DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21581240,23%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

154 okunma

AK Parti’de Ahmet Çetin aday!

Edirneli iş insanı Ahmet Çetin, düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti İl Başkanlığı'na talip olduğunu duyurdu...

ABONE OL
8 Mayıs 2024 12:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirneli iş insanı Ahmet Çetin, düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti İl Başkanlığı’na talip olduğunu duyurdu.

Edirne’de düzenlenen 657’inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde gerçekleştirilen açık arttırmada 1 milyon 522 bin lirayla Kırkpınar ağalığını kazanan, daha sonra yaşanan süreçte ağalığı iptal edilen iş insanı Ahmet Çetin, AK Parti İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Kentte bir işletmede gerçekleştirdiği toplantıyla adaylığını duyuran Çetin, elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirtti.

‘SİYASET İHTİMALLER ÜZERİNE KURULMUYOR’

Çetin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarının AK Parti açısından üzüntü verici olduğunu belirterek, “Bizim esas itibariyle sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin de dediği gibi; ‘Bu sonuçlara odaklanıp, neyi eksik yaptığımızı ya da nereye dokunamadığımızı belirleyerek, hızlıca bir tespit noktasında’ adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Ben, sizlerin huzurunuzda yaklaşık 4 buçuk yıl il başkanlığı görevini layıkıyla yürüten ve yerel seçimlerde de siyaset arenasına çıkarak, makamı alamasa da partimizin oylarını önemli ölçüde arttıran çok değerli başkanımız Belgin İba hanım efendiye davamıza gösterdiği kıymetli mücadeleden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Öte yandan, Edirne’de yaklaşık 28-29 bin seçmenin sandığa gitmediğinin de altını çizerek hatırlatmak istiyorum. Tabi ki sonuç daha farklı bir şekilde lehimize gerçekleşebilirdi ancak siyaset, biz biliyoruz ki ihtimaller üzerine inşa edilmiyor, edilemez. Bu nokta da ben Edirne Belediye Başkanlığı görevini kazanan ve ilk kadın belediye başkanı unvanını elde eden değerli Filiz Gencan Akın hanımefendiyi de kutluyorum ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.

PARTİLİLERE TEŞEKKÜR

Partide bugüne kadar emek veren isimlere teşekkür eden Çetin, “Sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin de sıkça hatırlattığı gibi önümüzde hemen hemen 4 yıl seçimsiz bir süreç var. Partimizi de bir kongre bekliyor. Bu bağlamda, değerli milletvekilimiz sayın Fatma Aksal hanımefendi, mevcut il başkan vekilimiz sayın Aydoğan Akıncı, merkez ilçe başkanımız sayın Engin Makak, ana kadememiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve partimizin tüm teşkilatı her an seçime hazır olacak şekilde an itibariyle çalışmalarını sürdürüyorlar ve ‘durmak yok yola devam’ diyorlar. Kendilerine bu kıymetli mücadelelerinden dolayı ayrı ayrı teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz” diye konuştu.

‘KENDİMİZİ HAZIR HİSSETTİK’

Elini taşın altına koyarak bundan sonraki süreçte il başkanlığına aday olduğunu belirten Çetin, “Geldiğimiz bu noktada, bir Ak Partili olarak, partinin bir neferi olarak, bir dava adamı olarak, sayın cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizmiş olduğu istikamette bugüne kadar beraber yürüdük. Ömrümüz ve sağlığımız el verdiği sürece de kimsenin hiç kuşkusu olmasın ki yürümeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle gerek siyasi hayatımız, gerek iş hayatımız gerekse de aile hayatımız olarak kendimizi hazır hissettik ve tüm samimiyetimle söylüyorum; elimizi değil, ‘tüm vücudumuzu taşın altına koymak için’ Ak Parti Edirne İl Başkanlığı’na talip olduğumuzu sizlerin huzurunuzda ilan ediyoruz ve diyoruz ki; hakkımızda ve şehrimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ