DOLAR 32,2756 0.08%
EURO 35,1532 0.17%
ALTIN 2.505,930,23
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2136917-1,03%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

223 okunma

İba’dan ziyaretlere devam

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, sivil toplum kuruluşlarını ve Edirne'nin önemli oda ve dernekler ile ev ziyaretlerine ziyaret ediyor…

ABONE OL
22 Ocak 2024 09:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, sivil toplum kuruluşlarını ve Edirne’nin önemli oda ve dernekler ile ev ziyaretlerine ziyaret ediyor. ‘Hep Birlikte Edirne’ diyerek sahada çalışmalarını sürdüren Belgin İba, sivil toplumun gücüne yürekten inandıklarını, bu güç ve birliktelik ile Edirne’yi hak ettiği değere kavuşturacaklarını belirtiyor.
“Sivil toplumun gücüne yürekten inanıyoruz”
Edirne Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili olarak “Biz Edirne’de hiçbir ayrım gözetmeksizin her kitlenin, her grubun ve her hemşehrimizin sesini duymak ve sözlerine kulak vermek için bu göreve talibiz” diyen Belgin İba, bu kapsamda Maden Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Sedef Dongul ve oda üyelerini ziyaret eden İba, istişareler ederek görüş alışverişinde bulundu.
İba, İl Temsilciliğinde bayrağı Dongul’a teslim eden İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Doğutükü’ne yeni görevi için hayırlı olsun dileklerini iletti.
“Hep Birlikte Edirne demek, güçlü Edirne demek!”
Ardından Mimarlar Odası Edirne İl Temsilcisi Attila Ergin ve yönetimi ile bir araya gelen İba, istişare ederek fikir alışverişinde bulundu.
İba, Edirne’nin mimarinin başşehri olduğunu belirtti. Edirne’yi hak ettiği güzelliğe kavuşturacaklarını dile getiren İba, “Geleceğe, modern, sağlam ve güzel bir Edirne emanet edebilmenin yolu, bu işin profesyonelleriyle görüşmek ve ortak akılla ilerlemekten geçiyor. Bunun bilinciyle, her alanda işinin uzmanı ve ehil isimlerle görüşerek, istişare ederek, Edirne’yi hak ettiği güzelliğe kavuşturacağız.” Dedi.
“Hep söylüyoruz, geleceği, üreterek yeşerteceğiz”
Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Cengiz Kurt ve yönetimini ziyaret eden İba, Edirne’yi şehrimizi ziraatte de en ileri noktalara taşıyacaklarını aktardı.
Uzmanlarla görüş alışverişinde bulunup Edirne’yi ziraatte de en ileri noktaya taşıyacaklarını dile getiren İba, “Hep söylüyoruz, geleceği, üreterek yeşerteceğiz, Tarım ve yetiştiriciliğin Edirne’miz için önemi büyük. Tarım kenti Edirne’mizde tarım belediyeciliğine talibiz; Yerli ve milli tohum kullanımını desteklemeye talibiz; Daha ekonomik daha verimli su ve karbon ayak izini azaltacak tüketiciye en yakın noktadan yerelden üretime talibiz! Çok sesliliğe inanıyoruz! Her konuyu, o konunun uzmanlarıyla çözmenin gücüne inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.


“Fedakarlıkları, emekleri, sözleri çok kıymetli”
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve yönetimiyle bir araya gelen İba, desteklerinin her zaman süreceğini dile getirdi.
Vatan için büyük fedakarlıklarda bulunan gaziler ve aileleriyle Edirne’yi konuştuklarını söyleyen İba, gazilerin fedakarlıkları, emekleri ve sözlerinin çok kıymetli olduğunu belirterek desteklerinin daima süreceğini aktardı.


“Şehitlerimizin emanetleri, başımızın tacıdır”
Vatan için canını veren aziz şehitlerin hatıralarına sahip çıkmanın vatan ve insanlık borcu olduğunu söyleyen İba, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman ve yönetimini ziyaret etti. İba, her zaman şehit ailelerin acılarına ortak olmak ve yüzlerinde tebessüm oluşturmak adına ziyaretlerinin ve desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.
Ev ziyaretleri
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, hane ziyaretlerine de devam ediyor. İba ‘Hane Hane Edirne’ programı çerçevesinde Talatpaşa, Yancıkçı Şahin ve Şükrüpaşa Mahallesi’nde vatandaşların evlerine misafir oldu.
İba, Yancıkçı Şahin Mahallesi sakinlerinden Gülcan ve Sezai Nüfer çiftinin davetlerine icabet ederek, hanelerine konuk oldu.
“Biz bu yola Edirne halkı için çıktık”
Nüfer çifti, komşuları ve yakınlarıyla sohbet eden İba, “Çok kalabalık bir dost meclisinde sohbet ettik, hemşehrilerimizle muhabbet ettik. Kalplerinin güzelliği, neşeleri, içten destekleri için her bir hemşehrime çok teşekkür ediyorum. Bir yola çıktıysak, işte bu samimi ve her şeyin en güzeline layık Edirne halkı için çıktık, hemşehrilerimiz için çıktık. Bu yolda gönüllerimiz bir, hedefimiz bir, hep birlikte Edirne.” Dedi.
Daha sonra Talatpaşa Mahallesi sakinlerinden Hayati ve Sezen Tatlı çiftinin hanesine misafir olan İba, aileye davetlerinden dolayı teşekkür etti. Edirne için çalışmanın ve vatandaşlarla iç içe olmanın çok önemli olduğunu belirten İba, Tatlı çiftinin oğlu Seçkin’in yaptığı türkü dinletisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İba, Tatlı çiftinin oğlu Seçki’nin sazıyla sohbeti neşelendirdiğini ifade etti ve şunları söyledi:
“Sazıyla sohbetimizi neşelendiren Seçkin oğlumuzun türküleri, bizlerle birlikte olan evlatlarımızın güler yüzleri. Hepsi birbirinden umut verici, hepsi birbirinden güzeldi. Gençlerimizi, çocuklarımızı sanatla buluşturacağız. Daha çok türküler söyleyecek, daha çok sohbetler edeceğiz. Sazımız bir, sözümüz bir, gönlümüz, şehrimiz bir. Biz, hep birlikte Edirne’yiz.”
Ardından Şükrüpaşa Mahallesi sakinlerinden Merve ve Muhammet Metan’ın hanesine konuk olan İba, misafirperverliklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İba, Metan çiftinin kızı Asel’in yaptığı şiir dinletisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Çiftin çocuklarıyla yakından ilgilenen ve İba, “Gezdiğimiz her hanede, gözlerine baktığımız tüm çocuklarımı. Edirne’mizin evlatları. Geleceğiniz, ülkemizin geleceği! Geleceğiniz, Edirne’mizin geleceği. Sizin için çalışıyor, size en güzel geleceği emanet etmek için bu yolda yürüyoruz” dedi.
Daha sonra Meltem ve Volkan Kökkuş’un hanelerine misafir olan İba, sıcak ve samimimi ev sahipliklerinden dolayı teşekkür etti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ