DOLAR 32,2606 0.01%
EURO 34,7104 -0.02%
ALTIN 2.396,15-0,16
BIST 10.255,62-0,78%
BITCOIN 2010505-2,89%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

273 okunma

Saadet’ten Gencan Akın’a 10 öneri

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 2024 Mahalli İdareler seçimlerinin tamamlanmasının ardından, Edirne Belediye Başkanı seçilen Av. Filiz Gencan Akın'a önemli tavsiyelerde bulundu…

ABONE OL
4 Nisan 2024 18:21
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Sinan Tekin, 2024 Mahalli İdareler seçimlerinin tamamlanmasının ardından, Edirne Belediye Başkanı seçilen Av. Filiz Gencan Akın’a önemli tavsiyelerde bulundu.
Edirne’nin belediyecilik anlamında çok büyük sorun-larının olduğuna dikkat çeken Tekin; meslektaşı Filiz Gencan Akın’ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar dilediği açıklamasında şunlara yer verdi:
“Edirne’miz tarihi ve coğrafi konumu itibariyle çok önemli bir şehir. Bu önemli şehirde belediye başkanı olmak hem büyük bir sorumluluk hem de çok büyük bir lütuf. Edirne’mizin temel belediyecilik konularında kronikleşen sorunları bulunuyor. Şehrimiz yeşil alandan ulaşım sorununa, alt yapıdan çevre temizliğine kadar ve saymakla bitiremeyeceğimiz sorunlarla boğuşmaktadır. 21. Yüzyıl’da Edirne’nin temiz suya erişim noktasında sıkıntı yaşaması kabul edilemez. Biz, Saadet Partisi olarak yapıcı ve yol gösterici muhalefet anlayışıyla hareket edeceğiz. Şehrimizi bu sorunlar yumağından hep birlikte kurtarabiliriz. Seçim döneminde tüm adaylar vaatlerde bulunuyor, şimdi ise vaatleri gerçekleştirme zamanıdır. Sayın Belediye Başkanına henüz yolun başındayken şimdi sıralayacağım temel ilkelere uymasını tavsiye ederim. Temel ilkelerimiz şunlardır:
1.Ehliyet ve liyakat en önemli prensibimizdir. İşin ehline verilmesi gerekir. Başarılı bir yönetim ancak liyakatli bir kadro ile mümkündür.
2.Yolsuzluk ve israfa kesinlikle müsaade edilmemelidir. Kaynakların verimli kullanılması çok önemli. Lüks ve şatafattan uzak olunması gerekir. Reklam belediyeciliği yerine hizmet belediyeciliği dönemi başlamalıdır. İhalelerin şeffaf olması ve ihalelerde yolsuzluğa, kayırmacılığa son verilmesi gerekir.
3.Belediye malının yetim hakkı kadar kutsal olduğu bilinciyle hareket edilmelidir.
4.Hizmette partizanlık ve ayrımcılığa asla yer verilmemelidir. Kendimiz için istemediğimizi başkası için de istememeliyiz. İnsanımıza, toplumumuza ve şehirlerimize karşı her zaman merhametli ve adil olmalıyız.
5.Belediye Başkanının kapısının herkese açık olması gerekir.
6.Edirne Sultanlar Şehri, Şehirler Sultanıdır, zengin kültürel ve tarihî mirasa sahip bir İslam şehridir. Bu kadim şehir korunmalı ve gelecek nesillere aktarılması için çalışılmalıdır.
7.Her hizmette mükemmeliyet yakalanmalıdır. Ulaşımdan altyapıya, kaldırım yenilemeden temizliğe kadar her alanda, şehrimizin özüne uygun, estetik ve etkili çözümler sunulmalıdır.
8.Yapılan her iş, halkımızın gözleri önünde, açık ve şeffaf olmalıdır. şehrin yönetiminde, şehrin vatandaşları aktif birer katılımcı yapılmalıdır. Yapılan eleştiriler dikkate alınmalı, eleştiri ve fikir ortaya koyanlar düşmanlaştırılmamalıdır.
9.Belediye Başkanı şehreminidir. “Bu bizim işimiz değil” demeden, her sorunu dinlemeli ve çözüm üretmek için çalışılmalıdır.
10.İmar uygulamalarında, haksız rant elde etme yoluna asla izin verilmemelidir. Yandaşın keyfi değil halkımızın ihtiyacı düşünülmelidir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ