DOLAR 32,2606 0.01%
EURO 34,7104 -0.02%
ALTIN 2.396,15-0,16
BIST 10.255,62-0,78%
BITCOIN 2010505-2,89%
Edirne
23°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

340 okunma

Kalp hastaları ölsün mü?

Kalp yetmezliği çeken hastaların kullandığı Oneptus isimli ilacın SGK Geri Ödeme Listesi'nde bulunmaması büyük sıkıntı yaratıyor…

ABONE OL
25 Mart 2024 17:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalp yetmezliği çeken hastaların kullandığı Oneptus isimli ilacın SGK Geri Ödeme Listesi’nde bulunmaması büyük sıkıntı yaratıyor. İlacın kalp yetmezliği ve kalp sağlığı için kötüye işleyen mekanizmaları bloke ederken, diğer taraftan iyiye işleyen mekanizmaların da aktivitesini artırdığı belirtiliyor.
Edirne’de ilacı kullanmak zorunda olan çok sayıda hasta bulunduğunu belirten bir hasta yakını, eşinin Oneptus isimli ilacı sabah ve akşam olmak üzere ayda iki kutu tükettiğini belirterek, “Eşim emekli, bu ilaç da çok pahalı. Her ay emekli maaşının yarısını vermek zorunda kalıyoruz” dedi.
İlacın SGK Geri Ödeme Listesi’ne alınmasını isteyen hasta yakını, “İlacı kullanmaya başladıktan sonra eşimin sıkıntıları azaldı, normal günlük hayatına geri döndü. Bu ilacı kullanmaya devam etmesi gerekiyor. Çaresi varken kalp hastaları ölsün mü?” diyerek çağrıda bulundu.
TÜRKİYE’DE HER DÖRT KİŞİDEN BİRİ KALPTEN SORUNLU
Oneptus yetişkinlerde bir çeşit uzun dönem (kronik, müzmin) kalp yetersizliğinin tedavisinde kullanılır. Oneptus, kronik kalp yetersizliği olan erişkin hastalarda kalp ve damar hastalıkları kaynaklı ölüm ve kalp yetersizliği nedeniyle hastaneye yatış riskini azaltmak için kullanılır. Türkiye’de her 4 kişiden birinin kardiyovasküler hastalıklardan etkilendiği düşünülürse bu ilacın SGK tarafından karşılanmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ