DOLAR 32,2536 -0.02%
EURO 34,6988 -0.05%
ALTIN 2.398,46-0,06
BIST 10.241,69-0,92%
BITCOIN 2003004-2,42%
Edirne
26°

KAPALI

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

176 okunma

BÜLENT BACIOĞLU: ‘Edirne en iyi yönetilen kent olacak’

Bülent Bacıoğlu: İki dönemden fazla asla görev yapmayacağım

ABONE OL
28 Aralık 2023 14:53
1

BEĞENDİM

ABONE OL

(DÜNDEN DEVAM)
KİŞİSEL BEKLENTİLERİNİZ NELER?
İki Dönemden Fazla Asla Görev Yapmayacağım!
Emekli oldum, biraz da siyasi kariyer yapayım derdim yok. Daha büyük makam derdim de yok. Üretmekten büyük zevk alan bir insanım. Ben kendime, yapacağım işlere ve prensiplerime güvendiğim için varım. Bazı konuların altını çizerek söyleyeyim. Hiç bir yerde kurumsal duyurular dışında halkın parası ile basılmış portremin olduğu afiş göremeyeceksiniz!
Otobüs veya diğer araçlarda belediye başkanının fotoğrafı olmayacak, adı yazılmayacak. Mal varlığı beyanımı kamuoyuna, olası miras vs de içerecek şekilde yapacağım!
Kurumsal tüm işleri kurumsal çerçeve içinde sunacağız! Halkımızı bilgilendirme ve halkın belediyeye ulaşması konusunda her yaşa uygun bir iletişim ağı oluşturacağız! Halkın parası ile yapılan, farklılık yaratmayan rutin hizmetleri lütuf gibi sunmayacağız!
Noterden beyanlı en fazla 2 dönemden fazla asla görev almayacağım. Eğer 1. Dönemden 2. döneme geçişte oylarımı en az % 5 geliştiremezsem seçimden hemen sonra istifa edeceğim. Makam koltuğu ve masası değil, makam toplantı masası ve odası olacak! Geçmişinden güç alan, geleceğin Edirne’si İçin!; Her türlü kurumsal değişime de hazırız!
PROJELER VE EKİP!?
Öncelikli Sorunlardan Başlayarak Proje Geliştirme, Liyakat ve Fırsat Eşitliğine Dayalı Ekip Oluşturma
Sorunlarla Yüzleşeceğiz!

Arkadaşlarımla devamlı proje üreten biriyim. Ama özellikle seçim dönemlerinde alt yapısı olmayan, ön çalışması, analizi, paydaş ve uzman görüşü alınmamış sadece rastgele birinin söylediği ve fikirden öteye geçmeyen ortaya atılan her şey proje diye yutturuluyor bu dönemde.
20 yıldır şehir merkezinde yaşıyoruz. Başta tarihi turistik doğal alanlar, Edirne Kaleiçi olmak üzere sokakları, nehir kenarlarını, trafiği, suyu, sosyal eksiklikleri ve sadece irade konularak çözülebilecek sorunları vs biliyoruz. Şehrin öncelikli sorunları ile ilgili çözümleri konusunda bir çok öngörümüz ve çözüm önerimiz var. Ama proje geliştirmek kapsamlı bir iştir. Şehirdeki her bir sokak her bir durum yada olumsuzluk için sorun analizleri, paydaş analizleri ve uzman görüşleri bir araya getirerek başlanan bir süreçtir. Halkın ve paydaşların, uzmanların onayı olmadan proje geliştirilemez.
BAŞTA SU, ALT YAPI, ÜST YAPI, TEMİZLİK, ULAŞIM, OTOGAR ÖNCELİKLİ SORUNLARDAN BAŞLAYARAK HALKIN PARASINI ÇOK DİKKATLİ, VERİMLİ KULLANACAK ŞEKİLDE PROJELER ÜRETECEĞİZ !
SPONSORUNUZ VAR MI ?
Biz ne yaparsak, Edirne halkı ile beraber, Edirne halkı için yapacağız!
Hiç bir müteahhit sponsorum yok! Hiç bir kesimin, grubun ya da beklentisi olan kişilerin adayı değilim. 2028 yılında ve gelecekte Edirne’den Kars’a şehrimizin en iyi yönetilen şehirlerden biri olacağına inandığım için varım.
Yaklaşık 2 bin personeli olan kurumda herkesin özgeçmişi, yetenekleri, yapabilecekleri ve çalışma yeri ile ilgili bir çalışma yapacağız. Tabi ki bunu yaparken bile gerekirse dış uzman yardımı da alabiliriz. Belediye kurumu içinde her bir çalışan her bir emekçi hangi birimde daha faydalı verimli olacaksa orada değerlendireceğiz. İnanıyorum ki kurum içinde çok yetenekli ve enerjisi olan personel var bu kişileri yasal mevzuat çerçevesinde en iyi şekilde değerlendirerek başlayacağız. En kısa sürede böyle ekip oluşturacağız. Yeterli gelmezse tabi ki ister Edirne’de yaşıyor ister Dünyanın başka yerinde olsun mutlaka liyakat öncelikli Edirneli yeni arkadaşları da yanımıza alacağız.
ŞEHİRDE NELERİN DEĞİŞMESİNİ GEREKLİ BULUYORSUNUZ !?
Şehrin Çoğu Sorununu Biliyoruz Ama Bilmediğimiz Konuları Halka Tekrar Soracağız!
Çok şey var! Ama sırası ile gitmemiz gerekecek. Kapasite ölçüsünde ve bir zaman planı çerçevesinde yol almak gerek. Belediye önce kendi iç düzenini ve görev paylaşımını, görev tanımlarını sorumluluklarını yerine getirmek için örgütsel yapılanmasını, iklimi iyileştirecek. Halkın sorunlarını sorun analizi yaparak, paydaş görüşü alınarak tasnifleyeceğiz.
Her yaştan ve her sosyo ekonomik koşuldan insanın ulaşacağı bir iletişim ağı kuracağız. Halka samimi olacağız kısa, orta ve uzun vadede çözebileceğimiz en aza indirebileceğimiz sorunlarla ilgili geri bildirimler vermeye başlayacağız.
Hep beraber çalışarak; insan odaklı, Türkiye’ye örnek, Dünya’da çok bilinen dayanıklı yerel yönetim olabileceğimizi biliyoruz. Gerçek anlamda, yerelden genele, tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak, model olacak sosyal hizmet değişimini başlatacağımıza da inanıyoruz.


EDİRNE’NİN GELECEKTEKİ YERİ NE OLMALI ?
Örnek Gösterilen Dünya Şehri Olacağız
Edirne zaten güçlü yönleri ile bilinen bir şehir. Biz inanıyoruz çok çok daha iyi konumda olacağız. Güçlü tarihi, turistik, ticari ve yönetimin gerçekleştirilebilmesine sahip sınır kenti Edirne; Bu güç önce insan kaynağını ve potansiyelini etkin bir şekilde değerlendirerek, sonra da mali kaynakları en verimli şekilde yöneterek, zamanında, geçmişteki niteliğine, özelliklerine, engellisine, kadınına, çocuğuna, hayvanına ulaştığı bir şekilde şehrin yaşam süresi kısa sürede daha da artıracak ve geleceğe dayanıklı bir dünya durumu ortaya çıkıyor çıkaracaktır.
Ülke genelinde hakim mevcut siyasal umutsuzluktan, tutarsızlıktan, kısır döngüden sıyrılarak, yerelde değişene ve hatta Balkanlara model olacak, değer katacak bir belediyecilik sunacaktır. Herkesin gurur duyduğu şehir, herkesin gurur duyduğu yerel yönetim ile özdeşleşecektir. İşte o zaman, Edirne’den Kars’a hep birlikte umudumuzu, geleceğimiz için yeşerteceğiz.
BAŞKA NE TÜR HEDEFLERİNİZ VAR?
Şehirde atacağımız olumlu her bir adım ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacak. Yaşam Kalitemiz Artacak!
Ülkemizde en önemli sorunlardan biri de istihdam ve ekonomik zorluklar. Şunu iyi bilmeliyiz ki halkın parasını halka harcayacağız hem de en tasarruflu şekilde. En kaliteli hizmeti en uygun maliyetlerde çözmek için bir ekip oluşturacağız. Şehrimiz turizm ve tarım şehri ama çevreye duyarlı imalat sanayiine de imkan açacağız ve teşvik edeceğiz. Özellikle ulaşım ve ihracat sektöründe Avrupa’ya yakınlığımızı hem ekonomik hem istihdam açısından fırsata çevireceğiz.
Kültür ve sanatla ilgili etkinlikleri, İlhan Koman gibi Edirneli insan değerlerimizi tanıtıcı nitelikli etkinlikler yapacağız. Gençlerimizi heyecanlandıracak bir çök öngörümüz ve hedefimiz var. Gençleri, engellisi, kadını ve hatta sokak hayvanı ile bütüncül bir ahenk yakalamış Edirne şehri.
Buna potansiyelimiz var, enerjimiz var, takım ruhumuz var, birikimimiz var, liyakatımız var ve inancımız tam!
Ben Edirne’nin tam içinden biriyim! Her bir anımı Edirnemiz için yaşıyorum. Edirne Belediye Başkanlığı çok büyük, çok onurlu bir unvan olsa da Edirne’nin fikir ve yönetim lideri olarak emekçisi olmaya devam edeceğim!

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ