DOLAR 44,0505 0.01%
EURO 51,2763 -0.06%
ALTIN 7.321,780,64
BIST 13.086,633,03%
BITCOIN 31037003,35%
Edirne
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

332 okunma

‘Milletin masallara karnı tok’

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, ekonomik büyüme kişi başına düşen gelir ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, sokaktaki vatandaş için gerçeklerin bambaşka olduğuna dikkat çekti…

ABONE OL
19 Ağustos 2025 16:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, ekonomik büyüme kişi başına düşen gelir ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, sokaktaki vatandaş için gerçeklerin bambaşka olduğuna dikkat çekti.

Balkanlı, “Nereden Nereye: Rakamların Büyüme Masalı, Halkın Gerçeği” başlıklı yazılı açıklamasında, AKP iktidarının her fırsatta “büyüme”, “rekor”, “ihracat”, “istikrar” kelimelerini tekrar edip durduğunu, televizyonlarda parlayan grafikler, kürsülerden okunan süslü rakamların her birinin yeni bir “başarı hikâyesi” gibi anlatıldığına dikkat çekti.

Buna karşın sokaktaki vatandaş için gerçeklerin bambaşka olduğuna işaret eden Balkanlı, şunları söyledi:

“Bir emekliye sorun; maaşıyla ay sonunu getirebiliyor mu?

Bir işçiye sorun; pazara gittiğinde filesini doldurabiliyor mu?

Bir gence sorun; bu ülkede geleceğini kurabileceğine inanıyor mu?

Cevap ortada: Hayır.”

‘15 BİN DOLAR KİMİN CEBİNDE?’

Bugün milyonlarca insanın açlık sınırının altında yaşadığını belirten Balkanlı, şöyle devam etti:

“Milyonlarca emekli, on bin liralık maaşa mahkûm edilmiş durumda. İşçi, memur, kadın, çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Çocuklar yoksulluk içinde büyüyor, beslenemiyor, yatağa aç giriyor, anneler çaresiz, gençler gelecek umudunu kaybediyor.

AKP çıkıyor, ‘Milli gelir 15 bin doları aştı’ diyor. Peki bu 15 bin dolar kimin cebinde? Halkın mı? Hayır.Yandaş müteahhitlerin, bir avuç zenginin cebinde. Halk için kalan ise yüksek enflasyon, yüksek kira, yüksek fatura.ödenememiş kredi kart borçları,

İhracatta ‘rekor kırdık’ diyorlar. Peki bu rekor soframıza ne kattı?

Köylü ürettiği ürünün karşılığını alamıyor. Kadın emeği yok sayılıyor. Çalışanların maaşı eriyor. Gençler iş bulamıyor.

Ve en acısı: Gençler…

Türkiye’nin pırıl pırıl evlatları, eğitimli gençleri, “gelecek bu ülkede yok” diyerek yurtdışına gitmenin yollarını arıyor. Bu toprakların yetiştirdiği mühendis, doktor, bilim insanı, sanatçı, bir bavuluyla ülkesini terk etmek zorunda kalıyor. Beyin göçü, sadece gençlerimizin değil, hepimizin kaybıdır. Çünkü gençliğini kaybeden bir ülke geleceğini de kaybeder.

‘MİLLETİN MASALLARA KARNI TOK’

23 yıldır bu ülkenin kaynaklarını yiyip bitiren AKP iktidarı, bugün yine umut masalları anlatıyor. Ama artık milletin masallara karnı tok. Halkın gördüğü tek gerçek, küçülen sofralar, büyüyen borçlar, eriyen umutlardır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, halkın gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz. İşçinin, emeklinin, memurun, çiftçinin ve gençlerin yanında olacağız. Çünkü biz biliyoruz: Bu ülkenin gerçek başarısı, bir avuç zenginin kasasında değil, milyonların sofrasında, gençlerin umudunda, kadınların emeğinde yatıyor.

Ve o gün gelecek. CHP  iktidarında Türkiye’nin gerçek başarı hikâyesi, işte o zaman yazılacak.’’

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya