DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

156 okunma

Akalın’dan muhalefete sitem!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, seçimlerde ittifak yapmamalarına ilişkin aldıkları eleştirilere tepki gösterdi… Akalın, "Muhalefet tarafından söylenmedik laf bırakılmadı, linçe uğradık. Efendim; 'niye AK Parti'yi kazandıracakmışız?' Bizim gayemiz AK Parti'yi kazandırmak veya kaybettirmek değil. Bizim gayemiz; İYİ Parti'nin kazanması. Onun için de biz, bildiğimiz doğrulardan vazgeçmeyeceğiz" dedi…

ABONE OL
29 Aralık 2023 17:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, seçimlerde ittifak yapmamalarına ilişkin aldıkları eleştirilere tepki gösterdi.
İYİ Parti’li Akalın, son günlerde partisine yerel seçimlerde ittifak yapmamaları konusunda yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Partideki bir toplantıda konuşan Akalın, bir siyasi partinin kendi başına seçime girmekten daha doğal bir şeyin olamayacağını açıkladı. İYİ Parti olarak niyetlerinin AK Parti’ye seçim kazandırmak veya kaybettir-mek olmadığını, parti olarak kazanmak olduğunu belirten Aka-lın, doğru bildiklerini yapmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
‘BİLDİĞİMİZ DOĞRULARDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’
Siyasi partilerin seçim kazanmak ve iktidarı ele geçirip kendi bildikleri, yaptıkları çalışmalar doğrultusunda ülkeyi yönetmek için kurulduğunu anlatan Akalın, “Biz de bunun için kurduk İYİ Parti’yi. İYİ Parti’yi biz bilmem ne şehrinde belediye başkanlığı kazandırmak için kurmadık veya başka bir partiyi iktidara taşımak için de kurmadık. Bir siyasi partinin seçimlere hür ve müstakil olarak, özü başına girmek istemesi kadar doğal bir şey olabilir mi? Bundan daha doğal bir şey olabilir mi? Biz kendi başımıza seçime girmek istiyoruz. Bunu istememizden dolayı gerek bir tarafta iktidar cenahı, diğer taraftan da muhalefet tarafından söylenmedik laf bırakılmadı. Linçe uğradık. Efendim niye AK Parti’yi kazandıracakmışız? Bizim gayemiz AK Parti’yi kazandırmak veya kaybettirmek değil. Bizim gayemiz; İYİ Parti’nin kazanması. Onun için de biz, bildiğimiz doğrulardan vazgeçmeyeceğiz, bildiğimiz gerçekleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.
‘TÜM SİYASİ PARTİLER BİRLİK OLDUKLARINI GÖSTERMELİYDİ’
Mecliste şehitlerle ilgili yayınladıkları, CHP’nin altına imza atmadığı bildiriyi hatırlatan Akalın, “Bunun yüzünden İYİ Parti’ye karşı siyaset yapmak doğru mu? Biz doğru olanı yaptık. Yanlış olanı değil. Doğru olan da budur. Burada DEM’in dışındaki tüm siyasi oluşumlar, birlik olduklarını tüm dünyaya göstermeliydi. Bundan daha doğal bir şey de olamazdı ama maalesef olamadı. Bunun için de İYİ Parti linçe uğradı. Sizce neyi yanlış yaptık biz? Cumhuriyet kurulduğundan beri olan şeyleri yaptık. Bu tür durumlarda biz CHP ve diğer partilerle birlikte olduk, aynı bildirinin altına imza attık” diye konuştu.
Biz bir büyük şehri kazanmak için bildiğimiz doğrulardan vazgeçmeyiz, vazgeçmeyeceğiz. Sırf bu yüzden de bir ili kazanacağız, bir belediye başkanlığı kazanacağız diye milletimizin değerlerini ayağımızın altına alamayız ve biz bunu yapmadık. Biz bir olduğumuzu orada gösterdik. Diğer taraftan aynı şekilde, aynı sertlikte hükümetin niye olağanüstü hal veya milli yas ilan etmediklerini yüzlerine haykırdık” şeklinde konuştu.
‘BÜTÇEDE FAKİR FUKARA YOK’
Mecliste kabule dilen 2024 bütçesine de eleştiride bulunan Akalın, “Mecliste yaptığımız bütçe çalışmalarında maalesef bütçede fakir fukara yok, yoksul halk yok, emekli yok, işçi yok, memur yok. Yoksulluğu arttıracak bir bütçe maalesef geçti. Biz bundan 2 sene önce ne kadar yanlış yaptıklarını söylediğimizde bizi dinlemediler. Biz söylediğimizde faizler yüzde 14’teydi, enflasyonda aşağı yukarı 15-20’ler arasındaydı. Cumhurbaşkanının bir sözü; ‘Faiz sebep, enflasyon sonuç’ deyip enflasyonu yüzde 8’e çekmeleri, bugün enflasyonu yüzde 65’lerde, faizlerde yüzde 40-45’leri buldu. Dövizi de görüyorsunuz. O gün bizi dinleselerdi, bugün faiz de yüzde 10’lardaydı, enflasyon da yüzde 10’lardaydı. Dolayısıyla bu iktidarın milletimize verecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Çıkardıkları bütçe de sadece kendi yandaşları için çıkardıkları, zenginlerin bütçesidir. Fakir fukarayı düşünmeyen bir bütçedir” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ