DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

388 okunma

Geçmiş’ten kurumlara veryansın!

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, kamu kurumlarının yaptıkları işlerde ödemesinden işin yapımındaki desteğe kadar tüm yardımı yapmalarına rağmen, iş kurdele kesimine geldiğinde Özel İdare veya İl Genel Meclisi'nin adının geçmemesinden yakındı… Geçmiş, "Özel İdare sadece köylere yol yapan, gölet yapan, irsaliye hatlarını yapan bir kurum değil, bunu bir türlü kavrayamadık" dedi…

ABONE OL
16 Kasım 2023 18:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Olgay GÜLER
Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, kamu kurumlarının yaptıkları işlerde ödemesinden işin yapımındaki desteğe kadar tüm yardımı yapmalarına rağmen, iş kurdele kesimine geldiğinde Özel İdare veya İl Genel Meclisi’nin adının geçmemesinden yakındı.
İl Genel Meclisi’nde Kasım ayı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Meclisin İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in başkanlık ettiği dünkü toplantısında, Özel İdare Destek Hizmetleri Müdürlüğü sunum yaptı. Özel İdare’de bütçedeki en büyük payın ayrıldığı müdürlüğün çalışmalarıyla ilgili Destek Hizmetleri Müdür Vekili Melek İnce anlattı.


22 ŞEHİTLİK, HAZİRE VE TÜRBE BAKIMI YAPILDI
İnce konuşmasında, Edirne’deki çalışmalarının yanında kentte 22 hazire, şehitlik ve türbenin bakımını yaptıklarını söyledi. İnce, bu bakımlarda toplam 680 bin 168 lira 24 kuruş harcandı-ğını anlattı.
‘ÖZEL İDARE’NİN ÖNEMİNİ BİR TÜRLÜ KAVRAYAMADIK’
İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de, özel idare olarak kentteki kurumlara yaptıkları destek yardımlarına vurgu yaptı. Geçmiş, “Özel İdare sadece köylere yol yapan, gölet yapan, irsaliye hatlarını yapan bir kurum değil, bunu bir türlü kavrayamadık. Edirne ilinde ne yapılması gerekiyorsa kamu kurumlarının tüm eksik kalan ya da kendilerinin iş ve işlemlerinin İl Özel İdare’nin kaynaklarıyla ve Özel İdaresi’nin personeliyle yerine getiriyorlar. Bir yerde bir kurum bir şey yapamıyorsa; ‘Yetiş Özel İdare’ diyor. Özel İdare’nin ne kadar kendi işi varsa bu işlerin dışında kamu kurumlarının da hepsine İl Özel İdare kanalıyla ve Özel İdare’nin personelinin katkılarıyla yapılmış ve gün yüzüne çıkmış” diye konuştu.


‘İŞ KURDELEYE GELİNCE İSMİMİZ BİLE YOK’
Kurumların, iş kurdele kesmeye gelince ne özel idare, ne de il genel meclisinin adını anmadığından yakınan Geçmiş, “Bu serzenişi hep yapmaya devam edeceğim. Bütün iş ve işlemlerini biz yapıyoruz, kurdeleye geldi mi kurum müdürleri kurdeleyi kesiyor, Özel İdare’nin, il genel meclisinin ismi bile yok. Oysa bütün kararlarını, tahsip ve ödenekler dahil hepsini il genel meclisi yapıyor, il genel meclisi risk alarak kararı oyluyor, ayrıca yıl içerisinde her türlü yatırımlarda, kendilerinin yetmediği yerlerde özel idare olarak personelimizle katkı vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ