DOLAR 32,2573 -0.01%
EURO 34,7142 -0.01%
ALTIN 2.402,920,12
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2006268-2,43%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

3048 okunma

Tabip Odası’ndan ‘salgın’ uyarısı!

Edirne Tabip Odası, ülke genelinde grip ya da Covid-19 sonrası oluşan komplikasyonlara bağlı olarak yoğun bakımlarda doluluk oranının arttığı uyarısında bulundu… Odadan yapılan açıklamada, "Yaşadığımız salgın basit bir nezle değildir. Genelgeler halen geçerlidir ve maske şu an en çok ihtiyacımız olan koruyucu tedbirlerden biridir. Toplu taşıma, kapalı kalabalık ortamlarda maske mesafe - hijyen kuralının uygulanması, bunun için yönetenlerin kararlı tutum içinde olmaları önemli ve gereklidir" denildi…

ABONE OL
29 Ocak 2024 16:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Tabip Odası, ülke genelinde grip ya da Covid-19 sonrası oluşan komplikasyonlara bağlı olarak yoğun bakımlarda doluluk oranının arttığı uyarsında bulundu.
Covid-19 pandemisinin ardından özellikle son dönemde yaşanan grip vakalarının artışını gündemine alan Türk Tabipler Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK), çevrimiçi toplantıda bir araya gelip değerlendirmede bulundu. Artan vaka artışlarıyla birlikte yoğun bakım doluluk oranlarının yükseldiğine dikkat çekilen toplantıyla ilgili gündeme alınan detayları paylaşan Edirne Tabip Odası da, maske, mesafe ve hijyen kurallarına geri dönülmesi uyarısında bulundu.


‘YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI YÜZDE 72’DE’
Oda’dan yapılan açıklamada TTB’nin çevrimiçi basın toplantısında; TTB Pandemi Çalışma Grubu üyesi Güçlü Yaman’ın yayımladığı verilere atıfla fazladan ölüm sayısının yeniden pandemi öncesi dönem ortalamasının üzerine çıktığına dikkat çekildiği belirtildi. Açıklamada, “Ülke genelinde yoğun bakım doluluk oranının %72’ye; İstanbul’da ise %82’lere çıktığı, bu hastaların önemli bir bölümünün şu anda ne yazık ki ya İnfluenza (Grip) ya da COVİD-19 ve bunun ardından gelişen komplikasyonlara bağlı olduğu bildirildi. Bu dönemde maske takılması, koruma önlemleri alınması ve en önemlisi özellikle riskli vatandaşlarımızın (65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan) aşılarını olmasıyla tablonun bu noktaya gelmeyeceği vurgusu yapıldı” denildi.
‘MASKE EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN KORUYUCU TEDBİRLERDEN BİRİSİ’
Solunum yolu kaynaklı salgının toplumsal sağlık sorunu haline geldiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizde bir aya yakın süredir hız kesmeden süren İnfluenza, COVID-19, RSV başta olmak üzere Adenovirüs, Rotavirüs gibi mevsimsel virüslerin kaynaklık ettiği salgın, toplumu ve sağlık emekçilerini adeta esir almış, oldukça önemli bir toplumsal sağlık sorunu haline gelmiştir. Ne yapılmalı? Ne yapmalıyız? Yaşadığımız salgın basit bir nezle değildir. Toplum ve sağlık çalışanları salgınla ilgili sürekli bilgilendirilmeli, koruyucu önlemler hatırlatılmalı, eğitimler yapılmalıdır. Sağlık kurumlarında maske takılması zorunludur. Genelgeler halen geçerlidir ve maske şu an en çok ihtiyacımız olan koruyucu tedbirlerden biridir.
‘GRİP VE ZATÜRRE AŞISI ÖNEMLİ’
Toplu taşıma, kapalı kalabalık ortamlarda maske-mesafe-hijyen kuralının uygulanması, bunun için yönetenlerin kararlı tutum içinde olmaları önemli ve gereklidir. Riskli grupları korumak için grip aşısı halen mevcuttur ama aşı karşıtları söylemleriyle kafası karıştırılan yurttaşlar doğru bilgilendirilmelidir. Yaşlı ve risk grubu hastaların zatürre aşılarını aile hekimliklerinde ücretsiz yaptırabileceği, grip aşılarının da reçetendirilerek ücretsiz temininin sağlandığı hatırlatılmalıdır. COVID-19 güncel varyantı için aşı temin edilmeli risk gruplarına uygulanmalıdır.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ