DOLAR 32,2642 0.02%
EURO 34,7284 0.03%
ALTIN 2.395,61-0,18
BIST 10.287,79-0,47%
BITCOIN %
Edirne
26°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

342 okunma

CHP’nin deneyimli ekibi göreve hazır

CHP Edirne Merkez İlçe İl Genel Meclisi Adayları Kutay Özköse, Cengiz Posta, Çiğdem Gegeoğlu ve Merve Özdemir Çetin, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Aykut Demirkol ile Hudut Gazetesi'ni ziyaret etti: Halkımız ülkeyi bu hale getirenlerden sandıkta hesap soracak!

ABONE OL
28 Mart 2024 17:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet ŞELECİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe İl Genel Meclisi Adayları Kutay Özköse, Cengiz Posta, Çiğdem Gegeoğlu ve Merve Özdemir Çetin, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Aykut Demirkol ile Hudut Gazetesi’ni ziyaret etti.
31 Mart yerel seçimleri öncesi Edirne merkez köyleri dolaşarak vatandaşlarla biraraya gelen CHP’li adaylar, köylerdeki sorunları da yerinde tespit etme ve dinleme imkanı buldu. Edirne’nin hem tecrübeli hem de eğitimli, halkının sorunlarını bilen, halka rahatlıkla ulaşabilen, dertlerini anlatabilen bir ekip olduklarını belirten CHP’li adaylar, 31 Mart’ta büyük oy oranı yakalayacaklarını kaydetti.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Çiğdem Gegeoğlu, İl Özel İdaresi’nin 9 ilçe ve 253 köye hizmet veren bir yapı olduğunu kaydetti. Gegeoğlu, “Ama nedense sadece köylere yatırım yapıyor ve köylere hizmet veriyor olarak biliniyor. Elbette köylerimiz çok kıymetli. Köylerin kanalizasyon sistemi, altyapısı, suyu, sulama sistemleri tabi ki bunlar İl Özel İdaresi’nin görevleri. Ama İl Özel İdaresi artık biraz daha fazla proje üretip, gelir getirici projeler üreterek şehre biraz daha açılan bir kapı olması gerekiyor. En büyük mücadelemiz budur. Beş yıl bunun için mücadele edeceğiz. Tabii diğer görev ve sorumluluklarımız daha önemli” dedi
‘KÖYE DÖNÜŞÜ SAĞLAMALIYIZ’
Köylerde üretimi artıracak projeler geliştirip köye dönüşü sağlamak gerektiğine dikkat çeken Gegeoğlu, “Köylerimizde eksikleri tamamlamaya hizmet edeceğiz ama hepimiz köylere, özellikle şehir merkezlerinden dönüşün arttırılmasını biraz daha önemsiyoruz. Köylerde nüfus azalıyor. Köylü üretmezse şehirlerde hepimiz mahvoluruz. Onlar en kıymetlilerimiz. Köylü milletin gerçekten efendisidir. O yüzden üretimi destekleyebilecek, artırabilecek projeler geliştirmeliyiz. Tarımsal sulamaya yatırım programından daha fazla para harcadık. Çünkü köylü üretmek zorunda. Onlara yardımcı olmalıyız” diyerek 31 Mart’ta en yüksek oyu alacaklarını kaydetti.
ÖZKÖSE: TÜRKİYE TOPRAK KAYBETMEDİ AMA ÜRETİM DÜŞTÜ
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Kutay Özköse de 5 yıldır İl Genel Meclisi’nde görev yaptıklarını hatırlatarak, “Bu süreçte hem Köylere Hizmet Götürme Birliği hem de Özel İdare Müdürlüğü’nün desteğiyle köylülerimizin sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık. Köylülerimizin çoğu sorununu çözdük. Yollarda birkaç sorun kaldı. Şimdi asfalt şantiyesi kurduk. Ciddi bir asfalt üretimine de başladık. İnşallah bahar ve yaz aylarında köylülerimiz yollarımızdaki asfalttan daha memnun olacaklar” dedi.
Tarım bölgesinin ihtiyaçlarından fazla olduğunu kaydeden Özköse, “Hizmetlerimizi arttırmaya devam etmeyi planlıyoruz. Çünkü alternatif tarım artık gerekli. Tek bir üründen kurtulmalıyız. Ceviz, badem gibi pek çok ürün var. Köylülerimizin de kalkınması yönünde talepleri var. İnşallah yeni dönemde bunları artırarak devam ettireceğiz. Vatandaş üretiminin karşılığını alamıyor. Yani fiyatlar geç açıklanıyor, fiyatlar düşük açıklanıyor. Sürekli bir gecikme var. Mesela geçen gün bir köyümüzdeydik. Hayvansal üretimin durumunun ne olduğunu sorduk. Yarıya düştü dediler. Geçtiğimiz birkaç güne baktığımızda 11 binden fazla büyük baş hayvan Türkiye’ye girdi. Yani sürekli yurt dışından getirerek sorunu çözemeyiz. Türkiye dünyada kendi kendini besleyebilen 7 ülkeden biriydi. Bize bu öğretildi. Peki bize ne oldu? Ne zaman bu hale geldik? Yani toprak kaybetmedik. Sınırlarımız daralmadı. Nüfus azalmadı. Yani biz neye dönüştük? Tabii köylerimizde, kırsal kesimde, üretimin ana merkezi dediğimiz yerlerde ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Halkımız kendisini bu duruma düşürenlere sandıkta gereken cevabı verecektir” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ