DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21675260,18%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

220 okunma

Edirne’nin profesyonel yıldızları

Edirne'de “Edirne Yıldızları” Kulübü'nün alt yapısında basketbola başlayan Ahmet Ata Özbek ve Eren Erdoğan Beşiktaş Basketbol A Takımı'na yükselmeyi başardı…

ABONE OL
5 Mayıs 2024 17:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Edirne’de “Edirne Yıldızları” Kulübü’nün alt yapısında basketbola başlayan Ahmet Ata Özbek ve Eren Erdoğan Beşiktaş Basketbol A Takımı’na yükselmeyi başardı.
Basketbola küçük yaşlarda başladıkları Edirne Yıldızları Basketbol Spor Kulübü’nde aldıkları ilk eğitimlerinden sonra yeteneklerini de aldıkları eğitimle birleştirmeyi başaran Edirneli iki genç sporcu daha küçük yaşlarında otoritelerin dikkatini üzerlerine çekmeyi başardı.


EDİRNE YILDIZLARI’NDAN BEŞİKTAŞ’A
Edirneli iki genç sporcu ardından Beşiktaş’ın önerisi üzerine sırasıyla İstanbul’un yolunu tutarak siyah beyazlı formayla alt yapıya transfer oldular ve okul eğitimlerinin kalan dönemlerini de İstanbul’da sürdürdü.
Beşiktaş’ın bütün alt yapılarında sırasıyla eğitimlerini tamamladıktan sonra Beşiktaş A Takımı’yla geçtiğimiz hafta sonu oynanan Samsunspor maçına çıkan Edirneli iki genç sporcu başarılı bir performans sergileyerek gelecek için ümit verdi.
Daha henüz 19 yaşında olan Ahmet Ata Özbek 22 numaralı formasıyla, 18 yaşındaki Eren Erdoğan’sa 28 numaralı formalarıyla sahada mücadele etti.


EDİRNE YILDIZLARI HOCASI DİLER ERBAŞ
Edirne Yıldızları Hocası Diler Erbaş şunları söyledi:
“2012 yılında Olin Edirnespor Kulübü’nden ayrılıp kulübümüzü kurduğumuzda felsefemizi şöyle belirlemiştik;
Edirne’de şampiyon olup bölge şampiyonalarına defalarca gidip genellikle her Edirne takımı gibi bir maç bile kazanamadan geri gelmek yerine her sporcuya eşit şans veren sporcuların hepsine eşit şekilde yaklaşıp şampiyon olmak için değil oyuncu yetiştirip onların geleceklerini yönetmeyi seçtik.
DOĞRU YOLDA YÜRÜYEN KAPLUMBAĞA YANLIŞ YOLDA Kİ TAVŞANI GEÇER
Onlarca sporcumuza öncelikle Edirne’deki özel okullardan basketbol bursu aldırdık basketbolun sadece basketbol olmadığının bilinciyle onların akademik hayatlarına da dokunmayı önceledik ve hala da böyle devam ediyoruz. Bu felsefe tabi ki riskli bir felsefe ama biz doğru yolda yürüyen kaplumbağa yanlış yolda yürüyen tavşanı geçer ata sözünü hep şiar edindik ve bu düşünce ışığında maçlar kaybettik ancak oyuncu kaybetmedik.
17 SPORCUMUZU SÜPER LİGE GÖNDERDİK
Kız erkek tam 17 sporcumuzu Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş, Anadolu Efes, Banvit,Tofaş gibi kulüplere göndererek vizyonumuzun ne kadar doğru olduğunu ispatladık.Tabi ki bunun en iyi örneklerinden ikisi Ata ve Eren olmuştur.
Tabi ki burada her iki sporcumuzun ve ailelerinin fedakarlıkları kararlılıkları bu başarıda büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu başarının kulüp ve ailenin bir birine inanması ve dışarıdan gelen çeldiricilere kapalı olması ile gerçekleşmiştir. Bu anlamda velilerimizin haklı gururunu tevazu ve olgunlukla izliyoruz.
Kulübümüz bu prensiple daha çok Ata’lar ve Eren’ler yetiştirecektir.Yeter ki veliler günlük başarılara prim vermeden evladına eşit şans veren kulüplere teveccüh göstersinler. Doğru çalışma, doğru iletişim ve doğru planlamalarla daha çok Ata’lar ve Eren’ler yetiştirmeye devam edeceğiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ