DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352671,04%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

577 okunma

‘Ağaç çok kıymetli ve değerlidir’

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, günümüzde ağaç ve bitkilere gereken önemin verilmediğini belirterek, toplum olarak çevre ve tabiat konusundaki hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi…

ABONE OL
10 Kasım 2023 18:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, günümüzde ağaç ve bitkilere gereken önemin verilmediğini belirterek, toplum olarak çevre ve tabiat konusundaki hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Saadet Partisi İl Başkanı Av. Tekin, 11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillerimiz için ülkemizi daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak maksadıyla her yıl ’11 Kasım Milli Ağaçlandırma’ günü olarak kutlanılmaktadır. Canlıların soluyabilmesi için ormanlara çok ihtiyacı vardır. Bizim dinimiz ağaca öyle önem vermiş ki, Peygamberimiz (sav); ‘Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!’ der. Bu da bize, ağaca ne kadar önem vermemiz gerektiğini bildirir” şeklinde konuştu.
Bizim ecdadımızın büyük ordularıyla hareket ederken bile bitkilere ve ağaçlara zarar vermemek için gayret sarf ettiklerini kaydeden Av. Sinan Tekin, “Ne yazık ki günümüzde ağaç ve bitkilere gereken önemi verilmiyor. Gerek dikkatsizlikten, gerekse bilinçli olarak pek çok yangınlara sebep olunuyor. Bu durum da başta insanlar olmak üzere tüm canlılara yaşam zorluğu oluşturuluyor. Bunun için toplum olarak çevre ve tabiat konusundaki hassasiyetimiz güçlendirilmelidir. Ağaç bizler için çok kıymetli ve değerlidir. ‘Nefes’ kelimesi boşuna söylenmemiş, zira orman nefestir. Oksijen soluyabilmemiz için ormanlara, ağaca ihtiyacımız vardır. Dolayısıyla günümüz dünyasında özellikle fosil yakıtların tüketilmesi sonucu ortaya çıkan sera gazların en önemlisi karbondioksittir ve atmosferdeki karbondioksit oranının artmasıyla birlikte sıcak hava da artmakta ve buzullar erimektedir. Bildiğimiz iklim felaketleri, orman yangınları, sel hareketleri bundan dolayı meydana gelmektedir. Havadaki karbondioksit oranını azaltan ve oksijen üreten ağaçlar bizler için çok çok önemlidir. Bu konuda okullarımızda bunun eğitimine daha çok önem verilmelidir. Halkımız da bu konularda ilgili kurumlarca gereği gibi bilgilendirilmelidir” diyerek, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutladı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ