DOLAR 32,9573 -0.11%
EURO 35,8819 -0.04%
ALTIN 2.529,730,89
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22254513,77%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

335 okunma

AK Parti’den Edirne’ye 55 proje!

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkanı Belgin İba, düzenlediği toplantıyla Edirne'de hayata geçirmek istedikleri 55 projenin tanıtımını yaptı… Edirne'nin önündeki 5 yılını belirleyecek büyük adımlar tasarladıklarını belirten, ulaşım, içme suyu ve nehir kenarları gibi konulara değinip altyapıyla ilgili iddialı konuşan İba, "Artık yeter. Çok net konuşuyorum; Edirne'mizin alt yapı, üst yapı sorununu 1 yıl içerisinde tamamıyla çözüyoruz. Herkesin rahatça kullanabileceği engelsiz yollar ve kaldırımlar inşa edip, tüm sokaklarımızı peyzajla güzelleştiriyoruz" dedi…

ABONE OL
25 Şubat 2024 19:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkanı Adayı Belgin İba, düzenlediği toplantıyla Edirne’de hayata geçirmek istedikleri 55 projenin tanıtımını yaptı.
Belediye Başkan Adayı İba, Meriç Nehri kenarındaki bir tesiste proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İba’nın anne ve babasının da katıldığı toplantıya AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanı Aydoğan Akıncı, il yönetimi, MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu, önceki dönem millet-vekilleri, belediye ve il genel meclis adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İba, toplantıdaki konuşmasında, projeleri hazırlarken, vatandaşların istek ve sorunları doğrultusunda hareket ettiklerini belirtti.


‘EDİRNE’NİN BEKLENTİLERİNİ TESPİT ETTİK’
Edirne’nin 5 yılını belirleyecek büyük adımlar hazırladıklarını dile getiren İba, “Bugün çözümsüzlüğü değil çözümü konuşacağız. Umutsuzluğu değil umudu konuşacağız. Bu yola çıkarken, hane hane tüm Edirne’yi dolaştık, esnafımızın sesine kulak verdik, iş insanlarımızla ve sivil toplum kuruluş-larımızla istişare, gençlerimiz ve kadınlarımızla sohbet ettik. Edirne’nin beklentilerini hep birlikte tespit ettik ve hemşerilerimizin dertlerine derman, dileklerine, beklentilerine cevap olmak umuduyla her kesimi kucaklayacak çok sayıda projenin çalışmasını gerçekleştirdik. İşte bugün, burada hak ettiğiniz Edirne için, tüm yüreğimizi, deneyimimizi ortaya koyarak, neler yapacağız, bunlardan bahsetmek istiyorum” dedi.
İba, konuşmasının devamında Edirne için hazırladıkları 55 projeyi tek tek açıkladı. Projelerinde ulaşım, içme suyu, nehir kenarları kullanımı ve altyapı gibi konulara öncelik veren İba şöyle konuştu:


SARAÇLAR CADDESİ PROJESİ
“Kentimizin çehresini değiştirecek, birbiriyle entegre 4 büyük projemizden bahsetmek istiyorum. Şehrimizin sembolü olan Saraçlar Caddemizin değişim projesinden başlayalım. Cadde boyunca tüm binalar, Edirne’mizin köklü tarihine ve dokusuna uygun bir görünüm kazanacak. Ayrıca, caddemize nostaljik bir tramvay ekleyerek – hem kısa ulaşıma katkı sunacak hem de Saraçlara özel bir kimlik kazandırıyoruz.


KENT MEYDANI PROJESİ
Bir şehrin kalbi o şehrin meydanıdır. Biz de 25 Kasım Stadyumu’nun olduğu bölgeye Edirne’mizin ihtiyaç duyduğu Kent Meydanı’ mızı konumlandırıyoruz. Modern, yenilikçi ve hepimizin buluşma noktası olacak bir meydan tasarladık. Dünya çapında turistleri ağırlayabilecek kadar güzel, şehrimizin gururu olacak bir proje hazırladık.
NEHİR KENARLARI REKREASYON PROJESİ
İçinden nehirler geçen şarkılar vardır bizim ise içinden nehirler geçen bir şehrimiz var. Ancak nehirlerimizin güzelliklerinden bugüne dek yeterince faydalanamadık. Meriç ve Tunca Nehrimizin kenarlarını en güzel şekilde değerlendiriyoruz. Yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, Çocuklarımızın yüzünü güldürecek oyun alanları, macera parkurları, sizler için dinlenme ve piknik alanları ile sosyal tesisler hazırlıyoruz. Bizim hayalimiz nehir kenarlarımızı şehrimizin göz bebeği ve huzur bulduğumuz alanlar haline getirmek ve hizmetinize sunmak.


KALE İÇİ PROJESİ
Sırada Kaleiçi projemiz var. Kaleiçi’nin tarih kokan sokaklarını yeniden canlandırıyoruz. Dar sokakları ve zamanla dokusunu yitirmiş binaları, geçmişimize yaraşır şekilde restore edildikten sonra tüm alt ve üst yapısını şehrimize yakışır şekilde yapıyoruz. Sokaklardaki tarihi konakları ihya ederek Kaleiçi’mizi âdeta bir açık hava müzesi haline getiriyoruz.
PAZAR YERLERİ PROJESİ
Yine bu alandaki mevcut Cuma Pazarımız için yenilikçi ve hem halkımızın hem de pazar esnafımızın yüzünü güldürecek projelerimizden söz edelim şimdide. Tunca Nehri kenarındaki Cuma pazarımıza yeni bir soluk getiriyoruz. Kapalı alana kurulu olacak ve haftanın 7 günü hizmet verecek bu pazarımızda Kadın girişimcilerimize yer tahsis edecek ve şehrimize gelen tur otobüslerini girişimcilerimizle buluşturup, onların üretime verdiği desteği sürdürülebilir hale getiriyoruz. İkinci elden antikaya haftanın her günü hizmet sunarak Edirne’mizin dinamizmini daha da canlı bir noktaya taşıyoruz. Cuma Pazarımıza ek olarak, yeni yerleşim yerinde ihtiyaç olduğunu tespit ettiğimiz bir pazaryerini de projelendirdik, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Mevcut TOKİ Pazarını, hemşerilerimizin istediği şekilde, kullanılabilir hale getiriyoruz.
KENT PARK PROJESİ
Hepimizin yeşil bir kent beklentisi var. 110.000 m2 alana kurulu olacak, dev bir Kent Parkı projelendirdik. İçerisinde açık-kapalı oturma alanları ile, sosyal tesisleriyle, bisiklet yolları, konser ve etkinlikler için amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanları, evcil hayvanlarımız için özel alanlar bulunduran modern ve yeşil bir kent parkını Edirne’ye kazandırıyoruz!
‘EDİRNE SPOR’UN ÜST LİGLERE ÇIKMASI İÇİN KATKI SAĞLAYACAĞIZ’
Edirnespor’un üst liglere çıkması için destek verip, gelir getirici kaynaklar yaratarak, bütçelerine katkı sağlıyoruz. Yeni Stadyum Projemizi yatırım programına aldırdık, önümüzdeki aylarda yapımına başlıyoruz. Deplasman maçlarına gitmek isteyen taraftarlarımıza otobüs desteği de bizden olacak.
PARK VE YEŞİL ALANLAR PROJESİ
Edirne’mize kazandıracağımız 110.000 metrekarelik dev Kent Park’tan biraz önce bahsetmiştim. Bununla sınırlı kalmayarak Edirne’mizin her bir mahallesini, her bir sokağını, ayrı ayrı çalışıp, her mahallenin beklentisine ve dokusuna göre yeşil alan ve parklarımızı projelendirdik. Evinizden yürüme mesafesinde ulaşabileceğiniz yeni parkları şehrimize kazandıracak, mevcut kullanılamayan ve bakımsız durumdaki park alanlarının da yenilemesini yapıyoruz.”
‘ALTYAPI’YI 1 YILDA ÇÖZÜYORUZ’
Edirne’nin altyapısına ayrı başlık açan İba şöyle devam etti:
“4 yıldır hepimiz altyapıda yaşanan sıkıntılara sabrettik. Artık yeter. Çok net konuşuyorum. Edirne’mizin alt yapı, üst yapı sorununu 1 yıl içerisinde tamamıyla çözüyoruz. Herkesin rahatça kullanabileceği engelsiz yollar ve kaldırımlar inşa edip, tüm sokaklarımızı peyzajla güzelleştiriyoruz. Benim ne yazık ki gündeme getirmekten hicap duyduğum ortak sorunumuz; suya erişim bir insani hak ama biz Edirne’de su kesintisi yaşanmayan gün göremedik. Hep birlikte çok sıkıntılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Çeşmelerimizden su yerine çamur aktı. Türkiye’nin, suyu en pahalı kullanan şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Yine çok açık ve net konuşuyorum, Edirne’yi kesintisiz, temiz ve ucuz suya kavuşturuyoruz.
‘KESİNTİSİZ TRAFİK AKIŞI SAĞLAYACAĞIZ’
Şehrimizdeki ulaşım konusunu iki başlıkta değerlendirmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Birincisi şehrimizdeki trafik yoğunluğu. Bu konunun uzmanlarına yaptırdığımız çalışmalar neticesinde, Battı-Çıktı projelerimizi, Olin, Hilly Hotel ve Erasta Kavşaklarında uyguluyoruz. Diğer tüm kavşaklarda ise Aselsan’ın geliştirdiği akıllı sinyalizasyon ve kamera sistemiyle kesintisiz trafik akışını sağlıyoruz.
‘TOPLU TAŞIMANIN BELLİ STANDARTLARDA HİZMET VERMESİNİ İSTİYORUZ’
İkinci konu ise toplu taşıma. Vatandaşımızın, bekleme sürelerinden, ücret pahalılığından, toplu taşıma araçlarının bakımsızlığından ve mevcut dijital uygulamanın doğru bilgi vermemesinden dolayı şikayetlerini gündemimize aldık. Bu noktada, dijital uygulamanın bekleme süreleri ve araç takip sisteminin doğru ve gerçek bilgiyi vermesini sağlayacak şekilde revize edilmesini, tüm duraklara bekleme sürelerini gösteren ekranlar sağlayıp, doğru çalışmasını, araç bekleme sürelerinin yeniden revize edilip, vatandaşlarımızın beklememesini, güzergahı eksik olan noktalara yeni güzergâh planlaması yapılmasını, araç ve toplu taşıma şoförlerinin belli standartlarla hizmet vermesini, ücretlerde aylık abonman seçeneğinin sisteme dahil edilmesini ve mevcut ücretler üzerinden %20 indirim yapılması ile vatandaşlarımızı memnun etmek istiyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ