DOLAR 32,2832 0.05%
EURO 34,6938 -0.1%
ALTIN 2.402,680,11
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2024514-0,68%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

272 okunma

Geldi mazbatasını aldı!

Edirne'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, seçmenin güvenini kazanarak Lalapaşa belediye başkanlığına seçilen CHP'li Zafer Sezgin Geldi, Edirne Adliyesi'nde mazbatalarını aldı…

ABONE OL
3 Nisan 2024 14:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, seçmenin güvenini kazanarak Lalapaşa belediye başkanlığına seçilen CHP’li Zafer Sezgin Geldi ile Süloğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ormankıran, Edirne Adliyesi’nde mazbatalarını aldı.


Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Zafer Sezgin Geldi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde en yakın rakibi AK Parti adayı İsmail Arslan’a 112 oy fark atarak ilçenin yeni belediye başkanı oldu. Geldi, dün ilçe belediye meclisine seçilen CHP’li üyelerle birlikte Edirne Adliyesi’ne gelerek ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldı. Törene Geldi’nin ailesi ve partililer katıldı.


Törende konuşan Edirne İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sevil Cellek, Sezgin Geldi’yi tebrik etti. Cellek, “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin 3 ay öncesi 1 Ocak tarihi itibariyle hazırlıklarına başladık. Bu 3 aylık süre içerisinde özverili bir şekilde Ocak ayı içindeki seçmenlerin kayıtlarına başladık. Şubat ayı adaylarımızın bizlere müracaatı, değerlendirmelerle geçti ve Mart ayında da propaganda sürecimiz ve en son da 31 Mart itibariyle de seçim sonuçları belirlemek üzere seçmenlerimiz oylarını kullanmak üzere sandıklarına gittiler. Pazar günü gerçekleştirilen seçimler sonucunda Lalapaşa ilçemizde aday gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı sayın Zafer Sezgin Geldi, Belediye Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktadır. Kendisini tebrik ediyorum. Belediye meclis üyeliklerine seçilenleri de ayrıca tebrik ediyorum” dedi.


Törende mazbatasını Lalapaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanı Gilda Çalışkan’dan alan Zafer Sezgin Geldi, “Bildiğiniz üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinde Lalapaşa halkının teveccühüyle, Lalapaşa Belediye Başkanı olarak seçildim. Görevimize adaletli, laik, demokratik bir şekilde sürdüreceğime eminim. Bu konuda bana güvenen Lalapaşa halkına buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.


MECLİS ÜYELERİ DE MAZBATALARINI ALDI
Geldi’nin yanı sıra ilçede belediye meclisine seçilen CHP’li asil ve yedek üyeler de mazbatalarını aldı. Mazbata alan isimler şu şekilde oluştu: Eşref Kuru (Kontenjan), Ayhan Günay, Volkan Dirican, Özgür Kuşçu, Sedat Esen, Mehmet Yayla, Özlem Uzdur, Nilgün Hatice Tekman, Mert Öz, Sedat Filcan, Şerafettin Çakıroğlu, Ahmet Kınalı,

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ