DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18415020,43%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

219 okunma

‘Edirne’nin sakini değil, sahibi olalım’

21.Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, genel ve yerel seçimlerin geride kaldığını, halk son sözünü söylediğini belirterek, “Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun ülkemiz, ilimiz için çalışma zamanıdır” dedi…

ABONE OL
23 Mayıs 2024 16:05
1

BEĞENDİM

ABONE OL

21.Dönem Edirne Milletvekili Şadan Şimşek, genel ve yerel seçimlerin geride kaldığını, halk son sözünü söylediğini belirterek, “Şimdi siyasi görüşümüz ne olursa olsun ülkemiz, ilimiz için çalışma zamanıdır” dedi.
Eski milletvekili Şimşek yaptığı yazılı açıklamada, “Gelin düşünen, üreten, paylaşan bir Edirne yaratalım” şeklinde çağrıda bulunurken şu ifadelere yer verdi:
“Halkımızın son sözü şudur; Söylem değil, artık çalışma zamanıdır. Demokrasiye, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkma, Ülkemizin üretime geçilerek, işsizlikle, yoksullukla, israfla mücadele etme, halka inme, halkın sorunlarını dinleme, görev ve sorumluluğu yerine getirme zamanıdır.
Daha önceki kamu oyu paylaşımlarımda da belirttiğim üzere; siyaset makamı ticaret, yandaşa, ranta hizmet yeri değildir. Vesayet altında örgüt yaratarak, kutuplaştırarak, üyeleri ayrıştırarak, bir avuç yandaşa rant sağlayarak siyaset yapılmayacağıdır. Siyaset bir araç halka hizmet amaç olmalıdır.
Kamuoyuna açık çağrımdır. Edirne ilimizin sakini değil, sahibi olalım. Düşünen, üreten, paylaşan bir Edirne yaratalım. Başta Valimiz olmak üzere, akademisyenler, siyasi partiler, seçilmiş milletvekili, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurumlarımızla, STK, meslek odaları, yerel basınımız, halkımız ile birlikte çalışalım. Edirne’mizi hak ettiği yere getirelim. Edirne’mizde Sosyal-Ekonomik Konseyler kuralım. Yerelden hizmete başlayarak genele örnek olalım. İlimizin yerel kaynaklarını kullanalım.
İl, ilçe, belde ve köylerimizde ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda master planları yapmamız gerekir. Olası bir İstanbul depremine Serhat kentimizi hazır hale en yakın zamanda getirilmesi, bunun için yerel ve merkezin kaynaklarını kullanılması zorunludur. Olası İstanbul depreminde ilk göçler Trakya bölgemize olacaktır.
Artık kişisel menfaatlerin değil, toplumsal menfaatleri gözetelim. Halkımızın sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda kalkınmasını sağlayalım..
Halkımızı içinde bulunduğu ekonomik durumdan birlik beraberlik içinde seferberlik bilinci ile çok çalışarak başaralım..
Bu konuda başta valimizden, seçilmiş arkadaşlarımızdan ve meslek odaları, STK’lardan önderlik yapmasını bekliyorum..
Edirne ilimizin sorunlarını yakından takip eden birisi olarak her zaman göreve hazır olduğumu belirtmek isterim.
Ülkemizde birlik, beraberlik içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün göstermiş olduğu çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çok çalışmalıyız.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ