DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

249 okunma

‘Tabanımız gerçeği gördü’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, adaylıktan istifa eden Şükrü Ciravoğlu'nun geçtiğimiz hafta Gözcü TV'de verdiği röportajla partisine seçimi kaybettirmeye yönelik bir davranış içinde olduğunu belirterek, "Tabanımız sayın Ciravoğlu'nun burada seçimi kaybettirmeye yönelik bir davranış, bir tutum içerisinde olduğunu hissetti ve bizim işimize yaradı işin doğrusu. Yani para versek yaptıramayacağımız bir davranış oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi…

ABONE OL
18 Mart 2024 17:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, adaylıktan istifa eden Şükrü Ciravoğlu’nun geçtiğimiz hafta Gözcü TV’de verdiği röportajla partisine seçimi kaybet-tirmeye yönelik bir davranış içinde olduğunu belirtti.
CHP Edirne Milletvekili Ün, partisinin Edirne’deki oy oranlarının anketlerde seçimi kazanabilecek düzeyde olduğunu, ilerleyen süreçte kararsızların da kendilerine dönmesiyle bu durumun kesinleşeceğini söyledi. Edirne’deki kararsız seçmenin, adaylıktan istifa eden Şükrü Ciravoğlu’nun Gözcü TV isimli Youtube kanalına verdiği röportajda partisine seçimi kaybettirmeye yönelik tavırlar içinde olduğunu gördüğünü dile getiren Ün, “Yani para versek yaptıramayacağımız bir davranış oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
‘CHP’NİN OY ORANI SEÇİMİ KAZANMAYA YETER’
Kentte seçime yönelik yapılan bazı anketlerin manipülatif olduğunu söyleyen Ün, “Bazı anket firmaları siyasi partilerle birlikte yol yürüyorlar, birlikte çalışıyorlar. Dolayısıyla bazı anket firmaları da manipülatif anketler ile seçmeni yanıltabiliyorlar. Dolayısıyla burada siyasi partilerin yaptığı anketler çok kıymetli. Örneğin Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranını Cumhuriyet Halk Partisi’nin anket firması bilir. Yani bunun farklı siyasi partiler kendilerine avantaj sağlayacak manipülatif sonuçlar yayınlayabilir. Dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranı şu an seçimi kazanmaya yeter bir oy oranıdır. Şu an her hafta ölçüyoruz, gözlemliyoruz. Şu an kararsızlar çok yoğun oranda. Genelde Edirne seçmeni son hafta kararını verir. Yani yüzde 20’si diyelim son hafta kararını verir. Son haftayı beklemek lazım. Farkın açılacağını düşünüyorum” dedi.
‘EDİRNE ALIŞILMIŞ OY VERME GELENİĞİNİ DEVAM ETTİRİR’
Kentteki kararsız seçmenlerin de kendilerine dönmeye başladığını kaydeden Ün, “Çünkü kararsız seçmenler Cumhuriyet Halk Parti’ye oy verme eğilimi olan seçmenler. Yapılan anket yönteminde bizim seçmenimiz olduğu, yüzde 80’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nde daha önce oy vermiş seçmen kitlesi olduğu için yine Edirne Cumhuriyetçi ve Atatürkçü yapısıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin alışılmış bir oy verme geleneğini devam ettirir düşüncesindeyim” diye konuştu.
‘TABANIMIZ ŞÜKRÜ BEYİN KAYBETTİRMEK İSTEDİĞİNİ GÖRDÜ’
Adaylıktan istifa eden Şükrü Ciravoğlu’nu Gözcü TV’ye verdiği röportaj üzerinden eleştiren Ün, “En son Sayın Ciravoğlu bir röportaj verdi. Röportajdan sonra Şükrü beyin de sanki Cumhuriyet Halk Partisi’ne cephe aldığı ve kendisine oy vermiş 1600 üyenin oylarına sahip çıkmadığı, kendisinin istifa ettiği, aslında istifa etmeyebilir olduğunu tabanımız gördü. Burada seçimi kaybettirmeye yönelik bir davranış, bir tutum içerisinde olduğunu hissetti ve bizim işimize yaradı işin doğrusu. Yani para versek yaptıramayacağımız bir davranış oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ