DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

190 okunma

Projelerini Hudut’a anlattı

31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarına ara vermeden devam eden Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük Hudut Gazetesi'ni ziyaretinde, Edirne'yi Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştırmak istediklerini söyledi…

ABONE OL
15 Mart 2024 16:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, Edirne’yi Milli Görüş Belediyeciliği ile tanıştırmak istediklerini söyledi.
31 Mart yerel seçimleri öncesi çalışmalarına ara vermeden devam eden Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük dün Hudut Gazetesi’ni ziyaret etti. Karakütük, İl Başkanı Av.Sinan Tekin, Belediye Meclisi Üyesi Adayı Faruk Yalçınkaya, Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Kaya ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Hudut Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Şeleci’ye seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, “Çalışmalarımız iyi gidiyor. Atmosferimiz çok iyi. Esnaf ziyaretlerimizle başladık. Ramazan girmesi dolayısıyla gündüz ziyaretler pek yapamıyoruz. Teravih namazı çıkışı mahalle ziyaretlerimize başladık. Esnaf ziyaretlerinde de atmosferimiz çok iyi. Kahvehane ziyaretlerimizde çok iyi. Çok iyi karşılanıyoruz. Projelerimizi bıraktık. Projelerimiz bakılıyor, beğeniliyor. İyi bir hava var. Seçileceğimize inanıyoruz. İyi yolda ilerliyoruz” dedi.
Saadet Partisi bugüne kadar her zaman şeffaf, hesap verilebilir bir parti olduklarına işaret eden Karakütük açıklamasında şunlara yer verdi:


“Milli Görüş Belediyeciliği hiçbir zaman lekelenmedi biliyorsunuz. Her zaman hizmet için oldu. Edirne Milli Görüş Belediyeciliği ile tanışmadı. Onun farkındayız. Ama Edirne’yi de Milli Görüş Belediyeciliği’nin nasıl olduğunu inşallah bu seçimlerde biz tanıştırırız.
Yaklaşık üç yıldan beri Mahalle İdareler Başkanıyım. Edirne’yi çok iyi tanıyorum o yüzden. En az iki defa her mahalle muhtarımızı ziyaret ettim. Mahallelerimizin sorunlarını biliyorum.
Tüm Edirne’nin sorunlarını biliyorum. Bunların hepsinin notlarını aldık ve bunların doğrultusunda projeleri ürettik. Projelerimiz hepsi Edirne Belediyemizin imkanlarıyla yapılabilir şeyler. Yapılamayacak hiçbir şeyi proje olsun diye koymadık.
Edirne’mizin ortak sorunlarından bahsedeyim. Yollarımızın kalitesi kötü. Altyapı sorunlarımız var. Otopark sorunlarımız, her mahallenin ortak sorunu. Araç sayısının artması sebebiyle ma-hallelerde otopark yok. Çarşılarda otoparklar yok. Bunları çözüm üreteceğiz. Bilhassa otopark.
Ben doğma büyüme Edirne’de-yim. Annem babam Bulgaristan göçmeni ama biz burada doğma büyümeyiz. Edirne’yi çok iyi bili-yorum. Edirne’mizin bir kere yol-ları gerçekten çok kötü. Bunun büyük bir sebebi de benim göz-lemlediğim yollar yapıldığında kalitesiz yapılıyor. Biz belediyeye geldiğimizde yaptığımız işi en iyisini yaparak sonrasında sorun çıkmayacak şekilde yapmaya çalışacağız. Yolu yaptıktan üç ay beş ay sonra çukurlar oluşmayacak inşallah. Yolu yaptık, üç ay sonra altyapı geçirmeyeceğiz oradan. İsraf etmeyeceğiz. İsrafa karşıyız. İsraf en büyük sorun. Belediyeciliğin en büyük sorunu israf. İhtiyaç önceliğini belirleyeceğiz. Oradan bir altyapı geçmesi gerekiyorsa ilk önce altyapı yapacağız. Ondan sonra yolu yapacağız ki o yapılan yol ziyan olmasın.
Belediye hizmetlerinde partizanlık yapmayacağız. Atamalarla partizanlık yapmayacağız. Hizmetten kastımız tabii ki projeler. Projeleri verirken şirketleri hak eden şirketi vereceğiz. Atamalarda çalışanlar kim neye kimi nereye hak ediyorsa partizanlık yapmadan o şekilde yapacağız atamalarımızı.
Yaptığımız işi şeffaf, dürüst hesap verilebilir bir şekilde yapacağız. Belediyemiz her zaman ulaşılabilir olacak. Belediye sarayı projemiz var. Belediyenin tüm kurumlarını aynı binada toplamayı düşünüyoruz. Projelerimizde bunlar da var. Bu da halkımıza bir kolaylık sağlayacağına inanıyoruz. En uygun yer o zaman seçilecek. Şehir merkezine olursa şehir merkezi trafiği zaten şu an kaldırmıyor. AVM’lerden dolayı en büyük sorun zaten. AVM’ler şu an gördüğüm bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. Hızlı trenin de getireceği yoğunluk olacak çünkü şehir merkezi. Gözlemlediğimiz İstanbul’dan falan gayrimenkul satışlarının çok olduğu söyleniyor. Oradan da belki de bir nüfus artışı olacak.
Halkımızın israfın önlenmesi, adaletli imar planları, imar yapısı, belediyenin hizmetlerinden herkesin eşit bir şekilde yararlanması, belediyenin şeffaf, dürüst olması konularında şikayet ve istekleri var. Bilhassa yollar çok büyük şikayet konusu. Her mahalle, yeni yerleşme yeri olan kooperatif evleri olarak bildiğimiz aslında Birinci Murat Mahallesi, Binevler dediğimiz bölgeler onların en büyük sıkıntısı yollar.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ