DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BIST 9.109,342,37%
BITCOIN 21262992,27%
Edirne
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

316 okunma

CHP’li Balkanlı’nın hedefinde Milletvekili Aksal var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı elektriğe  %38 yapılan zam üzerinden Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ı halkın ekonomik dertleriyle ilgilenmemekle eleştirdi. Balkanlı, ‘ Milletvekilinin halkın içine girip sorunlarını dinleme cesareti yok” dedi.

ABONE OL
30 Haziran 2024 14:11
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı elektriğe  %38 yapılan zam üzerinden Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ı halkın ekonomik dertleriyle ilgilenmemekle eleştirdi. Balkanlı, ‘ Milletvekilinin halkın içine girip sorunlarını dinleme cesareti yok” dedi.

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı elektriğe %38 yapılan zammı eleştirirken Ak Parti Edirne Milletvekili Aksal’ı halkın sorunlarıyla ilgilenmemekle suçladı. İlçe Başkanı Yücel Balkanlı yaptığı açıklamada ’’Ülkemizde son yıllarda yaşanan  ekonomik zorluklar, toplumumuzun tüm kesimlerini olumsuz  etkilemeye devam ediyor. AKP iktidarının uyguladığı ekonomik politikalar  ve vergiler nedeniyle emekliler, işçiler, memurlar, dul ve yetimler ciddi geçim sıkıntılarıyla karşı karşıya kalmış durumda. Enflasyon durdurulamıyor ve asgari ücretliler ile çalışanlara yapılan zamlar, enflasyon oranında yapılmadığı için yaşam koşulları giderek zorlaşıyor” dedi.

Son yapılan  elektrik zammı ise toplumun tüm kesimlerini ekonomik ciddi şekilde zorlayacağına dikkat çeken Balkanlı açıklamasında şunlara yer verdi:

Elektriğe yapılan %38 zam, iğneden ipliğe tüm ürünlere yansıyarak hayat pahalılığını artıracak ve halkın geçim sıkıntısını derinleştirecektir. AKP iktidarı, bu zamlara karşı bir çözüm üretmezken, asgari ücretliye, emekliye ve memura enflasyon oranında bile zam yapmamakta ısrar etmektedir. Yeni vergi paketi ve yurtdışına çıkışta alınan  haraca zam yapmaya hazırlanmaktadır.AKP gözünü vatandaşın cebine dikmiştir. Bu durum, özellikle dar gelirli vatandaşlarımızı açlıkla karşı karşıya bırakacaktır.

Tarım ve hayvancılık sektöründeki sorunlar da aynı derecede önemlidir. Çiftçiler, topraklarını ve hayvanlarını satmak zorunda kalmakta, üretimden vazgeçmektedirler. Bu durum, hem gıda güvenliğimizi tehdit etmekte hem de tarım sektörünün can çekişmesine neden olmaktadır. Çiftçilerin sorunlarına yeterli destek sağlanmaması, tarım politikalarının yetersizliği bu sorunların başlıca nedenidir.

Ancak, bu kadar ciddi sorunlar varken, AKP Edirne Milletvekilinin halkımızın yaşadığı ekonomik sorunlar ile ilgilenmemesi, halkın içine girip sorunları dinlememesi.yine bu sorunları gündeme getirip değerlendirmemesi, ortalıkta boş boş gezmesi, memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamların yetersizliğini görmezden gelmesi kabul edilecek bir durum değildir. Yine  tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ve köylülerimizin yaşadığı  sorunlarını dile getirmemesi, çözüm üretemeyerek tarım ve diğer sektörlerde yaşanan sıkıntıları göz ardı ederek ihmal etmesi Edinemiz ve halkımız için büyük bir eksikliktir.

Edirne Belediye Meclisi, AKP iktidarının gerçek  enflasyonun % 135 lerde olduğu TÜİK‘e göre ise %75 olan yıllık enflasyon nedeniyle benzine ve akaryakıta yaptığı zamlar sonucunda   Haziran ayında zorunlu olarak ulaşıma %37,5 zam yapmıştır. Bu zorunlu zam, ekonomik gerçeklerin bir sonucudur ve belediyemiz, bu zammı yapmak zorunda kalmıştır. Ancak AKP EDİRNE MİLLETVEKİLİ, halkın gerçek sorunlarını görmezden gelerek, sadece CHP’li  Edirne Belediyesini eleştirmektedir., Ortalıkta görünmeyen ve halkın içine girip sorunlarını dinleme cesaretini gösteremeyen AKP EDİRNE MİLLETVEKİLİ’NİN  görevini yerine getirmediğini üzülerek görmekteyiz.

Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Başkanlığı olarak, halkın sorunlarını dile getirmeye ve AKP iktidarının yanlış politikalarını eleştirmeye devam edeceğiz. AKP EDİRNE MİLLETVEKİLİNİ ve diğer AKP yetkililerini, halkın gerçek sorunlarına eğilmeye, çiftçilerin, emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin sesini duymaya, TBMM çatısı altında ve diğer ortamlarda duyurmaya  davet ediyoruz. Ekonomik adaletsizliklerin sona ermesi ve halkın refahının artırılması için mücadelemiz devam edecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman vatandaşın yanında olacak ve onların haklarını savunacağız.ARTIK YETER.ARTIK YETER! SUSMAYACAĞIZ. SUSMAYACAĞIZ. SUSMAYACAĞIZ. HALK GELİYOR,.HALKIN PARTİSİ CHP GELİYOR.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ