DOLAR 32,5127 0.33%
EURO 34,8382 0.62%
ALTIN 2.412,011,35
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1884053-3,46%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

111 okunma

Edirne’de hentbol atağı

Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün erkeklerde desteklediği Edirne Yurdum Gençlik Spor, kadınlarda ise Edirne Kültür Sanat ve Doğa Sporları Kulübü, Hentbol Bölgesel Liglerine katılarak Hentbol 2. Ligi'ne çıkmak için mücadele edecek…

ABONE OL
18 Nisan 2024 16:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün erkeklerde desteklediği Edirne Yurdum Gençlik Spor, kadınlarda ise Edirne Kültür Sanat ve Doğa Sporları Kulübü, Hentbol Bölgesel Liglerine katılarak Hentbol 2. Ligi’ne çıkmak için mücadele edecek.
Edirne’nin kadın ve erkek takımları Edirne Spor Salonu’nda Kırklareli Gençlik Spor Kulü-bü’nün kadın ve erkek takımları ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi.


KADINLARDA VE ERKEKLERDE 2.LİG HEYECANI
Edirne Kültür Sanat ve Doğa Sporları Kulübü Hentbol Kadın Takımı antrenörü Mertcan Önder maçtan önce yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Takımımızı bu yılın başında kurduk. Amacımız Edirne’de hentbol de kadınlarda bir takım olmak. Onun için öncelikle lise ve üniversite düzeyindeki kız öğrencilerimizle yola çıktık.
Şu anda takımımızın ağırlığını lise öğrencileri oluşturuyor. Üniversiteli arkadaşlarımız da var aramızda. En büyük oyuncumuz 19 yaşında. Yaş ortalamamız 16/17 aralığında. Çok genç bir takım olarak çıkıyoruz yola.


GENÇLERLE MÜCADELE EDECEĞİZ
Haziran ayında yapılacak olan Bölgesel Lige katılacağız. Maçların yeri ve kesin tarihi daha belirlenmedi. Bölgesel lig maçlarının Edirne’de olması için federasyonla iletişim halindeyiz. Müsabakalar sonunda birinci veya ikinci olmamız durumunda önümüzdeki sezon 2. Lig’de mücadele edeceğiz. Şimdilik ilk hedefimiz Bölgesel Lig.
Öncelikle Bölgesel Lig’de mücadelemizi vereceğiz. Ondan sonraki amacımız Edirne’yi kulübümüz bünyesinde en azından 2. Lig’de taşıyabilmek, ilerleyen yıllarda da 1. Lig’de, Süper Lig’de Edirne’yi temsil etmek istiyoruz.”


İLK HEDEFİMİZ 2.LİG
Edirne Yurdum Gençlik Spor Hentbol Erkek takımı kaptanı Birkan Alpyılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Altı yıldır hentbol sporu ile ilgileniyorum. Önümüzdeki Haziran veya Temmuz ayında yapılacak olan Hentbol Erkekler Bölgesel Lig maçlarına katılacağız. Bu müsabakalar bir hafta sürecek. Burada vereceğimiz mücadele ile Yurdum Spor olarak 2. Lig’e çıkarak Edirne’yi profesyonel Hentbol liglerinde temsil etmek istiyoruz.
Kulübümüzde alt yapıda dahil olmak üzere 2000/2013 yılları doğumlu 30 sporcumuz var. İçimizde tecrübeli arkadaşlarımız olduğu gibi yeni başlayan arkadaşlarımız da var bu spora. Bölgesel lig maçları için bundan sonra yoğunlaşan tempoyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


Edirne Spor Salonu’nda hakemliklerini Yasir Keskin ve Vural Balal’ın yaptığı müsabakalarda şu sonuçlar alındı:
Edirne Kültür Sanat ve Doğa Sporları 33 – 35 Kırklareli Gençlik Spor Kulübü
Edirne Yurdum Gençlik Spor 29 – 34 Kırklareli Gençlik Spor Kulübü

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ