DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18380120,57%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

327 okunma

DSİ’ye Edirneli Milli Pivot

DSİ Spor'un renklerine bağladığı Edirneli Sena Aral, Fenerbahçe'de oynarken yaşadığı şampiyonluklarda “En değerli Pivot” ve “En iyi 5” ödüllerini kazanarak Türkiye'nin 'en'lerine girmeyi başaran bir isim…

ABONE OL
28 Haziran 2024 17:17
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Sena Aral Edirneli bir ailenin çocuğu. 2 Haziran 1997 yılında Edirne’de dünyaya geldi.
Basketbol ile buluşması 9 yaşında yine Edirne’de olmuş. İki yıl DSİ’nin alt yapısında mücadele ederek kendine bir şeyler katmış. 11 yaşında fiziği, yeteneği ve çalışkanlığı ile dikkatleri üzerine çekince ver elini İstanbul.
Fenerbahçe’ye geldiğinden daha 11 yaşındaymış Sena Aral. 18 yaşına kadar A takımda dahil olmak üzere Fenerbahçe’nin bütün kategorilerinde basketbol oynamış.
Fenerbahçe’de U 14, U16, U18’de sayısız şampiyonluklar yaşadığı gibi aynı yaş gruplarında Milli Takım formasını da giyerek ülkemizi başarıyla temsil etmiş.
Fenerbahçe’de oynarken yaşadığı şampiyonluklarda “En değerli Pivot” ve “En iyi 5” ödüllerini kazanarak Türkiye’nin ‘en’lerine girmeyi başarmış.


KARİYERİNİN ZİRVESİNDE
Edirnespor’un Kadınlar Basketbol Ligi’nde olduğu dönemde taraftarların önünde Mimar Sinan Salonunda sarı kırmızılı forma ile mücadele etmiş.
Samsunspor, Orduspor, Osmaniye, Çankaya Üniversitesi, Nesibe Aydın ve Rize Belediyespor takımlarında oynamış.
Son olarak Antalya Toroslar Basketbol takımında Avrupa Ligi ve Türkiye Süper Ligi’nde forma giyerek basketbol kariyerinin en üst noktalarına kadar yükselmeyi başarmış.
Sena Aral duygu ve düşüncelerini bizle paylaşırken bir Edirneli olarak Edirne’ye şampiyonluk yaşamak için Edirne basketbol taraftarlarının önüne tekrar çıkacak olmanın heyecanını yaşıyordu;


EDİRNE’Yİ ÖZLEDİM
“Edirne’yi özledim ve şampiyonluk için hazırım. Yıllar önce Edirnespor formasıyla Mimar Sinan’da Edirneli basketbol severlerin önünde oynamanın keyfini sürmüştüm.
Yıllar sonra tekrar Edirne’ye DSİ’nin şampiyonluğu için dönüyorum. Edirne’den uzak kaldığım dönemler içinde her zaman Edirne’de profesyonel bir kadın basketbol takımı olmasını istemiştim.
Edirne’de Cedi Osman Basketbol Spor Okulu’nu açarak okulda antrenör olarak Edirneli basketbol severlere hizmet etmeye çalışıyoruz
Bu yıl inşallah Edirne DSİ’yi Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne çıkaracağız. Bu başarıda bir Edirne çocuğu olarak benim de katkımın olmasını çok istiyorum ve onun için Edirne’deyim.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ