DOLAR 32,9573 -0.11%
EURO 35,8819 -0.04%
ALTIN 2.529,730,89
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22254513,77%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

289 okunma

‘Edirne halkı seçeneksiz değil’

TKP Edirne'de Belediye Başkan Adayı Emre Gebeş, yerel seçimlerde Edirne'yi seçeneksiz bırakmak istemediklerini, kentteki sorunların çözümünün Edirne'ye komünist belediyeciliğin gelmesi ile çözülebileceğini söyledi…

ABONE OL
3 Mart 2024 16:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
TKP Edirne’de Belediye Başkan Adayı Emre Gebeş, yerel seçimlerde Edirne’yi seçeneksiz bırakmak istemediklerini, kentteki sorunların çözümünün Edirne’ye komünist belediyeciliğin gelmesi ile çözülebileceğini söyledi.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Edirne örgütü, Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya TKP Edirne Belediye Başkan Adayı Emre Gebeş ile partililer katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Emre Gebeş, Edirne’deki sorunların giderilmesinin, Edirne’ye komünist belediyeciliğin gelmesiyle mümkün olacağını söyledi.


Edirne’de insanları seçeneksiz bırakmak istemediklerini belirten Gebeş, “Biz her zaman şunu söyledik; TKP Edirne’de aday çıkaracaktı. Bu aday belirleme süreçleri ertelendi ve en sonunda benim adaylığımda karar kılındı. Biz insanları seçeneksiz bırakmak istemiyoruz. Sol adına, sosyalizm adına seçeneksiz bırakmak istemiyoruz. Soldan, sosyalizmden bağımsız olarak da Edirne’deki insanların bu kadar umursanmadan yaşamaları bizim de zorumuza gidiyor. Ne hükümet ne de muhalefet hiçbir şekilde Edirnelilerin varlığını, Edirnelilerin yaşamını hayatlarını umursamadan kararlar alıyorlar. Bunun çözümü Edirne’ye gerçekten komünist belediyeciliğin gelmesidir” dedi.


Gebeşin konuşmasından sonra söz alan TKP üyesi Çağlar Akyüz de, “Burada Türkiye Komünist Partisi olarak zübüklerden kurtuluyoruz sloganıyla bir seçim çalışması yürütüyoruz. Türkiye’nin her yerinde seçime giriyoruz. Edirne’de de genç bir adayımız var. Bunun bizim için önemli olduğunu düşünüyoruz. Edirne’de en çok, Edirne’nin rant kapısı olup olmadığı tartışılıyor. Edirne’de Aziz Nesin kalksa bu zübük karakteri hafif kalmış diyebileceği örnekler var. Son aday tartışmalarında da bunu gördük. Özellikle CHP’liler bize her zaman ‘Edirne’yi AKP mi alsın’ diyorlardı. Şu an Edirne’yi AKP’nin alma ihtimali var ve bunun sebebi ta kendileri” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ