DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352671,04%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

298 okunma

İki takımlı turnuva!

Edirne Okul Sporları Basketbol Küçük Kızlar İl Birinciliği iki okul takımının katılımı ile tek maç oynanarak sona erdi.

ABONE OL
16 Şubat 2024 11:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne Okul Sporları Basketbol Küçük Kızlar İl Birinciliği iki okul takımının katılımı ile tek maç oynanarak sona erdi.
15 Şubat Perşembe günü saat 13.00’te Mimar Sinan Spor Salonu’nda Edirne’den sadece iki okul takımının katıldığı turnuvada kazanan takım Edirne İl Birincisi olarak bölge müsabakalarında Edirne’yi temsil etmeye hak kazanırken diğer takım Edirne ikincisi oldu.


SALONU OLMAYAN TAKIM İL BİRİNCİSİ
Alper Yazoğlu Beden Eğitimi Öğretmeni Yasemin Tek ve FSM Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sezer Parlak okullarını temsilen kız basket takımlarını kurarak turnuvaya katıldı.
Okullarında spor salonu olmayan Alper Yazoğlu’nun Beden Eğitimi Öğretmeni Yasemin Tek için söylenecek çok söz var. Okul sporlarında basketbolun olduğu her yerde görebiliyoruz hocamızı. Basketbolu seven, bilen ve çok çalışkan yapısı nedeniyle başarıdan çok öğrencilerini sporu sevdirmesi ve onları sağlıklı mutlu çocuklar olarak spora katmayı başarıyor Yasemin hoca.


DİĞER OKULLAR NEREDE?
Neden sadece 2 takım? Veya nerede diğer özel ve kamu okulları. Öncelikle belirtmek gerekirse kamu kamuya ait orta okullarında Edirne’de sadece iki okulda spor salonu mevcut. Bunlardan birisi FSM (bütün branşlarda kız, erkek ayrımı yapmadan öğrenci yetiştiriyor ve takım çıkartıyor FSM) diğer Akmercan İmam Hatip Ortaokulu.( Bu okulumuz da ortaokul seviyesinde öğrenci alımına daha yeni başladığı bilgisini alıyoruz)
Özel okulları da göremiyoruz bu turnuvada. Erkeklerde 6 takımın ikisi kamu, 4 tanesi özel okullardan olurken kız takımı olarak hiçbir özel okulun takım çıkaramaması da okul sporları açısından ilginç bir durum.


MAÇTAN ANLAR
Mimar Sinan Spor Salonu’nda saat 13.00’te başlayan maçın baş hakemi C. Gusinyeli, yardımcı hakem Y. Çetin, masada; sayı görevlisi Nur Zeynep Gülay, süre görevlisi Burak Tunalı ve şut saati görevlisi olarak Deniz Azaz görev yaptı.
Maçın iki takımın karşılıklı sayılarıyla 4/4 eşitlik durumunda Yasemin Tek hocanın aldığı mola sonrasında Alper Yazoğlu’nun 6/0’lık serisi geldi.
İkinci periyotta farkı açmaya başlayan Yazoğlu devreye 19/5 önde girmeyi başardı.
Üçüncü ve dördüncü periyotlarda da rakibine üstünlük kuran Alper Yazoğlu maçı 41/11 kazanarak Edirne İl Birincisi olarak Edirne’yi grup maçlarında temsil etme hakkını kazandı.
Maçtan sonra oyunculara madalyaları ve kupaları verildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ