DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

185 okunma

‘Eğitimdeki sorunların farkındayız’

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, öğretmen eksikliği ve öğretmenlerin yaşadığı ekonomik ve mesleki sorunlar, proje adı altında öğretmen olmayan kişilerin ve meslek gruplarının derslere girmesi, beslenme sorunları, fırsat eşitsizliği ile akıl ve bilime dayalı olmayan müfredat programları, kış saati nedeniyle karanlıkta okula gitmek zorunda kalınmasının öğrencilerin eğitim hakkını tam anlamıyla kullanmalarını engelleyen başlıca sorunlar arasında yer aldığını söyledi…

ABONE OL
22 Ocak 2024 19:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP )Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, öğretmen eksikliği ve öğretmenlerin yaşadığı ekonomik ve mesleki sorunların, okullarda proje adı altında öğretmen olmayan kişilerin ve meslek gruplarının derslere girmesinin, beslenme sorunlarının, eğitimde fırsat eşitsizliği ile akıl ve bilime dayalı olmayan müfredat programlarının, kış saati uygulaması nedeniyle sabah karanlıkta okula gitmek zorunda kalınmasının öğrencilerinin eğitim hakkını tam anlamıyla kullanmalarını engelleyen başlıca sorunlar arasında yer aldığını söyledi.
CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısı yaşanan karne heyecanı ve sömestri tatili nedeniyle basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Yücel Balkanlı yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
”2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı, birçok zorlukla mücadele eden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin fedakarlıkları ve gayretli çabalarıyla sona ermiştir. Tüm eğitim camiasını bu dönemi başarıyla tamamladıkları için kutlarım. Bu dönemi değerlendirirken, eğitim sistemimizin karşı karşıya olduğu bazı temel sorunlara da dikkat çekmek istiyoruz. Özellikle öğretmen eksikliği ve öğretmenlerimizin yaşadığı ekonomik ve mesleki sorunlar, okullarımızda proje adı altında öğretmen olmayan kişilerin ve meslek gruplarının derslere girmesi, beslenme sorunları, eğitimde fırsat eşitsizliği ile akıl ve bilime dayalı olmayan müfredat programları, öğrencilerin kış saati uygulaması nedeniyle sabah karanlıkta okula gitmek zorunda olmaları, öğrencilerimizin eğitim hakkını tam anlamıyla kullanmalarını engelleyen başlıca sorunlar arasında yer almaktadır.
Bu zorlu süreçte fedakârca görev yapmakta olan, mevcut sorunlara rağmen eğitim kalitesini yükseltmek için çaba sarf eden siz değerli öğretmenlerimiz yaşadığınız tüm sorunlarınızın farkındayız ve sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz. Sömestr tatilinin, sizlere hak ettiğiniz dinlenme ve yenilenme fırsatını sunmasını dilerim.
Siz gençler, ülkemizin geleceğisiniz. Karşılaştığınız zorluklara rağmen dinlenmek hakkınız. Tatil döneminde hem dinlenin hem de kişisel gelişiminize katkıda bulunacak aktivitelerle kendinizi geliştirmeye devam edin.
Değerli veliler, her türlü ekonomik zorluklara rağmen çocuklarınızın eğitim yolculuğunda göstermiş olduğunuz çaba, sabır ve destekleriniz ülkemiz ve çocuklarımızın geleceğini belirleyecektir. Tatil döneminde, ailece çocuklarınızla birlikte kaliteli zaman geçirmenizi dilerim.Tüm eğitim camiasının, sağlıklı ve huzurlu ve verimli bir tatil geçirmesini diler, yeni eğitim döneminde de başarılar dilerim.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ