DOLAR 32,2529 -0.02%
EURO 34,7087 -0.03%
ALTIN 2.405,530,23
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

338 okunma

Selimiye’nin emektar müezzininden ‘resim’ sergisi

Edirne'de Selimiye Camisi'nde 30 yıl müezzinlik yaptıktan sonra emekli olan Yusuf Karabıyık Çengelci, tarihi cami ve Edirne ile ilgili yaptığı resimleri Yedi Yol Ağzı esnafının kendisi için tahsis ettiği dükkanının önünde sergilemeye başladı…

ABONE OL
29 Mart 2024 17:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de Selimiye Camisi’nde 30 yıl müezzinlik yaptıktan sonra emekli olan Yusuf Karabıyık Çengelci, tarihi cami ve Edirne ile ilgili yaptığı resimleri Yedi Yol Ağzı esnafının kendisi için tahsis ettiği dükkanının önünde sergilemeye başladı.


İstanbul’da Kur’an kursunda hafız olan Yusuf Karabıyık Çengelci, askerlik nedeniyle geldiği Edirne’de 1967 yılında Selimiye Camisi’nde açılan sınavı kazanarak müezzin olarak göreve başladı. Çengelci, Selimiye Camisi’nde geçirdiği 30 yıllık görev süresinin ardından 1997 yılında emekli olmasının ardından camiden ayrılmayıp gelen misafirlere rehberlik yaptı. Görev süresi boyunca ayrıca resim yeteneğini de keşfeden Çengelci, yaşamının bu kısmına çok sayıda Selimiye ve Edirne temalı yağlı boya tablo sığdırdı. Çengelci yaptığı tabloları dün Yedi Yol Ağzı esnafının kendisi için tahsis ettiği dükkanının önünde sergilemeye başladı.


Edirne’de bulunduğu 57 yıllık süreçte yüzlerce resim yaptığını belirten Çengelci, “Sayamayacağım kadar resim yaptım. Sadece Selimiye Camisi de değil, Edirne’nin bir çok güzel eserini resimlerime taşıdım. Amacım burada tarihin güzelliklerini meydana çıkarmak. İlerideki amacım Türkiye çapında bu resimleri dolaşarak sergilemek. Gittiğim yere götüreceğim ve oralarda sergileyeceğim ki herkes Edirne’nin tarihi güzelliklerini görsün” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ