DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22527001,68%
Edirne
31°

AÇIK

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

256 okunma

Yaz DP’den aday adayı!

DSİ Edirne bölge müdür yardımcılığı görevi yapmasının ardından 36 yıl sanayi sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Sabahattin Yaz, Demokrat Parti'den Edirne belediye başkan aday adayı olduğunu duyurdu… Doğup büyüdüğü topraklara hizmeti kendisine borç olarak gördüğünü belirten Yaz, Edirne'ye siyaset yapmak için değil hizmet için aday adayı olduğunu söyledi…

ABONE OL
14 Şubat 2024 16:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
DSİ Edirne bölge müdür yardımcılığı görevi yapmasının ardından 36 yıl sanayi sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Sabahattin Yaz (80), Demokrat Parti’den Edirne belediye başkan aday adayı olduğunu duyurdu.
Sanayi sektöründe dünyanın önde gelen kuruluşlarında üst düzey yöneticilik yaparak başarılı projelere imza atan, DSİ Edirne 11’inci bölge müdürlüğünde de bir dönem bölge müdür yarımcılığı görevini yürüten evli ve 2 çocuk babası Sabahattin Yaz, Demokrat Parti’nde (DP) Edirne belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Düzenlediği basın toplantısıyla hem aday adaylığını duyuran, hem de projelerinden bahseden yaz, Edirne’ye hizmeti doğup büyüdüğü topraklara bir borç olarak gördüğünü dile getirdi.
‘EDİRNE İÇİN HEP PROJE ÜRETTİM’
Kentte bir işletmede düzenlediği toplantıyla aday adaylığını duyuran Yaz, “Doğma ve büyüme Edirneli bir hemşeriniz olarak, bu şehrin halkı ve Türkiye devletinin imkanları ile 6 çocuklu fakir bir ailenin 5 işçi kardeşinin ve mahalle komşularının yardımı ile okuyarak, sektöründe dünyanın zirvesine çıkmış 6. çocuğu olan Sabahattin Yaz’ın bu yöreye, ülkeye ve halkına borcu olduğuna inanıyorum. Bu inanç ve düşünceler ile Edirne’mizin Belediye Başkanlığına aday oldum. Çalıştığım her yörede İstanbul ve Ordu dahil kendimce her yöre ile ilgili projeler ürettim. Bazıları çalındı, bazıları çok önemli olmalarına rağmen ilgililerine anlatamadım, anlayamadılar. 56 yıllık kariyerimde, 21 yılı Edirne’de DSİ’de devamlı, 36 yılı da sanayide üst düzey yönetici olarak Edirne ile ilişkim hiç kesilmedi. Beynimde Edirne’miz için hep projeler ürettim” dedi.
‘ADALETLİ, HUKUKA UYGUN, BİLİMSEL HİZMET PRENSİBİMİZ OLACAK’
Belediye başkanlığı için benimsediği prensipleri de paylaşan Yaz, “Prensiplerimiz: belediye hizmetlerinde şeffaflık, adaletli, hukuka uygun, bilimsel hizmet, herkese eşit mesafeli, liyakatlı kadrolaşma, fakir fukaraya yardım, engelliler için engelsiz çözümler, çevre korumaya en üst seviyede önem ve öncelik prensiplerimizle, STÖ’lere de bilgi ve tecrübelerimle yardımcı olacağım” diye konuştu.
‘HAYATIMIN BUNDAN SONRAKİ YILLARINI EDİRNE’YE ADAMAK İSTİYORUM’
Kentin üniversite, ulaşım, imar planları, Kırkpınar Güreşleri gibi bir çok konularında projeleri olduğunu ifade eden Yaz, “Hayatımın bundan sonraki yıllarını, çok sevdiğim Edirne’mize adayarak, Edirne ve Trakya’mızla ilgili olarak yıllardır yaptığım ön çalışmaları, yaptığım çok önemli proje ve yatırımları gerçekleştirmek için Edirne Belediye Başkanlığına talip oldum” dedi.
SABAHATTİN YAZ KİMDİR?
1944 yılında Edirne’de doğdu. İlk ve ortaokulu Edirne’de okuduktan sonra 1958 yılında Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdi. Kara Harp Okulu’ndan sonra 1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’ni bitiren Yaz, Makine Yüksek Mühendisi oldu. İlk iş hayatına doğup büyüdüğüm Edirne’de Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü’nde, sırasıyla atölye mühendisi, şef, makine ve ikmal başmühendisi, birkaç yıl sonra da Bölge Müdür Yardımcısı olarak toplam 21 yıl görev yaptı. DSİ’de çalıştığı 21 yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında meslek içi eğitimler alan Yaz, 3 ay Japonya Hükümet bursu ile Japonya’da, 1 yıl İngiliz hükümet bursu ile Reading ve Bath Üniversitelerinde birer sömestr, sanayide 6 ay yine makina bakım, onarım ve işletme konularında lisansüstü eğitimi aldı. Bunun yanında özel sektörde, en az bir hafta süreli olmak üzere Almanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Çin, Japonya gibi ülkelerde hem eğitim hem de teknik görüşme ve proje-yatırım konularında çok yoğun çalışmaları ve ilişkileri oldu.
1989 yılından sonra Türk Sanayisi’nde özel sektörde üst düzey yönetici olarak 35 yıldır hizmet veren Yaz, bu süre zarfında Türkiye içinde ve Türkiye dışında sektörde dünya ölçeğinde 11 üretim hattının proje ve yatırım direktörlüğünü yaptı. İyi derece İngilizce bilen Sabahattin Yaz, evli ve 2 çocuk babası.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ