DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

573 okunma

‘Kubilay’ın yolu yolumuz’

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, tarikatların iç yüzünü gösteren Fox tv deki 'Kızıl Goncalar' dizisinden rahatsız olanların RTÜK'e baskı yaparak yayından kalkmasını istemelerinin en açık şekilde ülkenin tarikatlar ve cemaatlerle yönetildiğinin göstergesi olduğunu bildirdi…

ABONE OL
12 Ocak 2024 18:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, tarikatların iç yüzünü gösteren Fox tv deki ‘Kızıl Goncalar’ dizisinden rahatsız olanların RTÜK’e baskı yaparak yayından kalkmasını istemelerinin en açık şekilde ülkenin tarikatlar ve cemaatlerle yönetildiğinin göstergesi olduğunu bildirdi.
Memleket Partisi İl Başkanı Tunçyürek, yptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde tarikat ve cemaatlerle bakanlığın yaptığı protokolleri kendi ağzıyla itiraf ettiğini anımsatarak, “1 milyon 250 binden fazla öğretmenimizin görev yaptığı bakanlık, eğitimi öğretmenlerimizle değil tarikat ve cemaatlerle veya onlara bağlı vakıf veya derneklerle yönettiğinin itirafıydı bu. Bu itiraf niteliğindeki konuşma hükümetin eğitimi gericileştirme ve çağ dışı hale getirme politikasını saklamaya gerek duymadığının aymazlığıdır” dedi. .
“Çocuklarımız ve gençlerimiz rasyonel olmayan, ilk çağ’a ait eğitim yöntemlerine maruz kalmaktadır. Tarikat ve cemaatlerin yani Laiklik düşmanlarının kirli emellerinin ortağı, sırdaşı olan AKP hükümetinin amacının Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve aydın Türk gençlerine düşmanlık etme gayreti içinde olduğu aşikardır” diye konuşan Tunçyürek şöyle devam etti:
“Son zamanlarda Fox tv de yayınlanan ‘Kızıl Goncalar’ dizisini ele alalım.Tarikatların iç yüzünü gösteren bu diziden rahatsız olanlar RTÜK’e baskı yaparak dizinin yayından kalkmasını istemeleri en açık şekilde ülkemizin tarikatlar ve cemaatlerle yönetildiğinin de göstergesidir aslında. Demek istedikleri dizi dinimizi kötülüyor algısı yapmaktır. Gerçekte olan ise tarikatların dini kullanarak saltanatlarını nasıl sürdürdükleridir. Bu da tarikatlarda rahatsızlık yaratmıştır.
Türk toplumunun değerlerini ayaklar altına almaya çalışmaları sorun olmazken tarikatların ve cemaatlerin gerçek yüzünü göstermek bunlarda korku ve panik yaratmıştır.
Bize 15 Temmuz’da yüzlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği felaketi yaşatan Fetullahçı Terör Örgütü’yle ortaklık eden, vatanı onlara parsel parsel satan AKP hükümeti durumdan ders almamıştır. Bedelini halkımızın ödediği ve ödeyeceği politikalara devam etmektedir.
Halen illegal olmasına rağmen şehrimiz Edirne’de dahi medrese denilen ilkel ve bakanlığa bağlı olmayan yapılar var bunları biliyoruz. Biz Memleket Partisi olarak, Atatürkçüler olarak durumun farkındayız ve bu aydınlıktan korkan yarasalarla mücadelemize devam ediyoruz. Müsamaha ve zafiyet göstermeden bu yapıların çocuklarımızın üzerindeki kirli emellerini gerçekleşmelerine mani olacağız.
Cumhuriyet şehidi Kubilay’ın yolu yolumuz olacaktır. Bu vesileyle tarikat yurdunda yapılan baskılar sonucu hayatını kaybeden Enes Kara kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Tarikatların eğitimde işi yoktur ve olmamalıdır.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ