DOLAR 32,2485 -0.04%
EURO 34,6910 -0.1%
ALTIN 2.395,32-0,19
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2004852-1,56%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

213 okunma

Ciravoğlu sahada: Bu maçı kazanacağız!

Edirne'de geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından önceki gün taburcu olan CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, parti il binasında yaptığı basın toplantısıyla seçim çalışmalarına yeniden başladığının mesajını verdi... Pazar günü Ankara’da yapılacak aday lansmanına katılacağını söyleyen Ciravoğlu, "Beni şimdiden kazanmışım gibi sayan herkese çok teşekkür ediyorum ama ben sporun içerisinden gelen birisi olarak maçın oynanmadan kazanılmayacağına inanan birisiyim. Hep birlikte bu maçı oynayıp kazanacağız ve ondan sonra hep birlikte ellerimizi havaya kaldıracağız" dedi...

ABONE OL
16 Şubat 2024 14:34
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de geçirdiği kalp rahatsızlığının ardından önceki gün taburcu olan CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, parti il binasında yaptığı basın toplantısıyla seçim çalışmalarına yeniden başladığının mesajını verdi.

Ciravoğlu, taburcu olmasının ardından CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Ciravoğlu’nun yanı sıra CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanvekili Reyhan Güzel, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Ciravoğlu, Pazar günü Ankara’da yapılacak aday lansmanının ardından çalışmalara hızla devam edeceğini söyledi.

‘HEP BİRLİKTE MAÇI OYNAYIP KAZANACAĞIZ’

Kendisini seçimi kazanmış gibi sayan partililere çok teşekkür eden Ciravoğlu, “Beni şimdiden kazanmışım gibi sayan herkese çok teşekkür ediyorum ama ben sporun içerisinden gelen birisi olarak maçın oynanmadan kazanılmayacağına inanan birisiyim. Hep birlikte bu maçı oynayıp kazanacağız ve ondan sonra hep birlikte ellerimizi havaya kaldıracağız. Süreci biliyorsunuz bir ön seçim yaşadık. Nezih, demokratik ve uygar bir ortamdı. Akabinde adayımız belli oldu. Daha sonra tam çalışmalara başlarken Pazartesi günü küçük bir rahatsızlık geçirdim. Daha önce hiçbir belirtisi olmayan, hiçbir şekilde yaşamadığım ufak bir kalp sorunu çıktı. Ani tansiyon düşmesi ve bulantıyla başlayan süreç Devlet Hastanesi’nde sonlandı, bir anjiyo yapıldı ve bir damar tıkalı çıktı, stent takıldı çok başarılı bir şekilde. Akabinde de ertesi gün anjiyo kontrolü yapıldı ve yüzde 100 mükemmel hale getirildi, şimdi bir süre istirahatin ardından dün akşam taburcu oldum. Pazar günü Ankara’da aday lansmanımız var. Onu da yaptıktan sonra dönüp çalışmamıza devam edeceğiz. Başarılı bir şekilde bu süreci buraya getirdik. Arayan, soran, iyi dileklerini ileten herkese binlerce sonsuz teşekkür ederim” dedi.

GÜRKAN: VİCDANEN VE KALBEN MÜSTERİHİM

Belediye Başkanı Gürkan da, partinin üyesine en çok ihtiyaç duyduğu zamanın diğer partilerle yarıştığı dönem olduğunu belirtip, “Yıllarca altını çizdiğim cümle buydu. Bu sözü yıllarca söylemiş, bu sözle kendine bir siyaset ilkesi örmüş, bu sözle zaman zaman muhaliflerini, rakiplerini eleştirmiş birisi olarak, ben bu sözün gereğini yaptım. Önemli olan Edirne’yi kurtarmaktı, önemli olan partinin altı oklu bayrağını Edirne Belediyesi’nde gönderde tutmaktı. Önemli olan kişisel ikbal, kişisel hırs, ‘kendi koltuğum’ değil, ‘partimin çıkarları’ demekti. Ben bunu yaptım. Vicdanen de, ruhen de, kalben de çok müsterihim, içimde, kalbimde en küçük bir kırgınlık, bir pişmanlık asla ve asla ilk günden bu yana olmadı, bundan sonra da olmayacak” diye konuştu.

PARTİLİLERE BİRLİKTELİK ÇAĞRISI YAPTI

Görevi bırakmaya karar vermesinde bir an bile tereddüt etmediğini anlatan Gürkan, “Görevi bırakmaya karar verdiğimde, Samet Kahraman’la beraberdik, bir an bile tereddüt etmedim çünkü Edirne’de atama ile değil ön seçimle adayın belirlenmesi gerektiğini hep yerel siyaseti hem de Edirne’nin dinamiklerini bilen birisi olarak bir zorunluluk olarak görürüm. Çünkü eğer ön seçim yapmazsak partimizin içerisindeki ayrışmaları, kırılmaları, kırılganlıkları, küskünlükleri bir araya getirmenin başka hiçbir şansı yoktu. Bugün burada, bu salonda birbirinize bakarsanız, geçmişte farklı ekiplerde, farklı yerlerde pozisyon almış bir sürü arkadaşım var. Bize yakışan şu; 31 Mart’ta ‘sen geçmişte şuradaydın, sen şu ekipteydin, sen beni kesmiştin, sen beni delege yapmamıştın’ değil, hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partililiğe yakışan bir şekilde Şükrü Ciravoğlu’nun arkasında dimdik duracağız ve 31 Mart’ta tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını o gönderdeki yerini sağlamlaştırarak ilelebet kalmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ ÜN: KANIMIN SON DAMLASINA KADAR ÇALIŞACAĞIM

CHP Edirne Milletvekili Ün de, seçim sürecinde Ciravoğlu ve örgüte desteğinin tam olduğunu belirtip, “31 Mart akşamına kadar üzerime ne vazife düşüyorsa, her an, her dakika, her saniye başkan adayımızın, örgütümüzün yanında olacağım. O şanlı bayrağın, dalgalanmasına devam edebilmesi adına ne gerekiyorsa kanımın son damlasına kadar çalışacağımın sözünü veriyorum. Hep birlikte bu işi başarabileceğimize inancım tam” ifadelerini kullandı.

BALKANLI: CHP BAYRAĞINI YENİDEN DALGALANDIRACAĞIZ

CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı ise Ciravoğlu’nun rahatsızlığı sürecinde destek veren herkese teşekkür edip, “Bu süreçte kendisine destek olan tüm partililerimize, halkımıza, sayın vekilimize, belediye başkanımıza göstermiş oldukları yakın ilgi ve destekten dolayı da tekrar ayrıca çok teşekkür ederiz. Partimize bu süreçte yoğun bir ilginin olduğunu gördük. Sayın Ciravoğlu taburcu olarak aramıza zinde bir şekilde katılmış ve bugünden itibaren de çalışmalarına başladı. Edirne Belediye Başkanlığı’nda Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6 oklu bayrağını 31 Mart’ta dalgalandırmak için var gücümüzle, hep beraber, örgütümüzle birlikte çalışarak bunu başaracağız” dedi.

İL BAŞKANI UZUNKÖPRÜ’DE

Öte yandan toplantıya katılmayan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman’ın Uzunköprü’de parti işleriyle ilgili temaslarda olduğu bu nedenle gelemediği öğrenildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ