DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

296 okunma

Gencan Akın mazbatasını Perşembe alıyor!

Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın, mazbatasını Perşembe günü alarak göreve başlayacağını söyledi... Kentin tarihinde ilk kadın belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Akın, "Ben hep diyordum ya bir kadın devrimi oluyor Edirne'de. Gerçekten bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Bir an önce böyle işimize koyulma gayretindeyiz. O yüzden çok mutluyum. Beş yıl boyunca da bu böyle devam edecek" dedi...

ABONE OL
2 Nisan 2024 15:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın, mazbatasını Perşembe günü alarak göreve başlayacağını söyledi.

Edirne’nin yeni belediye başkanı Filiz Gencan Akın, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçim gecesinden, ertesi sabaha yaşadığı duyguları anlatan Akın, kentte bir kadın devrimi gerçekleştiğini dile getirdi. Kent tarihinde ilk kadın belediye başkanı olan Akın, mazbatasını Perşembe günü almasının ardından bir an önce işe koyulma gayretinde olduklarını belirtti.

‘ÇOK ONURLU VE GURURLUYUM’

Edirne tarihinde bir ilki gerçekleştirmekten onur ve gurur duyduğunu söyleyen Akın, “Çok onurlu ve gururluyum. Gerçekten ilk gece inanılmaz büyük bir coşkuyla halkımızla buluştuk. Daha sonrasında da ulusal basında Edirne tarihinde bir ilki gerçekleştirerek adımızı duyurduk. O yüzden de çok mutluyum. Hatta Yunan basınına dahi konu olmuşuz. Bu da bizleri çok mutlu etti. Ben hep diyordum ya bir kadın devrimi oluyor Edirne’de. Gerçekten bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Muhtar adaylarımıza da gerçekten başarılar diliyorum. Bu dönemde onlarla birlikte çalışmış olmaktan da büyük bir mutluluk duyacağım” diye konuştu.

MAZBATA PERŞEMBE GÜNÜ

Mazbatasını Perşembe günü alacağını dile getiren Akın, “Mazbatamızın da bugün yaptığımız görüşme neticesinde Perşembe günü alacağımızı öğrendik. Perşembe günü saatle ilgili de sosyal medya hesaplarımızla ve belediye hesaplarımızdan duyurusunu yapacağız. Yine çok coşkulu bir şekilde bir araya gelerek törenimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

‘ÇOK GÜÇLÜ BİR MOTİVASYON VAR’

Seçim süreci boyunca hiç umudunu kaybetmediğini anlatan Gencan Akın, “Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Olumsuz her şeye kulaklarımı tıkadım ve sadece yola devam ettim. Sadece ne kadar çok hemşerimle bir araya gelebilirim, onlarla daha fazla nasıl kucaklaşabilirim, derdimizi nasıl anlatabiliriz telaşındaydım. O yüzden o ana kadar son sandık kapanana kadar hep umutluyduk. Ama tabii ki hani seçim sonucunu öğrendikten sonra her ne kadar beklediğiniz de bir süreç olsa bir taraftan Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olmak o kadar değerli ki benim için o kadar büyük bir gurur ki. Ertesi gün uyandığımda tabii şunu düşündüm; Bir taraftan oy veren bütün hemşehrilerime gerçekten minnet borçluyum. Ama diğer taraftan da oy vermeyen hemşehrilerimi de düşündüm, acaba onları artık nasıl kazanabilirim, seçim sürecinde söylediklerimizin eyleme nasıl geçirebilirim? İnanın hemen ayağa kalktım, ondan sonra zaten o kadar güçlü bir motivasyon vardı ki hemen neler yapabiliriz diye hem ekibimizle tekrar bir araya geldik, hem çalışma başlattık. Yani hiç zaman kaybetmedik. Zaten öyle öngörüyorduk, hiç durmayacağız dedik. Şimdi de öyle olacak” şeklinde konuştu. 

‘BİR AN ÖNCE İŞE KOYULMA GAYRETİNDEYİZ’

Mazbata almasının ardından bir an önce işe koyulma gayretinde olacağını da söyleyen Gencan Akın, “Mazbatayı aldıktan sonra da hemen sahalara geri dönüyoruz. Çalışmalarımızı başlatıyoruz. Belediyede çalışan arkadaşların da o kadar motivasyonları yüksek ki bir an önce böyle işimize koyulma gayretindeyiz. O yüzden çok mutluyum. Beş yıl boyunca da bu böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ