takımı Erkek Basketbol Takımı masörü olarak tekrar görev çağırılır Mehmet Üstev.
    Edirne’de salonlar profesyonel basketbola özlem içinde olsalar da Edirneli masör Mehmet Üstev’in basketbol yolculuğu A Milli Takım seviyesinde devam ediyor.
    Yolun açık olsun Mehmet Üstev…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ