DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

193 okunma

‘Rantsız betonsuz Edirne için TKP’

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Edirne Belediye Başkan Adayı Emre Gebeş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Süloğlu Belediye Meclis Üyesi Adayı Umut Cem Polat ile birlikte Hudut Gazetesini ziyaret etti…

ABONE OL
21 Mart 2024 17:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Edirne Belediye Başkan Adayı Emre Gebeş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Süloğlu Belediye Meclis Üyesi Adayı Umut Cem Polat ile birlikte Hudut Gazetesini ziyaret etti. Gazeteci Gönül Uyanıktır ile seçim sözleri hakkında konuşan genç adaylar, halkı seçeneksiz bırakmamak adına birçok şehirde belediye başkanlığı ve belediye meclisine aday gösterdiklerini kaydetti. En genç başkan adayı 28 yaşındaki Emre Gebeş, “Edirne, ‘zaten seçmen bizden yana’ diye yıllardır düzgün çalışma yapmayan muhalefet ve ‘yerel yönetim iktidar ile aynı olmalıdır’ deyip halkı tehdit eden iktidar partisi tarafından kendi kaderine bırakılmış kentlerden biri” dedi.
“DÜRÜST İNSANLARIZ SÖZÜMÜZÜ TUTARIZ!”
Bu yıl, ikinci üniversite olarak T.Ü. Makine Mühendisliği okumaya başlayan Emre Gebeş, “Biz komünistler dürüst insanlarız. Seçimleri kazanıp da sözümüzde durmazsak, ertesi gün istifa edeceğiz. Seçimi başka bir partinin kazandığı durumda ise 1 Nisan’dan başlayarak verilen sözlerinin takipçisi olup, mücadele edeceğiz. Rantsız, betonsuz bir Edirne için TKP’ye oy istiyoruz” dedi. Okul dönemleri hariç 2009 yılından bu yana Edirne’de yaşayan genç aday, Türkiye Komünist Partisi olarak Edirne için verdikleri sözleri de on başlık altında toplayarak şöyle ifade etti:


ON BAŞLIKTA TKP’NİN VERDİĞİ SÖZLER
“1- Halkın yıllardır ulaşım sıkıntısı yaşamasına, birkaç kişinin cebini dolduracağız diye eskimiş araçların kullanımına mecbur bırakan ETUS, yapılan zamlarla Türkiye’nin en pahalı ulaşımlarımdan birini uygulamakta. Halkçı belediyecilik anlayışı gereği belediye kendi yol hatlarını ve araçlarını ayarlayarak; ulaşım masrafları bakım ve maaş giderlerine denk gelecek şekilde yeniden düzenlenecek.
2- Edirne’nin birçok mahallesindeki başıboş hayvan dostlarımızla daha sağlıklı bir ortamda yaşamak için daha çok beton dökmek yerine var olan barınakları restore edip personel sayısı arttırılacak, yeterli kaynaklar sağlanacak.
3- Yıllardır altyapı problemi yaşıyoruz, yağmur yağdığında sokak ve evleri su basıyor, günlerce su kesintisi yaşanıyor. İşinde yetkin insanlardan oluşan ekipler kurarak her bir sokak için planlama yapılacak, altyapı sıkıntılarından çıkar sağlayanlara karşı temel haklarımız ulaşabilir hale getirilecek.
4- Kentin yönetiminin doğrudan denetlenmesi için halk ve mahalle meclisleri kurulacak. Yurttaşın haftalık mahalle toplantılarında sorun ve çözümlerini tartışabileceği uygun ortamlar yaratılıp, şeffaf ve dürüst belediyecilik uygulanacak.
5-Edirne’nin kent kültürünü yeniden canlandıracak atölyeler, etkinlikler, kültür merkezleri kurulacak. Bizi yalnızlaştıran toplumsal çürümeye karşı kolektif, mahalle kültürünü aratmayacak bir toplumsal dayanışmanın kurulması için çabalanacak.
6- Ekonomik bunalımda çalışmak zorunda kalan ailelerin çocukları için Edirne’nin bu eksiğini kapatacak gündüz bakım evleri kurulacak, iş merkezlerinin yakınlarında hem çocukların hem işçilerin dinlenebileceği tesisler kurulacak.
7- Söğütlük yapıma ve ranta kapalı olacak, Meriç ise haftalık kurulacak temizlik ekipleri tarafından hak ettiği doğal güzelliğe yeniden kavuşturulacak.
8- Belediyemiz tarafından deprem toplanma alanları kurulacak, çevre illerde yaşanabilecek depremlere karşı düzenli erzak ve yardım kurtarma ekipleri hazırda tutulacak.
9- Kadınların sosyal ve iş hayatına katılımını arttırmak için Kadın Meclisleri kurulacak ve HPV tarzı hastalıklara karşı düzenli bilgilendirme çalışmaları yapılacak.
10- Gençlerin katılım gösterebileceği çeşitli konser ve kültür aktiviteler yapılacak, istenilen materyalleri bulabilecekleri son teknoloji ile donatılmış kütüphaneler kurulacak.
TKP’NİN MERKEZ VE İLÇE ADAYLARI
Edirne Merkez Belediye Başkan Adayı Ebre Gebeş’in yanısıra Gülçin Cüre ve Nurhan Akyüz meclis üyeliğine aday oldu. Partinin ilçelerdeki Belediye Meclis Üyeleri de şu isimlerden oluştu:
Keşan: Muhammer Alan, Ahmet Baki Akten, Mustafa Alan Uzunköprü: Ahmet Sızınkan, Meriç: İlknur Kıymacı, Süloğlu: Umut Cem Polat Enez: Tanju Kahraman

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ