DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

192 okunma

Amatörün çilesi!

Edirne amatör liglerinde takımların bazıları şampiyonluk ve üst sıralar için mücadele ederken bir çok takım da ligde tutunabilmek için kıyasıya bir rekabet içinde bulunuyor…

ABONE OL
28 Aralık 2023 14:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsmail DEMİRAY
Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı Edirne Amatör Liglerinden mücadele bütün hızıyla sürüyor.
Takımların bazıları şampiyonluk ve üst sıralar için mücadele ederken bir çok takım da ligde tutunabilmek için kıyasıya bir rekabet içindebulunuyor..
Bu yıl Bölgesel Lig’de iki ilçe takımımız Keşanspor ve Uzunköprüspor aynı grupta mücadele ediyorlar. Statü gereği ligde bir alt sırada bulunan takım hangisi olursa olsun, düşme potasından çok yukarılarda olsa bile BAL’dan Süper Amatör’e düşecek ve yerine Edirne Süper Amatör Lig şampiyonu BAL’a çıkacak.
Edirne Süper Amatör Ligi’nde karşılaşmalar iki grupta devam ediyor. Bizim bu günkü yazı konumuz Edirne 1.Amatör Ligi’nden.
TUNCASPOR TAM GAZ
Tuncaspor bir yıl aradan sonra statü gereği 1.Amatör ligden başlıyor. Grubunu lider bitirirse direk çıkacak, ikinci olursa diğer grubun ikincisi ile tek maç üzerinden yapılacak maç sonunda kazanan Edirne Süper Amatör Ligi’ne yükselecek.
1.Amatör Lig’de bir de zor şartlar altında mücadele eden takımlar var. Her şeyleri adları üstünde amatörce olduğu gibi onların ruhlarındaki amatör futbol aşkı karşılaştıkları her türlü zorluğun üstesinden gelmeye yetiyor.
İki hafta önce Hıdırağaspor – Tuncaspor maçını izlemek için Hıdırağa köyüne gittim. Özlemişim köy havasını. Hıdırağaspor sahası köyün çıkışında dere boyunda zemini çim pırıl pırıl bir çim saha.


AMATÖRÜN YARIM ASIRLIK ÇINARI ERDOĞAN ÖZTÜRK
Erdoğan Öztürk takımın başkanı. Teknik direktörü, antrenörü, malzemecisi, sekreteri saha sorumlusu. Kısaca takımın her şeyi. Oyuncularının lisansları da tamamen ondan soruluyor. Ümit vadeden gençleri takımına katmaya çalışıyor. Varı yoğu Hıdırağaspor Erdoğan Öztürk’ün.
Maçtan önce sahayı dolaştığımda çimlerin biraz uzadığı üzerine sohbet ettik. Çim biçme makinası bozulduğu için biçme yapamamış iki haftadır. Sahanın çizgilerini oluşturan çizgiler yeni çekilmiş. Erdoğan hocanın ayakkabıları kireçle kaplı. Baktım, düşündüm ve fotoğrafladım. Sorunca “Evet sahayı ben kireçledim, her şeyinle ben ilgileniyorum. Telleriyle, biçimiyle, kireçlenmesiyle, soyunma odalarının bakımı ve tamiri ile. Her şeyiyle ben ilgileniyorum, ama severek. Sen bir de maç başlayınca izle beni bak gör halimi” diyor.
DEREYE KAÇAN TOPLARI GERİ GETİRİYOR ERDOĞAN HOCA
Maç başlıyor. İlk dakikalarda sahanın dışına dereye doğru kaçan topu Erdoğan Öztürk kovalıyor. Top gölün içinde. Sahanın kenarındaki büyük sulama borularından birisini aldığı gibi gölün kıyısında Erdoğan hoca. Uğraşıyor çıkarıyor kıyıya topu ve koşarak yine sahaya, takımının başına.
Bu hafta yine Tuncaspor’un maçını izlemek için Saraçhane’nin yolunu tutuyorum.


İBRAHİM ŞAHİN BAŞKAN HER ŞEYDEN SORUMLU
Kirişhanespor maçını oynamış, oyuncular soyunma odasının kenarında paketlenerek gelen yemeklerini yiyorlar. Yanlarında kulübün başkanı İbrahim Şahin. Duşları kontrol ediyor, malzeme kalmasın diye.
Sonra topladığı bütün malzemeyi büyük poşetler halinde bu iş için tutulmuş taksiye yüklüyor. Kirişhanespor’un her şeyiyle yakından ilgileniyor İbrahim Şahin.


GAZİMİHAL YEDEK KULÜBESİNDE TEK BAŞINA
2 numaralı Saraçhane sahasına maç başlamadan giriyorum. Oyuncular ısınıyor. Takımların fotoğraflarını çekiyorum. Gazimihal, garibanlar mahallesinin takımı. Garibanlığı yedek kulübesinde de gösteriyor kendini. Maç başlıyor bakıyorum, Gazimihal yedek kulübesinde bir oyuncu daha yok.
Yedek kulübesinin yanına koşarak gelen sivil kişiyle tanışıyorum, ismi Ahmet Kayar. Gazimihalspor kulübünün yöneticisiymiş. Teknik direktörleri olmadığı için bir hafta önce maça çıkamamışlar. Ligden çekilmeyi düşünürlerken valilik olaya el koymuş. Takıma GSİM’den bir hoca görevlendirmişler. Hocanın evrak işlemleri bitmediği için bu haftaya yetişmemiş.
Yönetici Ahmet Kayar takımının başında sahaya çıkmış. Yedek kulübesini göstererek soruyorum; “Yok mu yedek oyuncularınız” diye. “Aslında 20 tane lisanslı oyuncumuz var ama gelenler bu kadar onlarla idare ediyoruz diyor.
Amatörün çilesine bak.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ