DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

303 okunma

CHP’de sancılı günler

ABONE OL
13 Şubat 2024 17:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne örgütünde sancılı günler yaşanıyor. Bir yandan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in, ardından da Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu’nun peş peşe rahatsızlanmaları örgütte telaşa neden oldu. Diğer yandan da İl Başkanı Samet Kahraman ile ilgili istifa söylentileri ve Kahraman’ın da çıkıp bu konuda net bir açıklama yapmaması yerel seçim öncesi “CHP’de neler oluyor?” sorusunun sorulmasına neden oluyor.


CİRAVOĞLU SAĞLIĞINA KAVUŞTU, GEÇMİŞ AMELİYAT OLACAK
Dün telefonla ulaştığımız Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu’nun eşi Güzin Ciravoğlu, anjiyo yapılan ve tek damarına stent takılan eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve yattığı Kardiyoloji Servisinden kısa sürede taburcu olmayı beklediklerini kaydetti. Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP İl Başkanı Samet Kahraman, Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Belediye Başkan Aday adaylarından Serkan Liznak ve bazı parti yöneticileri Ciravoğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.


Tedavilerine Sultan 1’nci Murat Devlet Hastanesi’nde başlanan Ciravoğlu’nun sağlığına kavuştuğu öğrenilirken, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in tedavisine Lüleburgaz Medikent Hastanesi’nde devam ettiği belirtildi. Devlet Hastanesi’nde yapılan anjiyoda üç damarının tıkalı olduğu öğrenilen Geçmiş’in bypass ameliyatının Medikent’te Dr. Turan Ege tarafından yapılacağı ifade edildi.


SAMET KAHRAMAN’IN DURUMU SORU İŞARETİ
Edirne CHP’de en büyük sıkıntılardan birisi İl Başkanı Samet Kahraman ile ilgili belirsizlik. Kahraman’ın, ön seçim sandığından çıkan ismin adaylığının açıklanmaması şeklinde bir eğilim karşısında tepki için istifa ettiği, ancak bu kararından vazgeçirildiği sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birisi. Öte yandan Samet Kahraman hiçbir gazetecinin telefonlarını açmıyor ve mesajlara da cevap vermiyor. İl Başkanlığı konusundaki bu belirsiz durumdan rahatsız olan partililer, “Samet Kahraman’dan net bir açıklama bekliyoruz. Tepkisinde haklı bile olsa, şu anda hala başkan görünüyor ve örgütü toparlaması gerekiyor. Ayrıca kamu oyu da bilgilenmek istiyor. Seçime günler kala partinin bu negatif görüntüden sıyrılması gerekiyor” uyarısında bulunuyor.
Önceki akşam CHP İl Binasında yapılan toplantıya katıldığı söylenen Samet Kahraman’ın dün il binasına uğramadığı öğrenildi.
CİRAVOĞLU’NDAN AÇIKLAMALAR
CHP Edirne Belediye Başkan Adaylığı Parti Meclisi tarafından onaylanan Eczacı Şükrü Ciravoğlu partililere teşekkür etti. Ciravoğlu, geçirdiği rahatsızlık sonucu sağlığının yerinde olduğunu da söyledi.
Ciravoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “4 şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilmiş olan önseçimin ardından Parti Meclisimizin onayından da geçerek partimizin Belediye Başkan adayı oldum. Oy kullanan tüm parti üyelerimize, Edirne’mizin güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Hep birlikte Edirne’mizi daha güzel yarınlara taşıyacak, 31 Mart akşamı CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz” mesajı verirken, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Geçirmiş olduğum ani rahatsızlık sürecinde, yakın ilgilerini bizzat ve sosyal medya aracılığıyla gösteren ve her zaman yanımda olan tüm Edirne’li hemşehrilerime teşekkür eder, Sevgi ve saygılarımı sunarım. Sağlığım yerinde. Birlikte başaracağız.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ