DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20406575,76%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

142 okunma

Aşı haftasına start!

Edirne'de, 22-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası etkinliklerinin açılışı İstasyon Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nde gerçekleştirildi…

ABONE OL
22 Nisan 2024 18:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de, 22-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası etkinliklerinin açılışın İstasyon Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nce düzenlenen programla, 22-28 Nisan tarihleri arasında kutlanan Dünya Aşı Haftası etkinliklerinin açılışı İstasyon Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirdi. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa İshak Yıldırım, çocuklarda aşının önemine değindi.


İl Sağlık Müdürü Yıldırım, “Tüm dünyada herkesin aşılanma hakkı var. Bir insan aşı hakkı ile hastalıklardan korunabilir. Bu yüzden gerek çocuk olsun, gerek yetişkin olsun, en temel haklarımızdan biri aşı olmak. Peki, aşımızı niye olmayız, niye aşı yapmak istiyoruz? Çünkü aşı ile korunabilir hastalıklarımız var. 1981’den beri genişletilmiş bağışıklık uygulaması kapsamında Sağlık Bakanlığımız difteri, boğmaca, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, oral polio, hepatit A, konjuge pnömokok aşısı gibi tüm aşıları ücretsiz olarak tüm bebeklerimize, tüm çocuklarımıza uygulamakta. Sadece bununla da kalmıyoruz. Kuduz aşısı, sadece aşıyla önlenebilen bir hastalık kuduz profilaksisi tamamen ücretsiz. Yine yurt dışı seyahat sağlığı kapsamında hacca ve umreye gidenlere menenjit aşımız. Belirli ülkelere gidenlere sarıhumma aşılarımı ücretsiz bir şekilde uygulamaktayız” diye konuştu.


Genişletilmiş bağışıklık programı kapsamında önerilen tüm aşıların bebeklere ve çocuklara yapılması gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Gerçekten çocuklarda bebeklerde çok fazla ölüm sebebi. Tekrar tekrar aşılamayı vurguluyoruz. Özellikle kızamık aşılarımız. Devletimizin genişletilmiş bağışıklık programı kapsamında önerdiği tüm aşıları tüm bebeklerimize ve çocuklarımıza yaptırmamız lazım. Bir birey, bir evlat, bir çocuk bizim için çok değerli lütfen aşılarımızı olalım. Eksik aşılarımızı tamamlayalım. Sevdiklerimiz için kendimiz için muhakkak aşılarımızı yaptıralım. Bahsettiğim tüm aşılarımıza da ücretsiz ulaşabiliyoruz. Aile sağlığı merkezlerimizde, hastane acillerimizde, toplum sağlığı merkezlerimizde, aile hekimlerimizde tüm aşılarınızı ücretsiz bir şekilde yaptırabilirsiniz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ