DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352671,04%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

206 okunma

Sedefçi: 1 Nisan’da Edirne aydınlanacak

Edirne'de 20 yıl boyunca 4 dönem belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi, İYİ Parti'den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı… Edirne'nin 10 yıldan bu yana kötü yönetildiğini, bu gidişata dur demek istediğini belirten Sedefçi, "İnsanlarla konuşuyorum, onlardaki sevgiyi, özlemi, dostluğu gözlüyorum. İnşallah Edirne'mizde 1 Nisan tarihinde İYİ Parti'nin güneşi doğacak, Edirne aydınlanacak" dedi…

ABONE OL
29 Aralık 2023 14:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de 20 yıl boyunca 4 dönem belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi, İYİ Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.
Edirne’deki bir süredir siyaset sahnesinden uzakta kalan Hamdi Sedefçi, suskunluğunu bozdu. Nisan ayında üye olduğu İYİ Parti’den belediye başkanlığı için aday adayı olan Sedefçi, partide düzenlediği basın toplantısıyla iddiasını dile getirdi. Sedefçi’ye İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve partililer destek verdi. Sedefçi aday adaylığı açıklamasında, Edirne’nin kendisinden sonra 10 yıl boyunca iyi yönetilmediğini, bu gidişata dur demek istediğini kaydetti.
‘TAŞIN ALTINA BEN DE ELİMİ KOYMAK İÇİN ÜYE OLDUM’
İYİ Parti’yle kurulduğu yıl olan 2018’den bu yana ilişkilerinin sürdüğünü, Nisan ayındaysa üye olduğunu anlatan Sedefçi, “Seçim sathı mahalline girdiğimiz bu süreçte ekonominin dibe vurduğunu, ülkenin kötü yönetildiğini, adaletin olmadığını, insan haklarının dibe vurduğunu görüyoruz. Bu şartlar altında ben Hamdi Sedefçi olarak 20 sene Edirne’ye hizmetkarlık yapmış bir insan olarak, taşın altına elimi koymam gerektiğini düşünerek İYİ Parti’ye üye olmaya karar verdim. İYİ Parti’ye üye olmak için de geçtiğimiz Nisan ayında gelerek, sıradan bir insan gibi, törensiz mütevazı bir şekilde üye oldum. Parti benim namusumdur, şerefimdir. Ben yıllarca siyaset yaptım, hiçbir zaman partimi satmadım, satmam, sattırmam da, namusun gibi sonuna kadar sahip çıkarım” dedi.


‘ELEKTEKİ SON UNU DA ELEMEK İÇİN ADAY ADAYI OLDUM’
Mayıs ayında yaptığı seçim gezilerinde halktan büyük bir teveccüh gördüğünü anlatan Sedefçi, “Parti gezileri sırasında insanların sevgisini, saygısını, özlemini görünce kendi kendime ‘Hamdi baba, son bir dönem daha Edirne istiyormuş gibi görünüyor’ dedim. Baktım geriye, elekte biraz daha un var, unu elememiz de gerekiyor. Bunu yaparken de tüm örgütümle beraber kol kola girip son eleği elemeye talip oldum. Şu anda karşınızda bu elekteki unu elemek için, son bir dönem daha Edirne Belediye Başkanı olmak için aday adayı olarak karşınızdayım” diye konuştu.
‘BİLEĞİMDE 2 BİLEZİK VAR, BİRİSİ TECRÜBE’
Belediye başkanlığı konusunda ideal aday tanımı yapan Sedefçi, “Belediye başkanının hayalleri büyük olmalı, ufku geniş olmalı, lider olmalı, önder olmalı. Belediye başkanı görev yaptığı 5 yılı değil de 50 sene, 100 sene sonrasını düşünebilmeli. Belediye başkanının bu özelliklere sahip olması gerektiğinin çok iyi bilinmesini istiyorum. Ben 20 sene belediye başkanlığı yaptım asla sözümü yemedim. Vatandaş geldiğinde empati yaparak ‘Hamdi Sedefçi o sana gelmişse, sıkıntısı vardır, burası çözüm yeridir, çözeceksin’ diye telkinde bulundum ve yaptım. Belediye başkanı şu andaki başkanın yaptığı gibi ‘bakalım, edelim’ diyemez. Yapacağı işi hemen yapmalı, yapmayacaksa da ‘yapmıyorum’ demeli. Şu anda ruhsatname 2 yılda verilebiliyor. Benim zamanımda ruhsatnameyi 1 haftada vermeyen müdür kapının önüne giderdi. Şu anda benim partim bana tekrar aday olma şansı verir ve seçilirsem, 1 haftada ruhsatname vermeyen imar müdürünü kapının önüne koyarım. Benim görünmez 2 bileziğim var; bir tanesi tecrübe tam 25 yıllık birikim var. Ben bu avantaja sahibim. Edirne Belediye Başkanı olduğum takdirde 1 gün sonra nereden başlayacağımı biliyorum” şeklinde konuştu.
‘EDİRNE’DE BAŞARISIZ BİR YÖNETİM VAR’
Edirne’de başarısız yönetim olduğunu ifade eden Sedefçi, “Edirne son 10 yıldan beri ilginç bir konuma geldi. Siyasette seçimlerde herkes takım tutar gibi parti tutuyor. Adaya bakmak zorundasınız. Hangi aday belediye başkanlığını daha iyi yürütecekse, hangi aday halka yakınsa, hangi aday dürüstse ve iyi adaysa ona Edirne halkı sahip çıkmalıdır. Edirne’de 1999 seçimlerinde bir olay oldu. Rahmetli Cengiz Varnatopu belediye başkanlığına seçildi, ‘iyi insan’ dediler. İyi insan olmak yetmez. Ne oldu? 5 yıl perişan oldu Edirne. 2014’te aynı şekilde parti tutarak adaya bakmadan Edirne tercihini ve sayın başkana görev verdi. Peki 10 yılda Edirne halkı seçtiği kişilerden memnun mu? Başarılı mı? Edirne bir adım daha ileriye gitti mi? Hayır gitmedi. Şu an başarısız bir yönetim var. Siz yemin ederim ki canım acıyor. Edirne’ye yapılan bir yanlış benim canımı acıtıyor. Altyapı yapıldı, tam bir rezalet, tam bir yanlış. Sonuçta bunları görünce insanın canı acıyor” ifadelerini kullandı.
’10 YILLIK KÖTÜ GİDİŞATI DEĞİŞTİRECEĞİZ’
Edirne’nin sorunlarını bildiği için kafasındaki tüm projelerin hazır olduğunu kaydeden Sedefçi, “İkinci bilezik de inşaat mühendisi olmamdır. İnşallah bu bileziklerimizi ki Edirne’ye 20 yıl hizmetkarlık yaptım, çok eserde imzamız var. Edirne’nin sorunları çok iyi biliyorum. Sorunları bildiğim için de kafamda tüm projelerim hazır. Seçilirsek Nisan 1’de ‘bismillah’ diyerek işe başlayacağız. 10 yıllık kötü gidişatı değiştirip Edirne’nin iyi günlere gelmesine katkı vereceğiz” dedi.
‘EDİRNE HİZMETLERİMİZİ UNUTTU’
Edirne’ye geçmişte bir çok hizmet yaptığını fakat vatandaşların bunları unuttuğunu belirten Sedefçi, “Kırkpınar Stadyumu inşaatına başlanmıştı, 3’te 1’i yapılmış gerisi duruyordu, ahşap dallarla örtülmüş çatılarla güreş izliyorlardı. Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel desteğiyle Kırkpınar’ı bu hale getirdik, şu anda halen kullandığımız tesisi bizler yaptık. Otogar inşaatı bizim zamanımızda oldu. Kentin göbeğinde kalmış konumdaydı, trafiği engelleyen konumdaydı. Edirne dışında tüm çevre yollarıyla bağlantılı şekilde biz yaptık. Kooperatif bölgesinde buğday tarlası vardı, orasının istimlakını yapıp gölet yaptık. Selimiye Camisi UNESCO’ya girdi, Kırkpınar UNESCO’ya girdi” dedi.
‘EDİRNE’DE TARİH YAZDIK’
Kendi döneminde kurulan Ulus Pazarı sayesinde Edirne’ye şu anda Bulgar ve Yunan turist geldiğini söyleyen Sedefçi, “Ulus Pazarı’nı, Edirne’ye kuran yine bizleriz. Kurulurken de esnaflarımız belediye meclisini basarak bana su şişesi fırlattılar, küfür ettiler, ağır laflar söylediler, bana bıçak çektiler. Doğru olduğuna inandığım bir şey yaptım. Şu anda Edirne’ye Yunan ve Bulgar turist gelip de ciğer köfte yiyip para bırakıyorsa Ulus Pazarı sayesinde geliyorlar. Şu an Edirne ekonomisini ayakta tutan en büyük unsur Ulus Pazarı. Pazar olmasa Edirne’ye bu turistler gelmeyecekti. Edirne’de biz tarih yazdık” diye konuştu.
‘EN AZ YÜZDE 45 OY ALACAĞIZ’
Sedefçi aday gösterilirse seçimi kazanacağını da iddia ederek, “En azından yüzde 45 oy alacağız, buna inanıyorum. İnsanlarla konuşuyorum, onlardaki sevgiyi, özlemi, dostluğu gözlüyorum. İnşallah Edirne’mizde 1 Nisan tarihinde İYİ Parti’nin güneşi doğacak, Edirne aydınlanacak” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ