DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

1355 okunma

Sedefçi’nin ajandası hazır

Dört dönem Edirne Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti'den aday adaylığını açıklayan Hamdi Sedefçi dün Hudut Gazetesi'ni ziyaret etti… Sedefçi, “Edirne'ye son kez babalık yapmak için yola çıktım. Baba; koruyucu, kollayıcı, yaraları sarıcıdır. Ben Edirne halkını kendi çocuğum gibi görüyor ve onların sıkıntılarını, sorunlarını gidermek istiyorum” dedi…

ABONE OL
17 Ocak 2024 17:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Belediye Başkanı Aday Adayı Hamdi Sedefçi, “Edirne’ye son kez babalık yapmak için yola çıktım. Baba; koruyucu, kollayıcı, yaraları sarıcıdır. Ben Edirne halkını kendi çocuğum gibi görüyor ve onların sıkıntılarını, sorunlarını gidermek istiyorum” dedi. Dört dönem Edirne Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti’den aday adaylığını açıklayan Hamdi Sedefçi dün Hudut Gazetesi’ni ziyaret etti. Hudut Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gönül Uyanıktır ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Şeleci’nin ağırladığı aday adayı Sedefçi, Edirne’ye son kez babalık yapmak istediğini belirterek şunları söyledi:


SON KEZ BABALIK YAPMAK İSTİYORUM
“Adaylık için çalışmalarıma önce Edirne’mizin kalbi diye düşündüğüm sanayi çarşısına esnaf ziyaretleriyle başladım. 20-25 günde sanayi çarşısının yaklaşık %50 sine ziyarette bulunma imkanımız oldu. Toplam 45 mahalle gezisi yaptım ve yapmaya devam edeceğiz. Sonuçta gitmediğimiz yer bırakmamak istiyorum. Her tarafa gidip, insanlarımızla görüşüp, onların dertlerini dinleyip, seçilirsek çözüm üretmek için onlardan bilgiler almak zorundayız. Son on yılda kötü bir yönetim olduğunun herkes farkında. Ben de bunu görünce bir baba düşüncesi ile, Edirne’ye son kez bir babalık yapmak düşüncesiyle 2023 Nisan ayında İYİ Parti’ye üye oldum. Seçim kampanyasında İYİ Parti olarak merkezde %25’e yakın, güzel bir oy aldık. Ve gittiğim yer mahallede, her esnaf gezisinde seçmenlerden çok güzel ilgi ve sevgi gördüm, bekleyiş, arayış gördüm. Recep Gürkan’ın başarısız olmasından dolayı yeni arayışlar içinde olduklarını gördüm.
Ne maddi ne de başka bir beklentim var, bir tek beklentim var. Güzel bir baba hikayesi. yazmak istiyorum. Güzel bir hoş seda bırakmak istiyorum. Bir baba düşüncesi ile fakirlere, dar gelirlilere, ihtiyacı olanlara sahip çıkmak istiyorum. Bunun için 5 sene zaman bana yeter diye düşünüyorum. 20 yıllık tecrübemle bunu başarırım. İYİ parti beni bu göreve layık görüp aday görürse, seçmenlerimiz desteklerse, bundan Edirne kazanacak.”
‘TRAFİĞİ OTOPARKLA ÇÖZEBİLİRİZ’
Hudut Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gönül Uyanıktır ve Yazı İşleri Müdürü Mehmet Seleci’nin ağırladığı aday adayı Sedefçi, Edirne’nin öncelikli sorunlarında otopark ve ulaşım gibi konuları başa aldı. Sedefçi, “Edirne’deki sorunları çok iyi bildiğimi düşünüyorum. Belli başlı sorunları ulaşım, trafik gibi sorunlar var. Ulaşımda otopark olmamasından kaynaklı sıkıntı var. Edirne’de mutlaka merkeze Balıkpazarı ve civarına, Makedon Kulesi ve civarına otopark lazım olduğunu görüyorum. En azından 3 – 4 bin araç kapasiteli 2 adet katlı otopark gerekli olduğunu düşünüyorum. Kıyık’a mutlaka otopark gerekli olduğunu düşünüyorum. Son olarak da Ayşekadın bölgesine otopark yapmamız gerektiğinin farkındayım. Trafiği otoparkla çözme imkanına kavuşacağımızı düşünüyorum” dedi.
‘TRAMVAY OLMAZSA HALK OTOBÜSLERİ DEVREYE GİRECEK’
Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’nin (ETUS) kendi döneminde kurduklarını fakat şu anda işlemez hale geldiğini anlatan Sedefçi, “ETUS’ta şu anda benim kurduğum sistem işlemez hale getirildi. ETUS’un, bu işin ehli insanları başa getirerek yeniden düzenlemem gerektiğini gayet iyi biliyorum. ETUS’un dışında Edirne’de tramvay olup olamayacağını araştırıyorum. Bu konuda uzman kuruluşlara araştırma yaptıracağım. Edirne’ye tramvay getirdiğimiz takdirde, trafik boyutu açısından da sıkıntı yaratmazsa, ulaşım sıkıntısını da çözeceğini düşünüyorum. Tramvay olmazsa o zaman halk otobüsleri kurup ulaşımı çözmem gerektiğini planlıyorum” diye konuştu.
‘SU KONUSUNDA İŞİN BAŞINDA BECERİKSİZ İNSANLAR VAR’
Geçtiğimiz ay Kayalıköy Barajı’nda yaşanan arıza nedeniyle içme suyunda meydana gelen bulanıklıkla ilgili de eleştiri yapan Sedefçi, “Edirne’de son günlerde suyla ilgili çeşitli sıkıntılar var. 1992 yılında Edirne’ye Süloğlu Barajı’ndan su getiren belediye başkanı benim. Rahmetli Süleyman Demirel’in desteğiyle arıtma tesisini yaparak 94 yılında Edirne’ye Süloğlu Barajı’ndan gelen suyu verdik. Benden önce kuyulardan gelen su kullanılıyordu. 2013 yılında da Kayalıköy Barajı’ndan hat döşenerek Edirne’ye hat getirilmesine katkı yaptım. Son günlerde Kayalıköy’den gelen sudaki bulanıklık sıkıntıları gayet iyi biliyorum, kesintilerin olduğunu gayet iyi biliyorum. Çok basit bir şey bu; bir belediye başkanının kafasında herhangi bir konuyla ilgili 3-4 plan olması lazım. A planı olmuyorsa B’ye geçmesi, olmazsa C’ye geçmesi lazım. Kayalıköy Barajı’ndan su bulanık geliyor olabilir. O zaman kapat Kayalıköy Barajı vanalarını, Süloğlu Barajı vanalarını aç. Bu kadar basit. Bir vana açıp kapatmakla halka 15 gün temiz su vermek varken, bunu bile beceremediler. İşin başında beceriksiz insanlar var” şeklinde konuştu.
‘SUYU KOKUSUZ OZON GAZIYLA DEZENFEKTE EDECEĞİZ’
Kayalıköy’den gelen suyun dezenfekte edilmesinde klor gazı yerine kokusuz olan ozon gazı kullanılabileceğini söyleyen Sedefçi, “Suyla ilgili güzel bir müjdem var. Şu anda Kayalıköy Barajı’nın suyunun kireci az. Bu suyu klor gazıyla dezenfekte ediyorduk. Klor kokulu bir gaz. Araştırmalar yaptım. Ozon gazı klordan daha pahalı bir gaz ama kokusuz bir gaz. Eğer ozon gazıyla temizlik yaparsak suda, halk damacana suya para vermeyecek, paranız cepte kalacak ve çeşmeden akan suyu da rahatlıkla içme şansına kavuşacaksınız. Belki belediyeye biraz daha maliyetli olacak ama 200 bin kişi bundan faydalanacak” ifadelerini kullandı.
‘ALTYAPI YANLIŞ YAPILDI’
Kentte çalışmalarında büyük yol kat edilen altyapının yanlış yapıldığını, yolların da bu nedenle sürekli bozulduğunu dile getiren Sedefçi, “Altyapı yanlış yapıldı” dedi. Altyapıda kuralın, kanalizasyonda en düşük kottaki mahalleden başlamak olduğunu kaydeden Sedefçi, sözlerini şöyle sürdürdü.
Edirne’de en alttaki mahalle Kirişhane ve Kocasinan Mahallesi. Oradan başlayıp devam edersin. Bir mahalleye girip ardından diğer mahalleye geçmek lazımken, yanlış kotta devam edildi. Kot tutmazsa sistem çalışmaz, patlar. Recep başkan 24 mahalleye birden girdi. Hem 24 mahalleden tepki aldı, bunun yanında kot tutmama durumu ortaya çıkacak. Normal eğim verilmediği için sistem patlayacak. Yöntem yanlış. Bir mahalleye gir, tüm altyapısını yap. Sadece belki oradan, yani tek mahalleden tepki alırsın. Ama 24 mahalleden eleştiri gelmeyecekti yollar bozulmadığı için. Bunu bile beceremediler. Yaptığı asfalt da yanlış. Asfaltın üzerine asfalt atıyor bir çok yerde. Bir yerde kot kurtarmayacak. Kaldırımlar kadar asfalt yaptı bazı yerlerde.”
ÜCRETSİZ İNTERNET
Sedefçi, “Yaşı 12 ile 30 arasındaki gençlere interneti parasız yapacağız. Sonuçta ben senin kalkıp da internetinin faturasını ödemeyeceğim. Öyle bir şey yok. Ben kuracağım sistem ile merkezi sistemden mahallelere interneti ileteceğim, gençler bu merkezlerden interneti ücretsiz kullanacak. Sonuçta teknoloji çok gelişti, artık bunları yapma imkanı var” sözleriyle hedeflerini açıkladı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ