DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

179 okunma

İba: Yeni Edirne ile tüm sıkıntılar çözüme kavuşacak”

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, gece gündüz demeden vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Saha çalışmalarına hız kazandıran İba, vatandaşların dertlerini ve taleplerini dinleyip not alıyor.

ABONE OL
18 Mart 2024 15:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, gece gündüz demeden vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Saha çalışmalarına hız kazandıran İba, vatandaşların dertlerini ve taleplerini dinleyip not alıyor.


“Yeni Edirne ile tüm sıkıntılar çözüme kavuşacak”
İba, Olin Kavşağı üzerinde bulunan Ciğerci Niyazi, Keçecizade, Yardımcı Peynirleri, Miss Döner ve Tahmis Köftecisi işletmelerini ziyaret etti. Edirne’nin damak tadına tat katan firmaların emekçileri ile görüşen İba, hayırlı işler diledi.Vatandaşların dileklerini, sıkıntılarını dinleyen İba, yeni Edirne ile tüm sıkıntıların çözüme kavuşacağını söyledi.


İba, Sandık Başkanları ve müşahitlerin sandık kurulu eğitime katıldı. Eğitimlerden görevli personelden bilgi alan İba, Demokrasinin ve hakkımızın emanetçisi sandık görevlilerine kolaylıklar diledi.
“Edirne’mizin beklentileri de ihtiyaçları da önemli”
İba, Özgür ve Öztürk Kıraathanelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Edirne’nin beklentilerinin ve ihtiyaçlarının önemli olduğunu ifade eden İba, “Her bir hemşehrimizle görüşerek, bu beklentilere en güzel çözümleri ürettik ve üretmeye devam ediyoruz.” dedi.
“Edirne’mizin geleceğini düşünüyor ve geleceğimiz için çalışıyoruz”
İba, Fatih Mahallesi’ndeki Acar Park’ta ailelerle buluştu. Edirne’nin geleceğini düşündüklerini ifade eden İba, “Her mahallemize, hak ettiği kalitede parkları temin etmeye yönelik yeni projelerimizden söz ettik.” şeklinde konuştu.


Edirne’nin her bir mahallesini, her bir mahallesini, her bir sokağını ayrı ayrı çalışıp her mahallenin beklentisine ve dokusuna göre yeşil alan ve parkları projelendirdiklerini ifade eden İba, “Evinizden yürüme mesafesinde ulaşabileceğiniz yeni parkları şehrimize kazandıracak, mevcut kullanılamayan ve bakımsız durumdaki park alanlarının da yenilemesini yapıyoruz.” Dedi.
Her mahalleye kreş projesi
Ailelere verecekleri kreş ve eğitim desteklerinden de bahsettiklerini söyleyen İba, “Yarınların umudu, çocuklarımız güven ve huzur içinde büyüsün diye her mahallemize bir kreş açıyoruz… Ailelerimize ekonomik olarak zorlanmadan, gözleri arkada kalmadan yavrularını emanet edecekleri bir yuva oluyoruz.” İfadelerini kullandı.


Dev Spor Adası Projesi
Ardından İba, Saraçhane Spor Kulübü Kıraathanesi’ni ziyaret etti. Şehrin spor kulüplerini çok önemsediklerini ve desteğe ihtiyaç duyduklarını söyleyen İba, “Edirne’mizi sporda da çok ileriye taşıyoruz.” Dedi.
7’den 70’e tüm Edirne’yi ilgilendiren, doğayla iç içe, pek çok spor dalını içinde barındıran dev bir spor adası planladıklarını ifade eden İba, “Spor Adamızın içinde, Tenis kortlarından futbol, basketbol ve voleybol sahalarına, kay kay ve buz pateni pistinden güreş akademisine kadar birçok branş yer alacak. Belediyemizin uzman kadroları tarafından tüm branşlarda eğitimler vereceğiz. Amatör Kulüplerimize de saha olanağı tanıyarak, artık kulüplerimizin yer arayışına son vereceğiz. Spor adasının içerisinde bir pehlivan akademisi de oluşturacak, baş pehlivanlıkta şehrimizi iddialı hale getiriyoruz. Amatör spor kulüplerine tahsis edeceğimiz araçlarla deplasmanlardaki ulaşım masraflarını biz karşılayacağız. Ayrıca verilen nakdi yardımları 3 katına çıkarıp, malzeme ve ekipman desteği veriyoruz.” Dedi.
“Yemyeşil bir Edirne bizleri bekliyor”
Barış Parkı’nda (Suni Gölet) vatandaşlar ile bir araya gelen İba, hoş sohbet gerçekleştirdiklerini belirtti. Edirne’yi bekleyen yeni parkları ve yeşil alan projesinden bahsettiğini söyleyen İba, “Yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, piknik alanları ve evcil hayvanlarımız için özel alanlar ile yemyeşil bir Edirne bizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.
“Bu şehir, artık en güzelini hak ediyor”
İba, Babademirtaş Mahallesi esnafı, Asmalı Kahve, Bizim Kıraathane ve Üç Şerefeli Camii Bahçesi’ndeki vatandaşlar ile bir araya geldi.
Vatandaşların kendisine duyduğu güven ve gönülden destekleri ile çok daha heyecanlı, çok daha azimli ve kararlı olduklarını söyleyen İba, “Bu şehir, artık en güzelini hak ediyor… Bu şehir, artık geleceğin Edirne’si olmayı hak ediyor…” dedi.
“Hep birlikte yepyeni bir Edirne’yi kuruyoruz”
İba son olarak Dilaverbey Mahallesi’ndeki Dörtyol Aziz’in ve Yavuz Korkmaz’ın Kıraathanesinde vatandaşlar ile buluştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ