DOLAR 32,9573 -0.11%
EURO 35,8819 -0.04%
ALTIN 2.529,730,89
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22254513,77%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

236 okunma

Şahide Ağaoğlu: Eşit temsil ilkesine uyulmadı

Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği Başkanı Şahide Ağaoğlu, yerel yönetimlerin her kademesinde vaad edilen, 'eşit temsil ve fermuar yöntemi' ilkesine uyulmadığını kaydetti.

ABONE OL
26 Şubat 2024 18:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kadın Merkezi Dayanışma Derneği Başkanı Şahide Ağaoğlu, yerel yönetimlerin her kademesinde vaad edilen, ‘eşit temsil ve fermuar yöntemi’ ilkesine uyulmadığını kaydetti. Ağaoğlu açıklamasında, “Yüzde Elli Eşit Temsil ve Fermuar Yöntemi” ilkesini savunan bu konuda yaklaşımımı, Edirne CHP il ve ilçe yönetimine yazılı şekilde bildiren bir kadına aday olarak başvuru yaptım. Açıklanan Edirne Belediye Meclis Üyeliği listesinde yer almadığımı ve zaten bu şekilde yer ala-mayacağımı kamuoyu nezdin-de duyurmak isterim” dedi.
“Elbet kadınlar kazanacak, ülke kazanacak, göreceksiniz” diyen Şahide Ağaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Edirne Belediye Meclis üyeliği aday adaylığına ‘Kadınlar Kazanırsa Herkes Kazanır, Ülke Kazanır’ diye inanarak aday oldum. Bu süreçte benimle görüşen, sosyal medyada olumlayan, destek olan, görüşlerini samimi duygularla ifade eden, tüm dostlarıma dayanışma duyguları için teşekkür ediyorum.
Dürüst bir siyaset insanı, iki farklı siyasetçiyi şöyle anlatıyor: “Bir yanda siyaseti sadece taktiksel bir oyun olarak görenler. Diğer yanda siyaseti birtakım değerlerin savunulması ve hayata geçirilmesi için yapanlar.”
Kendimi, tüm yaptığım eşit haklar, eşit temsil ve İnsan hakları çalışmalarında ikinci tanıma uygun olarak gördüm ve bu şekilde meclis üyeliğine aday adayı oldum. Savunduğum ilke ve yaklaşımımı Edirne CHP il ve ilçe yönetimine yazılı şekilde bildiren bir kadın aday olarak başvuru yaptığımı ve açıklanan Edirne Belediye Meclis Üyeliği listesinde yer almadığımı ve zaten bu şekilde de yer alamayacağımı kamuoyu nezdinde duyurmak isterim.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ