DOLAR 34,2477 -0.11%
EURO 37,1168 0.31%
ALTIN 3.002,720,35
BIST 8.872,851,81%
BITCOIN 23091842,21%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

509 okunma

İba’dan yoğun tempo

Geçtiğimiz hafta resmi olarak Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Belgin İba, saha çalışmaları kapsamında hane ziyaretlerine devam ederken, bir günde 9 meslek kuruluşunu ziyaret ederek projelerini anlattı…

ABONE OL
18 Ocak 2024 17:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta resmi olarak Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adaylığı açıklanan Belgin İba, saha çalışmaları kapsamında hane ziyaretlerine devam ederken, bir günde 9 meslek kuruluşunu ziyaret ederek projelerini anlattı. İba ‘Hane Hane Edirne’ programı çerçevesinde Şükrüpaşa ve Fatih Mahallesi’nde vatandaşların evlerine misafir oldu.


“Hane Hane Edirne” diyerek “Hep Birlikte Edirne” sloganıyla çalışmalarına devam eden Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Fatih Mahallesi sakinlerinden Burcu ve Tuğrul Kaniğ çiftinin evine konuk oldu.


“Edirne’mizin güzel evlatları için çok güzel projelerimiz var”
Çiftin çocukları Alya ve Beren; Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba için yaptıkları resmi İba’ya hediye etti. Resime, “Sizi çok seviyoruz başkanım, inşallah belediye başkanı siz olursunuz” notunu ekleyen Alya ve Beren’e teşekkür eden İba, “Elleriyle yaptıkları bu resim ve yazdıkları not, beni hem duygulandırdı hem de çocukların kalplerinde böyle bir yer edinmenin mutluluğunu yaşattı. Edirne’mizin güzel evlatları, gelecekleri, sizler için çok güzel planlarımız var. Çizdiğiniz resimler kadar yeşil ve güneşli bir Edirne, sizi bekliyor.” Dedi.


“En güzel Edirne’yi gerçek kılacağız”
İba, ardından Şükrüpaşa Mahallesi’nde ikamet eden Zehra Kobaş’ın evine misafir oldu.
Kobaş ailesi ve komşularıyla sohbet eden İba, “Gönüllerinizde bizlere ayırdığınız yerin kıymeti öyle büyük ki. Bunun değerini biliyor ve bu teveccühünüzün tüm sorumluluğunu taşıyoruz. Edirne’deki tek tek her bir hemşehrim için, hep birlikte, en güzel Edirne’yi gerçek kılacağız. Desteğiniz, verdiğiniz güç ve güzel kalpleriniz için yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Yaptığı ziyaretlerin hepsinde büyük bir sevgi ve samimiyetle karşılanan Belgin İba, Edirne’de farklı profilden tüm kesimler için projelerinden söz etmeye başladı.
Edirne’yi hak ettiği değere kavuşturacağını belirten İba, “Edirne şimdiye dek hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşabilmiş değil. Ancak hiçbir şey için geç değil; bizim amacımız bundan sonra Edirne insanının huzurla yaşadığı, tarihin değeri üzerine inşa edilmiş modern ve gelişmiş bir şehir hayalini gerçek kılmak… Planlarımız hazır, biz hazırız, Edirne hazır…” şeklinde konuştu. Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, çalışmalarına devam ediyor. ETSO Başkanlığı, Edirne Ziraat Odası Başkanlığı, Edirne Ticaret Borsası, Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanlığını, İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanlığını, Demirci Kaynakçılar Oda Başkanlığını ve Esnaf Odaları Birliği Başkanlığını ziyaret eden İba, üreticilere, esnafa, ticaret ve sanayi işletmelerine destek mesajı verdi.
Geçtiğimiz hafta resmi olarak, Edirne Belediye Başkan adaylığı açıklanan Belgin İba, çalışmalarına hızla devam ediyor.


MESLEK KURULUŞLARI
Önceki gün ilk olarak Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Sezai Irmak’ı makamında ziyaret eden İba, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Emre Alp ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleriyle görüştü.
Daha sonra Oda çalışanlarıyla sohbet eden İba, “Edirne’mizin gelişimi, ticaret ve sanayi hayatımızın gelişimi ile mümkün. Daima destek olacak, hep birlikte gelişeceğiz.” İfadelerini kullandı.
Ardından Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı’yı makamında ziyaret eden İba, oda mensuplarıyla görüştü. İba, bölge ekonomisinin kalkınması için tarım ve üretimin önemine değindi.
Üreticilerin Edirne için çok değerli olduğunu belirten İba, “Geleceğin anahtarı üretimde. Üretimi, üreticimizi, tarımı, çiftçimizi desteklemek için buradayız. Daima yanlarındayız.” Şeklinde konuştu.
Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ile de makamında görüşen İba, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.


Esnafla Edirne’nin gelişiminin paralel olduğuna vurgu yapan İba, “Edirne’mizin esnafı için, yerel yönetimlerin üzerine düşen sorumluluklardan bahsettik, sohbet ettik. Esnafımızın gelişimi, Edirne’mizin gelişimiyle bir çizgide ilerleyecek. Niyetimiz, hedefimiz ortak. Edirne sevgimiz ortak. Biz bu şehri çok seviyoruz” dedi.
Ardından İba ve beraberindekiler, Edirne Ticaret Borsası, Edirne İnşaat Sanatkârları Esnaf Odası Başkanlığını, Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını, Tatlıcı Büfeci Kebap ve Lokan-tacılar Esnaf Odasını, Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanlığını ve Demirci Kay-nakçılar Oda Başkanlığını ziyaret etti. Yapılan görüşmede zanaati ve zanaatkârları korumanın; deneyim gerektiren özel iş kollarını yaşatmanın her şeyden önce sosyal sorumluluk olduğuna değinen İba, “Edirne’mizi, esnafımız, sanayicimiz, iş insanlarımızla hep birlikte kalkındıracağız. Sorumluluğun bilincindeyiz ve esnafımızın değerini geleceğe taşımak için gereken tüm çalışmaların takipçisiyiz!” Diye konuştu.


Uzun süredir Edirne’de STK ve vatandaşı temsil eden tüm kişi ve kurumlarla iletişimde olan İba, adaylık sürecinde, “Yeni Edirne’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu nedenle bu şehrin en temel yapı taşı olan tüm meslek gruplarının temsilcileri bizim için önemli ve değerli. Görüşlerine başvurarak, ortak akıl yolunu izleyerek Edirne’mizi ve hemşehrilerimizi hak ettikleri modern ve kalkınmış şehre kavuşturacağız” diyerek ziyaretlerine devam ediyor.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ