DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20843651,66%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

105 okunma

‘Artık söz vatandaşın’

Vatan Partisi Belediye Başkan Adalı Fatma Müzeyyen Oktay, daha önce açıkladığı kamu hizmeti için 22 adımda Güzel Edirne Programı'nın ilk 16 adımının ardından son adımlarını da kamuoyu ile paylaştı…

ABONE OL
26 Mart 2024 14:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Belediye Başkan Adalı Fatma Müzeyyen Oktay, daha önce açıkladığı kamu hizmeti için 22 adımda Güzel Edirne Programı’nın ilk 16 adımının ardından son adımlarını da kamuoyu ile paylaştı.
Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, “Artık söz vatandaşın. Değerli Edirneliler, Kamu hizmeti için 22 adımda Güzel Edirne programımızın son maddelerini de bugün açıklıyoruz. Partimizin programı ve yapacakları ortada, değerlendirmeyi siz değerli vatandaşlarımıza bırakıyoruz, hakettiğini alan bir Edirne için oylarınızı bekliyoruz” diyerek şunlara yer verdi:.
“ Kültür ve Sanat Kenti: Vatandaşlarımızın Edirnenin tarih, kültür, sanat ve mutfak zenginliklerini, topluma sunmaları için gerekli olanaklar sağlanacaktır. Kent müzeleri, sergi evleri, tiyatro ve kütüphaneler geliştirilecek ve zenginleştirilecektir. Kentlerimize sanatçı eli değecektir. Meydanlarımızı, yollarımızı heykellerle, resimlerle ve duvar kabartmalarıyla güzelleştireceğiz. Kent mimarisiyle uyumlu olmayan tek bir taş bile koymayacağız. Her mahalleye kültür evi yapacağız. Sosyal ve kültürel etkinliklerle gençlerimizi uyuşturucu belasından uzak tutacağız.
Spor Kenti: Toplumumuzu ayrıştırmak için kullanılan spor kültürünü baştan aşağı değiştireceğiz. Bedenen ve ruhen sağlıklı, mutlu ve ahlaklı yurttaşlar yetiştiren, toplumda dostluğu, dayanışmayı ve kardeşliği güçlendiren bir spor kültürü geliştireceğiz. Amatör spor geliştirilecek ve her yaştan vatandaşımızın, özgürce spor yapabilecekleri spor kompleksleri ile birlikte satranç ve zeka oyunları merkezleri her mahalleye kurulacaktır.
Semt Pazarları: Belli başlı bölgeler dışında Edirne’mizde pazarlar bulunmamaktadır. Mevcut pazarlar ise çağın çok gerisinde kalmış yapılara sahiptir. Halkımızın talepleri doğrultusunda yeni yerleşim yerlerine semt pazarları kurulacaktır. Eski pazar yerleri modernize edilerek vatandaşımızın hak ettiği tesisler kurulacaktır.
Planlı Edirne: Tarım arazilerinin korunmasını sağlayacağız. Olur olmaz her yere verilen yapılaşma ruhsatları dönemine son vereceğiz. Şehirleşmede yatay yapılanma tercih edilecek, önce altyapı daha sonra üst yapı yapılacaktır. Sürdürülebilir enerji kaynakları kullanılması teşvik edilecek ve verimli kullanımı için gerekli fizibilite çalışmalarına yardımcı olunacaktır. Vatan Partisi Belediyeciliğinde binaya değil, insana öncelik verilecektir.
Kimsesizlerin Kimsesi: Mevcut ekonomik düzen vatandaşımızın belini bükmektedir. Özellikle fahiş kiralar vatandaşlarımızı en temel haklarından biri olan barınma hakkından bile mahrum bırakacak düzeydedir. Dar gelirli vatandaşlarımız sahipsiz değildir. Belediye bünyesinde evler inşa ederek dar gelirli vatandaşlarımızı fahiş kira zamlarından koruyacağız.
Sanayici ve Esnafımıza Cansuyu: Küçük ve orta ölçekli sanayici ve esnafımız, fabrika, atölye ve dükkan bulmakta zorlanıyor. Sanayi siteleri kira vurgunları yüzünden rant kapısına dönüştü. Vatan Partisi Belediyesi, düşük kira bedelleriyle sanayi siteleri ve çarşılar kuracak, sanayici ve esnafımıza uygun koşullarda arsa tahsis edecek, ucuz altyapı hizmeti verecek, böylece düşük maliyetle üretme olanakları sunacaktır.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ