DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18419500,35%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

274 okunma

AK Parti’den Akın’a ‘zam’ tepkisi

Edirne Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ezgi Yetkiner, Haziran ayı meclis toplantısında şehir içi ulaşımı sağlayan ETUS'a yapılan yüzde 37'lik zamma tepki gösterip, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'ın seçim öncesi ulaşıma için vat ettiği yüzde 20 indirim sözünü tutmadığını söyledi… Yapılan zamla Edirne halkı ve özellikle öğrencilere büyük yük bindiğini söyleyen Yetkiner, Belediye Başkanı Akın'a seslenerek, "Sizi toplu taşıma zammını Edirne halkına yüklemekten vazgeçmeye, halkımızın çıkarlarını gözetmeye ve seçim öncesi verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyoruz" dedi…

ABONE OL
6 Haziran 2024 15:06
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ezgi Yetkiner, Haziran ayı meclis toplantısında şehir içi ulaşımı sağlayan ETUS’a yapılan yüzde 37’lik zamma tepki gösterip, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın seçim öncesi ulaşıma için vat ettiği yüzde 20 indirim sözünü tutmadığını söyledi.
Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Recai Koçaşlı, Grup Başkan Vekili Ezgi Yetkiner, Meclis üyeleri Sibel Yıldırım, Celal Demir, Erkan Esenkal ve Necamettin Attay, Merkez İlçe Başkanı Engin Makak ile birlikte basın toplantısı düzenledi. AK Parti il başkanlığında düzenlenen toplantıda, Haziran ayı meclis toplantısında şehir içi ulaşımı sağlayan ETUS’a, CHP grubunun oylarıyla yapılan yüzde 37’lik zamma tepki gösterildi.


‘VAATLERİNİZİ SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN Mİ SIRALADINIZ?’
Toplantıda konuşan meclis üyesi Yetkiner, Akın’a yüzde 20’lik seçim vaadini hatırlatıp, “Sayın başkan; bir önceki dönem belediye meclis üyesi, belediye başkan vekili, ulaşım komisyonu başkanı siz değil miydiniz? ETUS’un bir dönem avukatı siz değil miydiniz? Bu durumda hem belediye, iş ve işleyişlerine, hem ETUS’un konularına çok hakimdiniz. Tüm bu bilgilere sahipken seçim vaatlerinizi sadece seçimi kazanmak için mi sıraladınız? Bir belediyenin vatandaşından daha öncelikli ne işi olabilir? Yüzde 37’lik zam ile ETUS’a ceza verdiğinizi söylediniz. Peki soruyoruz; yüzde 20 indirim yerine yüzde 37 zam yaparak Edirne halkına ne mesaj vermek istediniz? Yüzde 37’lik zam yaparak bir nevi yüzde 20’lik indirim vaadinizi nasıl gerçekleştirmiş olduğunuzu ise anlayamadık ve alaycı bulduğumuzu da belirtmek isteriz” dedi.
‘TEPKİMİZ İNDİRİM SÖZÜ VERİP ZAM YAPAN AKIN’A’
Akın’ın meclis toplantısında, 65 yaş üstü vatandaşlardan ‘yük’ olarak bahsettiğini de belirten Yetkiner, “Seçim vaadi afişinizde; ’65 yaş üstü elleri öpülesi yaşlılarımızın ücretsiz dolaşım hakkı bizim güvencemiz altında olacak’ deyip zaten var olan bu hakkı bugünün konusuymuş gibi uzun uzun anlatmanıza mı şaşalım? Yoksa 65 yaş üstü vatandaşlarımızı bir yük olarak ifade etmenize mi üzülelim? Bilemedik. Buradan tekrar ifade etmek istiyoruz; Edirne’nin uzun zamandan beri devam eden ulaşım sorunu var. Hem vatandaş kalitesiz, pahalı taşınmaktan, duraklarda beklemekten şikayetçi ve mutsuz, hem ETUS esnafımız yatırımının karşılığını alamamaktan ve zor şartlarda çalışmaktan şikayetçi ve mutsuz. Yani iki taraf da mağdur ve mutsuz. Biz bütün bunları dile getirirken esnafımızın sorunlarının da farkındayız. Bizim tek tepkimiz 2 buçuk ay önce indirim sözü verip bu süre zarfında hiçbir girdi maliyeti değişmezken, bu zammı vatandaşa yansıtan Başkan Akın’a. 50 bine yakın öğrencisi olan şehrimizde öğrencisini 7-8 TL’ye taşıyan belediye örnekleri varken Edirne’de 16 TL’ye yükselten ve öğrencilere büyük bir yük oluşturan Başkan Akın’a” diye konuştu.
‘SEÇİMLERDE VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTMAYA DAVET EDİYORUZ’
Belediye Başkanı Akın’a çağrıda bulunan Yetkiner, “Edirne halkına büyük yük bindiren ulaşım zammıyla ilgili başkanın verdiği tüm cevaplar bize sıklıkla kullandığımız bir deyimi hatırlattı; ‘Özrü kabahatinden büyük.’ Sayın başkan; Edirne halkı bu zamdan son derece rahatsız. İki gündür tepkiler dinmiyor. Sizi toplu taşıma zammını Edirne halkına yüklemekten vazgeçmeye, halkımızın çıkarlarını gözetmeye ve seçim öncesi verdiğiniz sözü tutmaya davet ediyoruz. Önceliğiniz hep Edirne halkı olsun zira bizim için öyle” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ