DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

407 okunma

‘Güneş ve rüzgar enerjisi yatırımları artırılmalı’

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, “İthal enerji" kaleminin 2022 yılındaki dış ticaret açığının yüzde 75'ini oluşturduğunu belirterek, güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının artırılması, hükümet teşviklerinin artırılması, yasal düzenlemelerin iyileştirilmesi ve alım güvencesinin sağlanması önerilerinde bulundu…

ABONE OL
19 Kasım 2023 17:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL


İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, “İthal enerji” kaleminin 2022 yılındaki dış ticaret açığının yüzde 75’ini oluşturduğunu belirterek, güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının artırılması, hükümet teşviklerinin artırılması, yasal düzenlemelerin iyileştirilmesi ve alım güvencesinin sağlanması önerilerinde bulundu.
Milletvekili Akalın, TBMM’deki konuşmasında Türkiye’nin enerji potansiyeli, Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında eksik kalan yönleri aktarırken, enerji sektöründeki dış ticaret açığını vurguladı.
Prof. Dr. Akalın, ülkemizin enerji potansiyelini tam anlamıyla kullanamamamızın ekonomik bir kayıp olduğuna dikkat çekerek, güneşenerjisipotansiyelimizinsadecebindebirinikullanabildiğimiziifadeetti. Ayrıca, fosil yakıtların hala enerji ihtiyacımızın büyük bir kısmını karşıladığını ve bu durumun çevresel v ekonomik riskleri beraberinde getirdiğini vurguladı.
Avrupa ülkelerinin yenilenebilir enerji konusundaki başarılarına da değinen Akalın, bu ülkelerin uzun vadeli ve net politikalar, yatırım teşvikleri, teknolojik ilerleme ve toplumsal kabul gibi faktörlere odaklanarak bu başarıyı elde tiklerini belirtti. Akalın, Türkiye için ise güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarının artırılması, hükümet teşviklerinin artırılması, yasal düzenlemelerin iyileştirilmesi ve alım güvencesinin sağlanması gibi önerilerde bulundu.
Akalın,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yönelik birkaç soruyla sonlandırdığı konuşmasında, yıllık enerji ithalatının azaltılması, uzun vadeli politikalar, alım garantileri ve teşvikler konularındaki stratejileri sorgulayarak, Bakanlığın yenilenebilir enerjiye geçiş için atılacak adımları değerlendirmeye çağırdı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ